22 Mayıs 2014 Perşembe

İlk Yurtdışı Alışverişim ve Babet Süsleme

Merhabalar ,
Alışveriş ve babet yenileme ne alaka diyebilirsiniz normal olarak.Böyle bir başlık görsem aynı tepkiyi verirdim ben de :))) Rosewholesale , Sammydress  ve Aliexpress alışveriş sitelerini duymanımız kalmamıştır.Uzun zamandır bu üç siteyi takip ediyordum ama alışveriş için cesaret edemiyordum.15 Nisanda bir cesaret ilk siparişimi Rosewholesale sitesinden verdim.Olur da kargo elime ulaşmazsa üzülmeyeyim diye özellikle ucuz şeyler seçtim . 15-20 gün içinde  kargom geldi.

Buralı Olmayanlar Lokali


Yeğenlerime ve kendime küpe ve yeğenimin beğendiği panda yüzüktü siparişim.Ama geldiğinde az da olsa hayal kırıklığı yaşadım.Beklentimi yüksek tutmasam da yine de bu kadar kalitesiz beklememiştim.Hatta küpenin bir çifti de hatalı çıktı.( resimde avucumda olan aynı yöne bakan kelebek kanatları ) 4 parça ürün toplam 10 TL gibi bir miktar tuttu.Verdiğim rakamı düşününce çok da kalite beklememek lazımmış :))
Demokrasilerde çareler tükenmez diyerek bu güzeller güzeli !! tek yönlü kelebek küpelerden ne yapsam ki diye düşünürken evde giydiğim babetler gözüme çarptı.Küpenin sivri yerlerini kırıp babete şeffaf iplikle diktim.


Buralı Olmayanlar Lokali

Çok çok güzel bir eser ortaya çıkmadı ama küpeler bir yerlerde unutulup bekleyeceğine bir işe yaramış oldu :))
İkinci siparişimi de 30 Nisanda Aliexpress sitesinden verdim.Siparişim 20 gün içinde bana ulaştı.


Buralı Olmayanlar Lokali

Bu çantayı da 7 dolara aldım.Yine beklentimi yüksek tutmadan aldığım bir ürün olduğu için hayal kırıklığı yaşamadım.Hatta beklediğimden daha güzel çıktı çanta.Annem çantayı görünce kendisi için de siyahını istedi :)
Her iki sitede free shipping yani ücretsiz kargo seçeneği olan ürünleri tercih ettim.Siz de bu sitelerden alışveriş yapmayı düşünüyorsanız free shipping tercih edin , boş yere kargo ücreti ödemeyin.Yurtdışı alışverişinin ayrıntılarını başka bloglar uzun uzun anlatmış.Ben biraz bodoslama yaptım alışverişlerimi.Ama bloglardaki uyarıları dikkate almak lazım.
Benim ilk yurtdışı alışveriş deneyimim böyleydi.Yavaş yavaş ısınıyorum yurtdışı alışverişine :)) Ve sanırım devamı gelecek bu alışverişlerin.

Görüşmek üzere..


9 yorum:

  1. ayakkabılarına yaramış alışveriş :) İyi de olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uzun zamandır bu babeti süslemeyi düşünüyordum zaten , isabet oldu :))

      Sil
  2. Böyle şeyler yapanlara çok özeniyorum. Ama nedense kendim için yapmak çok zor geliyor. Üşeniyorum :) Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim beğenmene.Aslında o kadar kolay ki bu tarz şeyleri yapmakEskiden daha çok şey yapardım ama dediğin gibi ûşengeçlik bende de var :)))

      Sil
  3. lütfen geri dönüş yapın..
    Rosewholesale sitesini uzun zamandır takip ediyoruz. Lakin yurtdışı çıkışlı olduğundan bi türlü cesaret edemedik üzerine bir vergi faiz işliyor mu , güvenilir mi gibi sorulardan dolayı. yani kısacası 9 dolar olan bir ürün için sadece 9 dolar mı ödüyoruz yoksa ek ilave ücretler var mı lütfen bu konuda bilgilendirin . mail'im : insurgente__16@hotmail.com geri dönüş yaparsanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu sorunun cevabini bende merak ediyorum. Alacagim bir kac sey var ama cesaretim yok

      Sil
    2. Meltem hanım bana mail atarsanız size de oradan anlatayım :)
      buraliolmayanlarlokali@gmail.com

      Sil
  4. yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki yardımcı olurum Esma hanım.
      Sevgilerimle.

      Sil