30 Mayıs 2014 Cuma

Gezizekalılar Grizekalılara Karşı





Tam 1 yıl önce bugün başlamıştı...


Ve böylesi marjinal gruplar !!! sokaklara çıkmıştı ...

GEZİ TAKVİMİ

Geçen yıl bu zamanlar bir sabah
Güneş battığı yerden doğmuştu ya
Çıt çıt kırılmıştı köprünün üstünde oltalar
Balıklara gün doğmuştu
Her şey yerli yerindeydi ama saatler karışmıştı
Uyku bitmiş, rüyalar yeni başlamıştı
Bütün kapılar açıktı, köşe başlarında
Kazan kazan çorbalar kaynıyordu
O sabah bir ağacın yürüdüğünü gördüm, tırstım
Ben kediydim, çocuklar arslan olmuştu
Yüz yüze geldikçe bir merak
Gözler birbirini okur olmuştu
Geceyle gündüzün nikahı kıyılacak
Büyüklerimiz düğüne çağırılmıştı
Gerçekle rüya kucaklaşacak
Aralarında bir adımcık kalmıştı
Önce polis geldi şölene, sonra Haziran
Sonra saatler ayarlandı
Dokuması zor bi kumaş ya rüya,
İplik koptu, mekik uçtu, parmaklar karıştı
Ağacı elinden tutmuş yürüyen çocuk
Gün batarken devletle tanıştı.

Barış Pirhasan

28 Mayıs 2014 Çarşamba

Ahmet Ümit - Kukla


Buralı Olmayanlar Lokali


Yine bir Ahmet Ümit kitabı.Siyasi bir polisiye romanı.Susurluk kazasıyla ortaya çıkan devlet - mafya - polis kısacası derin devlet denilen yapının kullanıp , işi bitince de gözden çıkarttığı insanları anlatan bir roman.Romanın kahramanı alkol sorunu yüzünden mesleğini boşlayan bir gazeteci Adnan ve üvey kardeşi Doğan.
Yıllar sonra üvey kardeşi Doğan'la karşılaşan Adnan'ın biraz istemeden , biraz mesleki dezenformasyondan dolayı içine girdiği devlet -mafya çatışmasını akıcı bir dille anlatıyor Ahmet Ümit.
Ahmet Ümit her zamanki gibi son ana kadar olayları gizleyip finalde okuyucu şaşırtıyor.Romanın sonunda kuklanın gerçekte kim olduğunu sorgulatıyor insana.
Son söz kitaptan olsun bu sefer.
Yaşam , kaybetmeyi öğrenmektir...

Görüşmek üzere..

22 Mayıs 2014 Perşembe

İlk Yurtdışı Alışverişim ve Babet Süsleme

Merhabalar ,
Alışveriş ve babet yenileme ne alaka diyebilirsiniz normal olarak.Böyle bir başlık görsem aynı tepkiyi verirdim ben de :))) Rosewholesale , Sammydress  ve Aliexpress alışveriş sitelerini duymanımız kalmamıştır.Uzun zamandır bu üç siteyi takip ediyordum ama alışveriş için cesaret edemiyordum.15 Nisanda bir cesaret ilk siparişimi Rosewholesale sitesinden verdim.Olur da kargo elime ulaşmazsa üzülmeyeyim diye özellikle ucuz şeyler seçtim . 15-20 gün içinde  kargom geldi.

Buralı Olmayanlar Lokali

19 Mayıs 2014 Pazartesi

19 Mayıs Kutlu Olsun




Ve o bir tek kişiyi çok özlemek...
Doğum günün kutlu olsun Gazi Paşa...
Şahlanışının 95 . yılı kutlu olsun Türk Millet...




14 Mayıs 2014 Çarşamba

Maden Ocağının Dibinde ....

Hayat ne garip . Bir yanda onurunu , şerefini bir torba kömüre satanlar ; diğer yanda şerefiyle yaşamak için kömür çıkaranlar...




Yine boşu boşuna yitip giden canlar , yine sönen ocaklar.Ortalık yangın yeri.Ne zaman maddi çıkarımlar değil bir tane bile can değerli olursa o zaman insan oluruz.Saati 5 liraya her gün bir bilinmeze gitmek.
Yine talihsiz açıklamalar.Tatlı ölümler , güzel ölümler ...Onlar için sayı , bizim için can ...
Kapkara bir gece , kömür karası.Ve gelen kapkara haberler...
Dua edelim.Yitip giden canların ruhuna ; göcük altında kurtarılmayı bekleyen canlara..
Keşke elimizden fazlası gelse...











13 Mayıs 2014 Salı

Doa Kozmetik Alışverişi

Merhabalar,
Hafta sonundan beri görüntü var ses yok modunda yaşıyorum.Benim için yıllık ses kısıklığı ve faranjit şenlikleri başlamış hafta sonu lakin haberim olmasa da olurmuş :)) Kullandığım ilaçlardan da kafamı kaldıramıyorum işin en kötü yanı da bu.Dün de sersem gibi yatarken Doa Kozmetik kargom geldi.Az keyfim yerine geldi ürünlerim gelince.23 Nisan ve 1 Mayıs alışverişlerimi tek kargo yapıp yollamışlar.Aslında iyi de olmuş.23 Nisan öncesinde bir alışveriş daha yapmıştım Doa'dan ama yazmamıştım.Bugün aldıklarımın hepsini toplu bir şekilde paylaşayım.


9 Mayıs 2014 Cuma

Pratik Fıstıklı Şöbiyet

Merhabalar ,
Haftaya güzel başlamıştım ama sonrasında azıcık keyfim kaçtı.Sağlık sorunu diyerek geçiştireyim.Yoksa yine çenem düşer benim :)) O yüzden hem keyfim yerine gelsin hem de tatlı yiyip tatlı konuşalım diyerek pratik bir tarif vereyim size.
Çok uzun zamandır aklımda olan ama yapmaya üşendiğim bir tarif paylaşacağım sizlerle.Oldukça pratik ve basit bir tarif.Ben antep fıstığı ezmesiyle yaptım ama siz isterseniz ceviz,fındık yada bademle de yapabilirsiniz.

5 Mayıs 2014 Pazartesi

Şifreli Öykü Mimi


Buralı Olmayanlar Lokali


- Buraya gelme sebebin nedir diye sordu bana kısık gözleriyle bakarak.
- Neden bir sebep arıyorsun ki , dedim.Belki bir üçüncü şahıs belki de dördüncü tekil şahıs . Ama sebep ne olursa olsun mutluluğun dibini bulmam için buraya gelmemi istedi biliyorum , dedim.
Oturduğu yerden kalktı ve bana bir fincan çay ikram etti.

2 Mayıs 2014 Cuma

Yapraklar Yeşerip Hayat Tazelenirken Cildinizi Onarın

Bahar geldi çattı. Mevsim geçişleriyle baş gösteren fiziksel değişikliklerle de karşı karşıya kaldık. Bu değişikliklerin şüphesiz en büyüğü cildimizde yaşanıyor. Mevsim geçişlerinde cildimizin nem dengesinde önemli değişiklikler yaşanır. Cildi kuruluktan pul pul dökülen de vardır, cildinin çok yağlı olmasından şikayet eden de. Siz de büyük ihtimalle bu sorunların birinden şikayetçisiniz. Cildinizde meydana gelen bu değişikliklerin önüne geçmek için tek bir yol var, o da cilt bakımı. Ne öneriyorsun dediğinizi duyar gibiyim.

1 Mayıs 2014 Perşembe

Günlerin Bugün Getirdiği

Hiç bir şeye benzemez halkını satanların korkusu ...



Bugün 1 Mayıs.Meydanlarda şenliklerle kutlamamız gerekirken yine meydanları kapattılar.Ortalık biber gazı bulutu. Taksim'e giriş yok. Ankara'da da Kızılay kapalı. Hatta o kadar ileri gitmişler ki Ankara Sıhhıye'de Kızılay yönüne doğru çelik duvar örmüş sevgili polisimiz.( haber ) İstanbul'da Beşiktaş'ta doktorlar " biber gazı öldürür " pankartıyla Taksim'e doğru yürürken polisin biber gazı müdahalesiyle karşılaşmışlar. Deniyor ki İstanbuldakiler şu meydana gitsin Ankaralılar bu meydana ; kutlamanızı bizim istediğimiz ve onayladığımız şekilde yapın.Oysaki çocuklarımızla istediğimiz  meydanlarda , ( İstanbul'da Taksim  Ankara'da Kızılay ) şenlik havasında 1 Mayıs kutlamalıydık. Halka inatçı derken alanları kapatmak neyin inadı diye sormazlar mı insana.




Yurdumun mutlu günleri mutlak gelen gündedir ...