30 Aralık 2013 Pazartesi

Dubai Günlüğü - 1

Dubai'den merhabalar ,
Ayın 28'inde saat öğleden sonra 5'de Ankara'dan başlayan yolculuğum 29'u sabahı saat 6'da otel odama yerleşmemle sona erdi. Bugün ikinci günümüz.İşlerimiz henüz yoğunlaşmadı. Al Barsha bölgesinde kalıyorum.Kaldığımız otelin tam karşısında Emirates Mall isimli Dubai'nin en büyük ikinci alışveriş merkezi var , sıkıldıkça oraya gittik. Ama işler yoğunlaşınca otele döndüğümüze şükredeceğiz sanırım :) Çölün ortasında lüks AVM cenneti diyebiliriz Dubai'ye. Burda hizmet sektöründe çalışan insanların çoğu Hintli. Hintlilerden sonra da Pakistanlılar geliyor. Geleli henüz iki gün olduğu için çok fazla şeyden bahsedemiyorum sizlere. Zaman içinde keşfettikçe paylaşmaya devam edeceğim.
Dubai'de yaşayanların ve buraya turist olarak gelenlerin zamanı AVM'lerde geçiyor sanırım ; çünkü çok kalabalıktı gittiğim AVM. Burayı bilen  arkadaşların söylediğine diğerlerinde de durum farklı değilmiş. Hayatları AVM'de geçtiği için her türlü etkinliği de buralarda yapıyorlar.Mesela kayak pisti yapmışlar AVM'nin ortasına. Kayak kıyafetini giyip yapay karda kaymaya geliyormuş araplar.Girişi ucuz da değil üstelik ama Araplar zaten zengin :)) Sanırım 50 dolar civarında. Gerçekten çok enteresan bir görüntüydü ; çölün ortasında yapay karla da olsa kayak pisti :))

Buralı Olmayanlar Lokali-Dubai Shopping Fest

Ocak ,şubat aylarında hava sıcaklığı 25-30 derece civarındaymış ama bahar havası gibi üşütüyor insanı.Ya da ben üşüyorum bilemedim :)

Buralı Olmayanlar Lokali-Dubai Shopping Fest

Kaldığım otelin terasından çektiğim Burj El Arab resmiyle bitireyim bu yazımı :) Daha bir ay buralardayım.Yeni şeyler keşfettikçe paylaşmaya devam edeceğim.

Görüşmek üzere..


28 Aralık 2013 Cumartesi

Mutlu Yıllar

Çimenler Yayılmadan 

Bu yılı iyi geçirdiniz mi?


Sağlıklı olduğunuz için hiç sevindiniz mi?
Bu yıl hiç gün ışığı ile uyandınız mı?
Kaç kez güneşin doğuşunu izlediniz?
Bir neden yokken kaç kişiye hediye aldınız?
Kaç sabah yolda bir kediyi okşadınız?
Bu yıl yeni doğmuş bir bebek parmağınızı sıkıca tuttu mu hiç?
Ya siz onu hiç kokladınız mı?
Yaz gecelerinde ne çok yıldız olduğuna hiç şaşırdınız mı?
Kendinize bu yıl kaç oyuncak aldınız?
Kaç kez gözlerinizden yaş gelene kadar güldünüz?
Yaşlı bir ağaca sarıldınız mı bu yıl?
Çimenlere uzandığınız oldu mu? Çocukluğunuzdan kalan bir şarkıyı söylediniz mi hiç?
Hiç taş kaydırdınız mı bu yıl?
Kaç kez kuşlara yem attınız?
Bir çiçeği dalındayken kokladınız mı?
Bu yıl kaç kez gökkuşağı gördünüz?
Ya da hediye alan bir çocuğun gözlerindeki ışığı?
Kaç kez mektup aldınız bu yıl?
Eski bir dostunuzu aradınız mı hiç?
Kimseyle barıştınız mı bu yıl?
Aslında mutlu olduğunuzu kaç kez fark ettiniz bu yıl?
İyi bir yılın, bunlar gibi birçok “küçük şey”e bağlı olduğunu hiç düşündünüz mü bu yıl?
Yayılın çimenlerin üzerine
Acele edin... er ya da geç ...
Çimenler yayılacak üzerinize !

                                                                Jacques Prevert


Yeni gelen yıl hepimize huzur , mutluluk , sağlık getirsin.Tüm dilekleriniz gerçek olsun.
Mutlu yıllar...




Ve Yolculuk Başlar

Merhabalar ,
Bir aylığına iş için yurtdışına gideceğimden bahsetmiştim size daha önce.Dubai'ye gidiyorum bu arada.Bir ay uzaklarda , bilmediğim bir ülkede ne yaparım düşüncesiyle gerim gerim geriliyorum aslında bakmayın.Ayrıca bir aylık bavul hazırlamakta tam bir felaketti benim için.Hep hayalimdir , dolabıma  tekerlek taktırsam ve her yere götürsem :))
Umarım kalacağım yerde internet bağlantım olur da sizlerle haberleşmeye devam edebilirim.Saat 17,00 de uçağım kalkacak.
Hepinizin yeni yılını şimdiden kutlarım.2014 istediğiniz herşeyi elde edeceğiniz bir yıl olur inşallah.
Görüşmek üzere..


26 Aralık 2013 Perşembe

Bitenler - 5

Merhabalar ,
Yılın en son bitenler yazısıyla burdayım bugün.Aslında aklımda bitenler yazısı yoktu ama şubata kadar buralarda olamayacağım için arkamda çöp bırakmayayım diye düşündüm :)) Yolculuğa çok az zaman kaldı.Cumartesi gecesi daha doğrusu sabahı saat 5 de yolculuk başlıyor.Bir ay Dubai'de olacağım iş için.İnternet nasıl olacak şimdiden bilemediğim için belki blogla ilgilenemeyeceğim.Bakalım nasıl geçecek bu bir ay..
Bu ay bitirdiklerime gelince ;



1) Nivea Q10 göz kremi.Çok ama çok memnun kaldığım bir ürün.Dönüp dönüp aldığım bir krem.Yeni kremler denemek istediğim için bir süre almayacağım.
2) Crystal essence deodorant.Kullandığım sürece memnun kaldım.Ama yeniden almayı düşünmüyorum.Ayrıntılı yazısı için tık tık
3) Nivea göz ve dudak temizleme sütü.Yine sürekli kullandığım bir ürün.Memnunum ve bittikçe alıyorum.
4) Oriflame hindistan cevizli saç bakım yağı.2.şişeye geçtim bile.Memnunum.İndirimde denk gelirsem belki yeniden alırım.Yazısı için tık tık


5-6) Avon argan serisi şampuan ve saç kremi.Sıradan ürünlerdi.Başka bloglarda çok memnun olanlarda var ama benim için ne iyi ne de kötü ürünler.Denemek istiyorsanız indirimde alın derim.
7) Oriflame ayak peelingi.Tekrar almayı düşünmüyorum.Yazısı için tık tık
8) Fa deodorant (aqua).Bu büyük boyuna ne zaman ve nerde denk geldim hatırlamıyorum ama bir sürü almışım bunlardan :) Bu kokuyu çok seviyorum ayrıca.
9) Yves Rocher vücut peelingi.Memnundum.Yenisi yerine bio serisinden almayı düşünüyorum.Yazısı için tık tık

Bitenler bu kadar.
Görüşmek üzere..


21 Aralık 2013 Cumartesi

Loreal Youth Code Serum

Merhabalar,
Loreal'in bu serumunu Lancome Genifique seruma benzediği için denemek istiyordum.Yaklaşık iki aydır kullanıyorum.Hakkında uzun uzun yazabilirim yani :)


Buralı Olmayanlar Lokali

Bloglarda Yılbaşı Alışveriş Şenliği Başladı!

Yeni yıl heyecanının hepimizi iyiden iyiye sardığı bugünlerde, bir yandan yılbaşı akşamı için planlar yaparken bir yandan da “ne hediye alacağım?” endişesi içerisine giriyoruz. Yılbaşına kısa bir zaman kala alışveriş merkezlerinde telaşla gezmek yerine sizin için hazırladığımız alternatif hediye ve kampanya önerilerine mutlaka göz atın derim!

19 Aralık 2013 Perşembe

Ahmet Ümit - Kavim

Genzi yakan koku uyandırdı onu.Bu kokuyu tanıyordu.Yıllarca kapalı kalmış bir kilisenin kokusu.Kilisede yakılan kandillerin , ufalanan taşların , eriyen mermerin , çürüyen ahşabın , yıpranmış sayfaların , küflenen cesetlerin kokusu.Dehşete düşmesi gerekirdi ama sadece çevresine bakındı.Usulca kımıldayan siyah bir leke gördü.Biçimsiz , belirsiz bir leke...Simsiyah bir siluet...Gülümsedi lekeye.
" Mor Gabriel " ,  diye mırıldandı.
Leke yaklaştı , yaklaşınca insan cismine bürünüverdi.Siyahlar içinde bir insan.O insan başucuna geldi , kulağına fısıldadı :
" Beni tanıdın mı ? "
" Mor Gabriel " diye mırıldandı yine.Ağzından Mor Gabriel sözcükleri dökülürken müziği duydu ; derinden , çok derinden gelen bir ayin müziği.Bilmediği bir dilde yinelenen tutkulu bir mırıltı , kendinden geçmiş birinin söylediği bir tekerleme.Aynı anda haçı farketti.Gümüşten bir haç.Adam haçı elinde mi taşıyordu , yoksa göğsünde mi , anlamaya çalışırken , boşluğu ikiye bölen bir parhıltı yandı söndü.Bir acı hissetti.Parıltı yeniden yandı söndü , acı kayboldu , bütün bedenine bir rahatlık yayıldı , ses uzaklaştı , önce odadaki renkler silindi , sonra o siyah leke kayboldu , sonra oda ,sonra da ışık ...


Buralı Olmayanlar Lokali

Ahmet Ümit'ten yine bir Komiser Nevzat hikayesi.Ahmet Ümit okumayı seviyorsanız,bu kitabı da severek okursunuz.Şimdiden keyifli okumalar.
Görüşmek üzere..





16 Aralık 2013 Pazartesi

Yılbaşı Hediyen Ayağına Gelsin

YILBAŞI ALIŞVERİŞ KEYFİ

Yeni yıl, yeni umutlar, yeni başlangıçlar. Her sene yeni yılın gelişini büyük bir coşkuyla kutlarız. Hayatımızda çok büyük bir değişiklik olacağından değil belki; ama sevdiklerimizle yeni başlangıçlara adım atmaktan mutluluk duyduğumuz için. Yeni yıl aynı zamanda sevdiklerimizi sevindirmek için de güzel bir bahane. Hediye seçimi bir işkenceye dönmediği sürece! Yoğun tempoda çalışan veya öğrenim gören bizlerin doğru hediyeye ulaşmak için ayıracak günleri yok. Siz de böyle düşünüyorsanız, aşağıda hepsiburada.com’un yılbaşı sayfasından yararlanarak hazırlanan mini listeyi inceleyebilirsiniz:

Sevgiliye

Yılbaşının en klasik hediyeleri parfüm ve saat. Eğer riske girmek istemiyorsanız, erkeğe saat, kadına parfüm hediye etme geleneğini sürdürebilirsiniz. :) Mücevherler veya ihtiyaca göre teknoloji ürünleri de gayet uygun hediyeler olabilir;

- Saat almak istiyorsanız: Erkekler için saat modelleri
- Mücevher almak istiyorsanız: Melis Gold Altın Taşlı Sonsuzluk Bileklik
- Tablet almak istiyorsanız: iPad Mini

Arkadaşa

Arkaşınıza hediye seçerken, onun sürekli almayı ertelediği, ihtiyacını fark etmediği ürünlere ya da herkesin ilgi gösterebileceği ürünlere yönelebilirsiniz;

- Müzik seven arkadaş için: iPhone Dock
- Playstation seven arkadaş için: PES 2014
- İlginçlikler insanı arkadaşınız için: Furby

Aileye

Aile bireylerinin daha çok neden mutlu olacağını tahmin etmek genellikle daha kolay oluyor. İhtiyaçlarını, neden hoşlandıklarını uzun zamandır gözlemlemiş olduğumuz için belki de;

- Babanız tamir işlerinden hoşlanıyorsa: Bosch Çantalı Darbeli Matkap
- Çocuğunuza güzel bir sürpriz: Hot Wheels Çılgın Dinazor
- Anneniz için: Nevinci İnci Set

Yılbaşına özel binlerce ürün arasından dilediğinizi seçmek ve alışverişe başlamak için Yılbaşı sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Şimdiden keyifli alışverişler!
Herşey Ayağına Gelsin
Bir boomads advertorial içeriğidir.

15 Aralık 2013 Pazar

Oje Aşkı ( Flormar 418)

Merhabalar ,
Bahtsız bedeviliğim yine tam gaz devam etti bu hafta.Yok yok evi falan yakmaya kalkmadım yine :)) Bu sefer kargoda pasaportum kayboldu.Yarım gün koşturmanın ve personelle kavga etmenin sonucunda kavuştuk birbirimize :) Zaten bilmediğim bir ülkede bir ay kalacağım için korkuyorum bir de böyle aksilikler olunca iyice modum düşüyor.Olumlu düşün olumlu olsun diyerek kendimi telkin etmeye çalışıyorum ama nafile.Yine de ben evrene olumlu bir enerji yollayım,bakarsınız olumlu dönüşü olur bana :)

12 Aralık 2013 Perşembe

Bebeklerde alerjiye dikkat!

Son zamanlarda çevremizdekilerden sık sık ‘Alerjim var..’ cümlesini duyuyoruz. Aslında bu bir tesadüf değil! Sizin alerjiniz olmasa bile istatistikler gösteriyor ki her 10 kişiden 3-4’ü yaşamlarının bir döneminde alerjiden etkilenmekte.

Peki nedir bu alerji? Neden olur?

10 Aralık 2013 Salı

Alışveriş - 2

Buz gibi bir günden merhabalar,
Tabiri caizse donuyorum :) Hava çok soğuk.Bu soğuğa bir de Ankara'nın kuru ayazı eklenince değmeyin keyfimize :)) Bu kuru ayazda , biraz amiyane olacak ama , it gibi titriyoruz efendim :)) Ama bu soğuk havalar dışarıya çıkmaya ve de alışveriş yapmaya engel değil.En kötü ihtimalle açarız bilgisayarı netten yaparız alışverişi.O alışveriş mutlaka yapılacak :)))
Aslında çok da birşey almadım son günlerde.Biraz sabun,biraz krem falan işte.



5 Aralık 2013 Perşembe

Yoğun Bir Günün Ardından

Merhabalar,
Bugün koşturmalı yoğun bir gün geçirdim.Önümüzdeki ay bir aylığına iş için yurt dışına gideceğim.Önce emniyete pasaport işlemleri için gittim.Ordan Ankamall'e geçtim.Bugün ikiz yeğenlerim doğumgünü ve hediyelerini almam gerekiyordu.Ankamall'den bir kısmını hallettim.Gitmişken kendi hediyelerimi de aldım.Bu ayın sonunda da benim doğumgünüm var ve hem Sephora hem de Yves Rocher'dan geleneksel doğum günü hediyelerimi aldım.Tüm işlerim bitip eve geldiğimde ; annem sana bir kargo geldi dedi.Beklediğim bir kargo yoktu ki deyip paketi açtım.İxora ıhlamur çiçeği kolonyam gelmiş.Sevgili Sende İncel blogunda İxora kolonya çekilişi düzenlemişti.Kazananlardan biri de bendim.Çekiliş kazanmak çok güzel hele doğumgünü ayında olunca daha da güzel oldu :)

4 Aralık 2013 Çarşamba

Oriflame Saç Bakım Yağları

Ankara'nın kuru ayazından merhabalar ,
Sonunda kış kendini iyice gösterdi.Havalar soğudu,ben üşüyorum ; bakalım bu kışı nasıl geçireceğim :))
Bugün size saçlarıma uyguladığım bakım yağlarından bahsedeceğim.Bu yağları katalogta gördüğümde denemek için almıştım ilk olarak ; daha sonra düzenli almaya başladım.


Buralı Olmayanlar Lokali