11 Haziran 2021 Cuma

Avon Far Away Parfümler

 94 yılında satılmaya başlayan  Far Away Avon'un ikonik ve en bilinen parfümlerinden biri oldu. Yıllar içinde çıkan yeni versiyonlarıyla da Far Away parfüm ailesi olarak Avon parfümleri arasında yerini aldı. Far Away parfüm ailesinin limited edition kokularıyla beraber 6 ya da 7 tane parfümü var. Ben de size klasik Far Away, Glamour, Infinity ve Royale parfümleri anlatacağım.

Avon

Seriye ismini veren ve 25 yıldan fazla bir süredir kokusuyla bizi mutlu eden klasik Far Away parfümle anlatmaya başlayayım. 

Avon

Ünlü burunkardan Giyaudan ve Rene Morgenthaler tarafında oluşturulan Far Away baharatlı-çiçeksi bir kokuya sahip. Üst notalarında hindistan cevizi, ylang ylang, şeftali, karo karounde ve portakal kokuları bulunuyor. Orta notaları çiçeksi notalara sahip. Yasemin, gardenya, menekşe, osmanthus ve gül kokularından oluşuyor çiçek notaları. Far Away parfümün temel notalarını oluşturan  vanilya, sandal ağacı, amber ve misk yoğun baharat aroması veriyor parfüme. Yoğun ve kalıcı bir parfüm olan Far Away bana biraz ağır gelse de seveni çok olan bir parfüm.

Avon

Far Away ailesinin son parfümü Far Away Royale ile devam edelim. Veronica Casanova ve Jean-Marc Chaillan tarafından oluşturulan Royale klasik Far Away gibi çiçeksi ve baharatlı bir kokuya sahip. Üst notaları mür, olibanum, safran ve bergamot Royale'ye hafif meyvemsi bir hava vermiş. Orta notaları yasemin, sedir ve gül parfümün çiçeksi aromasını oluşturmuş. Temel notaları olan madagaskar vanilyası, paçuli ve deri baharat notalarını oluşturmuş. Royale klasik Far Away kadar baharatlı değil, daha çiçeksi bir parfüm ama en az klasik versiyon kadar ağır ve kalıcı bir kokuya sahip. 

Avon

Sırada adına yakışan çekicilikteki Far Away Glamour parfüm var. Glamour parfümü yaratan burunlar Royale'nin de burunlarından olan Veronica Casanova, Jean-Marc Chaillan ve Mackenzie Relly. Tatlı, hafif baharatlı bir kokuya sahip. Üst notalar frenk üzümü, greyfurt ve pembe biberden oluşuyor. Orta notalarda Madagaskar vanilyası, orris ve portakal çiçeğinin taze kokusuna sahip. Temel notalar paçuli ve kara miskle tam benlik bir parfüm olmuş Far Away Glamour. Kışa çok yakıştırdığım Glamour parfümün kalıcılığı da fena değil.

Avon

Son anlatacağım parfüm Far Away Infinity. Çiçeksi- meyveli ve hafif baharatlı bir kokuya sahip olan Infinity parfümü Avon'un birçok parfümünü oluşturan ünlü burun Honorine Blanc yaratmış. Üst notalarını gardenya, bergamot ve kadife çiçeği oluşturuyor. Orta notalar İspanyol yasemini, yasemin ve portakal çiçeğinden oluşmuş. Temel notalar vanilya, sandal ağacı ve paçuli notalarına sahip. 
Hafif pudralı, yoğunluklu olarak çiçeksi-meyveli, derinlerden baharatlı olan Infinity parfüm bahara yakışan bir koku. Kalıcılığı ailenin diğer üyeleri kadar olmasa da fena değil. Far Away Infinity Galmour'dan sonra diğer favori kokum oldu.

Avon

Püsküllü ikonik şişe tasarımıyla Far Away parfüm ailesine önümüzdeki yıllarda yeni kokular eklenmeye devam edecek gibi görünüyor. Peki siz hangi Far Away 'i sevdiniz? 






.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder