29 Temmuz 2013 Pazartesi

Merkür Retrosunun Televizyon Üzerindeki Etkileri

Uzun bir başlık oldu farkındayım :) Ama bu Merkür retrosundan çektiğimi bir ben bilirim bir de evdeki elektronik aletler :)) Özellikle de televizyon.İşin şakası bir tarafa 3 haftadır televizyon bozuk ve ben evde tek televizyon varmış gibi davranıp kendimi tamamen televizyondan soyutladım.Televizyon bizi bıraktı ama biz nasıl bir gönül bağıyla bağlandıysak kendine , atıp yenisini de almıyoruz bir türlü :)

28 Temmuz 2013 Pazar

Peter Prange - Son Harem

Merhabalar ,
Son zamanlarda haftada bir kitap okumaya çalışıyorum.Sanırım beceriyorum da :) En son yine bir tarihi roman okudum.Yabancıların gözünde harem hep gizem ve cazibe merkezidir ya ,  bu kitapta da Alman yazar Peter Prange gözüyle anlatılan bir harem var.Ama bu sefer dağılan bir harem anlatılan.Padişah II.Abdülhamid , yıl 1909.Osmanlı çöküşüyle dağılan harem.Yıllarca köle olarak vatanlarından koparılıp getirilen cariyelerin, harem ağalarının saray dışında hayatta kalma mücadelesini okumak gerçekten çok ilginçti.

Buralı Olmayanlar Lokali

26 Temmuz 2013 Cuma

Bitenler - 1

Merhabalar,
Bitenler yazısıyla burdayım bugün. Sırayla bakalım neler bitip çöpe gitmiş :))




1) Shela deodorant.Bimden bir alışveriş sırasında yeğenim için almıştım.Fiyatı oldukça uygun.Alüminyumsuz bir ürün.Şekerli koku seviyorsanız deneyebilirsiniz.Çok kalıcı bir deodorant.Sanırım hunca üretiyor bim için bu deodorantları .
2) Eyüp Sabri Tuncer antibakteriyel jel.Şiir gibi oldu ismi :) Antibakteriyel jelleri eski işimdeyken çok kullanıyordum.Arada sırada çıkan iltihaplı sivilceleri kurutmada çok iyi bu tarz ürünler yüksek alkol içerdikleri için.
3) Ojeler.Flormar 396 ve cila bittikçe yeniden aldığım ojeler..Flormar selection 09 içinde minik simleri olan güzel bir nüde ojeydi. Woo 504 klasik bir pembe tonu.Artık sürülecek halleri kalmamış.Doğruca çöpe gittiler.

23 Temmuz 2013 Salı

Oriflame Pure Nature Maskelerim

Merhabalar ,
Ne kadar hassas bir cildim olsa da elime yüzüme bir şeyler sürmeyi hep sevmişimdir.Maskelere olan sevgim de daha bir başkadır :) Oriflame Pure Nature serisini bu sevgim sayesinde keşfettim.Denemek isteme sebebim fiyatlarıydı açıkçası.Yves Rocher sebum fazlasını emen peel off maskem bitince bu ürüne şans verdim.İyi de yapmışım.Fiyat olarak çok daha uygun ve performans olarak bence aynı etkiye sahip.Her iki maske de herhangi bir olumsuzluk yapmadı cildime.

Buralı Olmayanlar Lokali

19 Temmuz 2013 Cuma

...

Bütün gün düşündüm seni nasıl arasam diye.Arasam bile aradığım numaraya ulaşılamıyor tam 8 yıldır.Bazı gidişler çok canını acıtıyor insanın.Senin gidişin en can acıtanıydı.8 yıldır sensiz kutluyoruz doğumgününü.Sana sarılıp nice güzel yaşlara hep beraber diyebilmeyi ne çok isterdim şu an...
Doğumgünün kutlu olsun..
Hep 39 yaşında gülüyorsun rüyalarımda bana..

18 Temmuz 2013 Perşembe

Yves Rocher Bitkisel Vücut Peelingi

Merhabalar ,
Bu peelingi doğumgünü kampanyasında almıştım sanırım.İçinde agave şurubu , kayısı çekirdeği ve badem çekirdeği tozu , organik susam yağı , madagaskar  mangiferi ve saro esans yağı varmış.Bunlar doğal olan içerikler.Yine alışkın olduğum üzere parapenin her çeşidine bu doğal ! üründe de bolca yer vermiş Yves Rocher.Bana kokusu greyfurt gibi geldi ama sevdim kokusunu.Banyoda vücudumu ıslatmadan uyguluyorum.O zaman daha etkili oluyor.Pamuk gibi oluyor cildim.Banyodan çıkınca da bolca kremlendim mi ohh miss :))


Buralı Olmayanlar Lokali

Bir daha alır mıyım ? Hayır :) Çünkü Bio serisinin vücut peelingini denemek istiyorum.
Tavsiye eder miyim ? İndirimlerde evet ama indirim dışı fiyatı pahalı, değmez.

Görüşmek üzere..


15 Temmuz 2013 Pazartesi

Lösev ve Bir Dilek Tut ( Make A Wish Türkiye )

Merhabalar,
Lösev'i hepimiz duymuşsuzdur sanırım.Lösemi hastası çocukları tedavi eden , maddi durumları iyi olmayan ailelere iş imkanları sunan , tedavi için başka şehirden gelen yine maddi durumu iyi olmayan aileleri misafir eden ve tüm bunları sadece bağışlarla yapmaya çalışan bir vakıf.Kurucusu Dr. Üstün Tezer.Lösev'in hastanesi ,okulu ve bir köyü var.Şu anda da Lösemili Çocuklar Kenti inşaa ediliyor Ankara'da.Ayrıca tırlarıyla tüm Türkiye'yi gezerek kendileri ulaşamayan ailelere ulaşmaya çalışıyorlar.Lösemili çocuklar sağlıklı beslenebilsin diye kendileri üretiyor.

İskender Pala - Katre-i Matem

Merhabalar ,
Yine bir kitap yazısı.Bu sefer güzel bir tarih kitabı okudum bitirdim.Ah katre-i matem sen nasıl bir çiçekmişsin ki adına bir devir yaşanmış.
Lale devrini anlatan bir İskender Pala kitabı.Patrona Halil isyanı sırasında yaşanan olayları farklı bir açıdan anlatıyor kitap.Okurken Lale Devrinin İstanbul'unda dolaşıyorsunuz sanki.Lale yetiştirmenin önemi , değişik yetiştirme teknikleri , lale mezatları ve fahiş fiyatla satılan en değerli laleler.Lalelerin güzelliği altında yaşanan bir cinayet.
Buralı Olmayanlar Lokali

11 Temmuz 2013 Perşembe

bu acıya yürek nasıl dayansın....

Elbet bir bildiği var bu çocukların ,
Kolay değil öyle genç ölmek...

Ethem 26
Medeni 19
Abdullah 22
Mehmet 20
Ali 19
...................................................................


9 Temmuz 2013 Salı

Dm Sundance Ultra Hassas Güneş Kremi

Merhabalar ,
Her sene farklı güneş kremleri kullanıyorum.Her ürünü de kullanamıyorum hassas ve alerjik bünyemden dolayı.Mesela  2 sene önce Clinique güneş ürünleri çok ciddi alerji yapmıştı cildimde.Yüzüm kıpkırmızı gezmek zorunda kalmıştım.Cilt doktorları sayesinde toparlayabilmiştim yüzümü.Kimi yağlandırır kimi alerji yapar.Sürsem bir dert sürmesem başka bir dert kısacası :))
Buralı Olmayanlar Lokali

8 Temmuz 2013 Pazartesi

Avon Solution Perfect Tone Gündüz Kremi

Merhabalar ,

Avon cilt bakım ürünlerine hep bir önyargıyla baktım.Ne zaman bu önyargımı kırıp bir ürününü kullanmaya kalksam alerji yaptı cildime.Aynı şeyi makyaj ürünleri için söyleyemem ama.Bugün bahsedeğim kremi arkadaşım almış ama elinde başka ürünlerde olduğu için bana verdi.Yine büyük bir önyargıyla denedim ama bu sefer oldukça memnun kaldım bu üründen.Cildimde herhangi bir alerjik reaksiyona neden olmadı ayrıca.


Buralı Olmayanlar Lokali

6 Temmuz 2013 Cumartesi

Yüz Spreyleri

Merhabalar,
Yaz geldi benim kabusum başladı.Siz de ben gibi çok terleyen biriyseniz sıcağı sevemiyorsunuzdur.Tüm vücudu sırılsıklam terleyen biriyim ne yazık ki.Özellikle yüzüm sanki yıkamışımda kurulamışım gibi terliyor.Makyaj yapmak başlı başına bir dert oluyor bu yüzden benim için.
Yazın benim en büyük kurtarıcım yüz spreyleri oldu.Özellikle termal su olanlar.Piyasa da bu kadar ürün yokken maden suyunu bir şişe koyup yüzüme püskürtürdüm.Hala da uyguladığım bir yöntemdir.

Bu sene kullandığım ürünlerimden ilki Oriflame Optimals Oxygen Boost Face Mist.



Buralı Olmayanlar Lokali

4 Temmuz 2013 Perşembe

Ayak Bakımı

Merhabalar ,
Yazın gelmesiyle ayaklarımızı kapalı ayakkabılardan sandaletlere, açık ayakkabılara ve terliklere terfi ettirdik.Malum yazın ayaklar daha çok bakım istiyor.Ben de kullandığım bakım ürünlerinden bahsedeğim size.
En sevmediğimden başlayım :)  The Foot Factory Foot Scrub



Buralı Olmayanlar Lokali

2 Temmuz 2013 Salı

Bugün 2 Temmuz ...


Kulların kullara ettiğini
Etmiyor en zalim harı ateşin...

2 Temmuz 1993
Unutma...
Unutturma ...