29 Nisan 2013 Pazartesi

Yves Rocher Papatya Özlü Yıkama Jeli

Merhabalar ,
Makyajınızı yıkayarak temizleyenlerdenseniz ve benim gibi nemsiz-hassas bir cildiniz varsa bu ürünü seveceksiniz.Yves Rocher  (bazı ürünlerinin içeriğinde parapenler olsa da) genel olarak sevdiğim bir marka.Gerçi satış elemanları parapen kullanımının zararlı sınırların altında olduğunu söylüyor ama ne derece doğru bilemiyorum.
Yıkama jeline gelirsek cildimi germeden,kurutmadan temizlediği için tekrar tekrar alacağım bir ürün oldu.İçeriğinde organik papatya özsuyu var.Kokusu çok hafif.




Buralı Olmayanlar Lokali-Yves Rocher


Kısacası vadettiklerini yapan severek kullandığım bir ürün bu jel.Lush fresh farmacy'i aldıktan sonra ikisini dönüşümlü kullanmaya başladım.Bittikçe alınacaklar listesine de ekledim :)
200 ml ve fiyatı 18,90 TL.


Görüşmek üzere..



Elma Ağacındaki Şapka

Merhabalar ,

İlkokula giderken annemin bana aldığı ilk hikaye kitabımın adıydı Elma Ağacındaki Şapka.Milliyet yayınlarının çocuk kitapları serisinden bir kitaptı.Şimdi kimbilir nerde ilk hikaye kitabım.

Buralı Olmayanlar Lokali
Resmi netten kopyaladım :)



Elma ağacındaki şapkadan payıma düşen pembe beyaz çiçeklerle süslü bir elma ağacı oldu.Bu güzel elma ağacı benim pencere önü çiçeğim. Bu elma ağacını her gördüğümde de merhaba elma ağacındaki şapka diyesim geliyor :)

Elmaları eylüle doğru oluyor.O zamanda elmaları yiyen kuşları seyretmek büyü bir keyif oluyor benim için.Serçeler,kumrular her gün elma ağacım sayesinde ziyaretime geliyor.Sadece kuşlar konmuyor dallarına.Kediler de konuyor :))) Hatta geçen sene elma ağacından pencereme kedi bile düştü :))) Başka bir kedi onu kurtarmaya geldi ama o da neredeyse düşüyordu :)) Bu kediler de başka bir alem :))

Buralı Olmayanlar Lokali
Pencereme Düşen Kedi :)



Buralı Olmayanlar Lokali




Buralı Olmayanlar Lokali



Sabah uyandığımda ve gece uyumadan önce odamı havalandırmak için penceremi açtığımda işte böylesi bir güzellikle karşılaşıyorum.

Güneşli , aydınlık ve sıcak bir pazartesiyle başladım haftaya.Güzel bir hafta geçirelim hep beraber :)

Görüşmek üzere..




25 Nisan 2013 Perşembe

Sephora Makyaj Bazı

Merhabalar ,
Bu bazı meşhur Sephora indirimlerinin hangisinden aldığımı hatırlamıyorum.Merak ettiğim bir ürün olunca ve fiyatı da indirimdeyken alınmış bir üründür kendisi.Ama ne yazık ki Sephora makyaj bazından pek memnun kalamadım.Makyajı daha kalıcı hale getiriyor ama yüzüme uyguladığımda cildimde bıraktığı kaygan hissi sevemedim bir türlü.İçerik olarak da pek temiz bir ürün değil.Bolca parapen barındırıyor.Tek artısı pompalı cam şişede olması ve bir damlasının tüm yüze yetmesi.15 ml ama bereketli bir ürün.



Buralı Olmayanlar Lokali-Sephora



Buralı Olmayanlar Lokali-Sephora


Bir daha almayı düşünmediğim bir ürün.Neyse ki indirimde aldım yoksa verdiğim paraya üzülürdüm :))


Görüşmek üzere..

24 Nisan 2013 Çarşamba

Moskof Cariye Hürrem

Merhabalar ,
Bugün Muhteşem Yüzyıl günü.Ben de günün anlam ve önemine istinaden bu kitabı tanıtayım :)) Aslında tamamen tesadüfen oldu bu yazım ve dizinin aynı güne denk gelmesi.
Bu hafta okuyup bitirdim bu kitabı.Akıcı bir dili var , okurken yormuyor ve biran evvel bitirmek istiyorsunuz sonunu okumak için :)
Yazarı Demet Altınyeleklioğlu. Hürrem Sultan ve yaşadığı dönemin tarihi olaylarını gerçek ve hayalle kurgulayarak yazmış Demet Yeleklioğlu.Dizisiyle kıyaslamadan okumaya çalışsamda, bazı karakterler dizideki yüzleriyle canlandı zihnimde kitabı okurken.
Tatar baskınında ailesinden koparılıp 10 yaşında Kırım hanının sarayına Aleksandra olarak girer , Kırım Hanının annesi Güldane Hatun'un manevi kızı olarak Güldane Hatunun ölümünden sonra Osmanlı sarayına gönderiliyor.Güldane Hatunun kızı Ayşe Hatun Yavuz Sultan Selim'in ilk eşi.Hafsa Sultan'da Kırımdan gelen Hürrem için ; Güldane Hatun benim de annem sayılır diyerek Hürrem Sultanı himayesine alıyor.Hafsa Sultan o kadar etkileniyor ki Hürremden oğluna kendisi sunuyor ve böylece Hürrem Sultan'nın hikayesi başlıyor.
Hürrem Sultan dizideki gibi kimseyle karşılıklı didişmiyor.Planlarını sinsi ve sessizce uyguluyor.Manevi annesi Güldane Hatun'nun erguvan renginin asalet simgesi olduğunu söylemesi üzerine Hürrem Sultan hep erguvan rengi giyiniyor.Erguvan rengi Hürrem Sultan'nın simgesiymiş kitaba göre.
Yaşadığı onca entrikaya , hayatta kalma mücadelesine ve oğullarından birini tahta geçirip valide sultan olma hayallerine rağmen ; ki bu uğurda öz kızını bile babası yaşındaki Rüstem Paşayla evlendirmiş ; oğullarından birinin bile padişah olduğunu göremeden ölmüş.
Bu kitap bana göre kadınlar için bir kılavuz :) Hürrem Sultan gerçekten çok zeki ve akıllı bir kadınmış.Kocasını ve çevresindekileri nasıl kullanacağını ve yönlendireceğini çok iyi biliyormuş.
Tarihi kurgu kitaplarını seviyorsanız güzel bir kitap.

Buralı Olmayanlar Lokali



Kusura bakmayın biraz uzun bir kitap yazısı oldu.

Görüşmek üzere..

23 Nisan 2013 Salı

23 Nisan Kutlu Olsun


23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TÜM MİLLETİMİZE KUTLU OLSUN.  
















22 Nisan 2013 Pazartesi

Lush Fresh Farmacy Yüz Temizleyicisi

Merhabalar,

Bu ayın başında Lush alışverişinde (yazısı burda) fresh farmacy yüz temizleme sabunu almıştım.Aldığım günden beri kullanıyorum.Hafif bir kokusu var , içeriğinde  %15 sabun olduğu için köpük köpük bir temizlik beklemeyin.Ama kullandıktan sonra güzel bir temizlik hissi bırakıyor ciltte.Ama cildim karma olmasına rağmen kurutuyor.Gıcır gıcır gergin oluyor cildim.
Makyajımı yıkamadan önce temizleme sütüyle temizleyip yüzümü yıkarım.İlk kullandığımda makyajımı temizlemeden denedim gayet güzel temizledi.Sadece gözlerimde biraz rimel artığı bıraktı.
Genel olarak cildimi kurutmasına rağmen bıraktığı temizlik hissinden dolayı sevdiğim bir ürün oldu.Cildiniz kuruysa pek tavsiye etmem ama.



Buralı Olmayanlar Lokali


Lush online sitesinde ürünü böyle tanıtmış :



Lush ilk piyasaya sunulduğu zaman müşteriler arasında yarışma yapılmış ve fresh farmacy önerilen isimlerden birisiymiş. Sabun dememize rağmen sabun içeriği çok az olan, kuru, problemli ciltlere önerdiğimiz günlük kullanabileceğiniz ürünümüz. Kalamin pudrası cildi sakinleştirir, papatya özü sağlıklı cilt hücreleri oluşmasına yardım eder, yatıştırır, kuru ciltlerdeki kızarıklıkları azaltır, mürver çiçeği ise kızarıklık giderir, tahrişi önler, toksinleri yok eder. Gül özü ise diğer çiçek özleri gibi iyileştirici ve sakinleştirici özelliktedir.


Dediklerini nispeten yapıyor.100 gr fiyatı 20 TL.

Görüşmek üzere..

16 Nisan 2013 Salı

Keçeden El Yapımı Oyuncaklar

Merhabalar,
Bu yazıyı birkaç gün önce hazırlamıştım ama resimler arkadaşımdan yeni geldiği için resimleri ekleyip paylaşıyorum.Resimlerde fizandan gelmedi sadece arkadaşımın ve benim unutkanlığımızdan bugüne kaldı :))
Geçen hafta doktora gitmek dışındaki bir diğer faliyetim de keçelerle oynamak oldu.Bu ara keçeye takılmış durumdayım.Oyuncak yapmak aklımda pek yoktu açıkçası. 3,5 ve 2 yaşındaki güzellikler ; kendileri arkadaşımın yeğenleri olur ama ben de onların diğer halası sayıldığımdan bana da nazları geçiyor cimcimelerin ; benden kedi ve kaplumbağa istedi.Cimcimeler ister de ben onlara nasıl almam bu oyuncakları :)
 Baktığım oyuncakçılarda kedi deyince hello kitty kaplumbağa deyince de içine küpler üçgenler atılan plastik bir oyuncak verdiler bana.Ben almayı düşündüm ya ; ne peluş kedi ne de kaplumbağa bulamadım.Kesin üretimden kalkmıştır :))) Hal böyle olunca acaba keçeden yapamayız mı diye arkadaşımla düşündük.Netten bir kaç örnek bulduk.Beceremezsek de hiç olmazsa denedik deriz diyerek oturduk keçenin başına.Çıkan sonuç bizi memnun etti.Telefonda konuşurken kızlar size oyuncak yapıyoruz dediğimizdeki mutluluklarıysa herşey değdi.Bakalım görünce ne yapacak cimcimeler.



Buralı Olmayanlar Lokali



Buralı Olmayanlar Lokali


Buralı Olmayanlar Lokali



Buralı Olmayanlar Lokali

Acemi işi oyuncaklar ancak bu kadar oldu.Ama sipariş bile aldık ne mutlu bize :))

Görüşmek üzere..



Oje Aşkı ( Rapsodi No: 321 )

Merhabalar ,
Yine yağmurlu ,soğuk , karanlık bir gün yaşadık Ankara'da. Bu aralar yine sebepsiz yere canım sıkılıyor havalar da böyle olunca daha da daralıyorum.
Öğleden sonra havanın soğukluğuna ve yağmura aldırmadan annemle Tunalı'ya yürüyüşe gittik belki açılırım diye..Bir sürü dükkana girdik çıktık.Parfümerilerin önündeki sepetlerdeki renk renk ojeleri görünce yine dayanamadım oje aldım.Ama kampanya vardı bu sefer :))) Tek oje 1 TL ,  3 oje 2,5 TL , 6 oje 5 TL.3 tane rapsodi oje aldım.
Genel olarak beğendim rapsodi ojeleri.Sürümü kolay ,çabuk kuruyan ojeler.321 numaralı oje güzel bir nar çiçeği rengi.Tek kat bile sürülebilir.Ben iki kat uyguladım.



Buralı Olmayanlar Lokali



Buralı Olmayanlar Lokali



Görüşmek üzere..

15 Nisan 2013 Pazartesi

Okudum ( İmprimatur )

Yağmurlu , soğuk bir Ankara'dan merhabalar,
Böyle havalarda çayımı alıp kitap okumayı çok severim.Son bitirdiğim kitaptan bahsedeyim bugün havaya tam uysun :)
Aslında başlık sonunda okudum olmalıydı :) Bu kitabı arkadaşımdan okumak için iki yada 3 sene önce almıştım.Birkaç kere okumaya başlamıştım ama bir türlü devamını getiremedim.Sonunda sebat ettim ve bitirdim :))
Yazarları Rita Monaldi ve Francsko Sorti.Kitabı uzun yıllar süren tarihi araştırma sonunda yazmışlar.
Viyana kuşatması sırasında 1683 yılında Roma'da geçen gerilim , gizem ve entrika dolu tarihi bir Vatikan hikayesini anlatıyor kitap.Roma'da bir handa ölen bir kişinin ardından veba tehlikesiyle hanın karantiya alınmasıyla 9 gün 9 gece sürecek macera başlıyor.Handa kalan kiracılardan birisi de Fransa Kralı 14. Louis'in casusu.Handaki gizemli ölümü araştırmaya başlıyor ve ona hancının çırağı yardım ediyor.Öyküyü de bu çırağın ağzından dinliyoruz zaten.Şaşırtıcı bir sonu var.
Da Vinci'nin Şifresi tarzı kitapları seviyorsanız bu kitabı da seversiniz.Kitaptaki han ve karakterlerin bazıları gerçekte de yaşamış kişiler.Özetle güzel bir kitaptı.




Buralı Olmayanlar Lokali



Görüşmek üzere..



14 Nisan 2013 Pazar

Beni Bu Güzel Havalar Mahvetti

Merhabalar ,
Birkaç gündür evde olmadığımdan blogumu ihmal ettim.Bu hafta epey yoğundum.Alerji mevsimi geldi benim de doktor ziyaretlerim başladı.Neyseki kullandığım ilaçlar işe yarıyor da rahat geçiriyorum bu dönemi.Ama cildime etkisi pek hoş değil bu alerjik havaların.Uzun zamandır ertelediğim dermatolog ziyaretine de gideyim bari bilmediğim bir şey söyler bu sefer umuduyla sabahın kör karanlığında düştüm yollara.En yakın arkadaşımın cilt sorunları benden de beter olduğu için doktora gitmek için aklımı aslında o çeldi.Yoksa ben daha çok ertelerdim bu ziyareti.
Muayene sıram geldi doktor abiyle başbaşa kaldık.Pek bir konuşkan abiydi ama keşke beni de dinleseydi :) Lafını bölerek şikayetlerimi anlattım sağolsun doktor abi tedaviye yönelik bir merhem yazdı.Sonra sıra dermatolog muayenelerinin olmazsa olmazı dermokozmetik ürün önerilerine geldi .İşte orda koptu dananın kuyruğu bende :) Dermatoloğa gidenler bilir reçete gibi firmaların ürünlerinin olduğu kağıtlar vardır.Ordan size uygun olan ürünleri önerirler.Ama doktor abi bu kağıda kaşesini basmasaydı dana kuyruksuz kalmayacaktı :)) Bir de karşıdaki eczanelerde bulabilirsiniz dedi.Önerdiği ürünler iyidir ya da kötüdür bilemem ve  bununla ilgili yorum yapamam.Ama ne yazık ki bu işlerin tamamen ticarete dönmesi çok can sıkıcı.Ürünleri de hastanenin karşısındaki eczaneler dışında bulamadım.Ne kadar ilginç :)
Sözün özü ürünlerin olduğu kağıda kaşeni basmanı, söylediğin ürünleri başka eczanede bulamamayı geçtim de doktor abi ; neden bana 250,20 TL fiyatı olan argan yağını ( nature's pure argan oil ) al dedin.Bol giydiğimden zengin mi gösteriyordum ki :))))





Görüşmek üzere..

6 Nisan 2013 Cumartesi

Oriflame Oxygen Boost Fondöten-Maybelline Affinitone Fondöten

Güzel bir haftasonundan merhabalar,

Bugün iki fondötenden bahsedeceğim size.


Buralı Olmayanlar Lokali

İlki Oriflame Oxygen Boost.Eğer fondötende kapatıcılık aramıyorsanız bu ürünü sevebilirsiniz.İlk sürdüğümde yüzümde değişik bir ferahlık hissi oluyor.Sanki naneli gibi.Yaz sıcağında bu his çok hoş olabilir.Bu his beni rahatsız etmedi.Sevdiğim yanı ağırlık yapmadı sürdüğümde,sevmediğim yanıysa kapatmak istediğim lekelerimde pek etkili değil.Sanki fondöten değil de renkli nemlendirici gibi daha çok.Bendeki rengi natural ivory.Pompalı şişede olması da kullanım kolaylığı sağlıyor.Yine de severek kullanıyorum kendisini.Yeniden alabileceğim bir ürün olmasına rağmen başka ürünler denemek istediğim için almayı düşünmüyorum :))

5 Nisan 2013 Cuma

Mini Lush Alışverişi

Merhabalar
Bugün Ankara'da hava tam bahar havasıydı.Bu güzel havayı değerlendirelim diyerek arkadaşımla buluşup attık kendimizi Tunalı yollarına :)  Kuğulu Parkta oturup kuğuları seyrettik.Sadece biz değil herkes kendini dışarı atmış bu havada.Ortalık duyan gelmiş modundaydı :)


Buralı Olmayanlar Lokali

4 Nisan 2013 Perşembe

Oje Aşkı ( Flormar No 374 ve No 396 )

Merhabalar
Yine bir oje yazısıyla burdayım.Bu ojeyi kim icat ettiyse iyi bir iş mi yapmış bilmiyorum :) Bir insan her dışarı çıktığında oje almak zorunda mı ? O insan bensem tutamıyorum kendimi.Sonra da zorunda mıyım türküsü dilimde ojelerim cebimde mutlu mutlu dönüyorum alışverişten :))

3 Nisan 2013 Çarşamba

Flormar Mat Cila

Merhabalar
Son zamanlarda mat ojeler gözüme pek bir hoş görünmeye başladı :) Oje almaya doyamayan ben bu sefer kendimi tuttum ki bu çok zor oldu :) renk renk mat ojeleri geçip sadece Flormar mat cilayı almakla yetindim.Dokusunu ve duruşunu çok beğendim.Başka bloglarda matlığın 2 gün kadar sürdüğünü okumuştum ama zaten 2 günden fazla aynı ojeyle gezmediğim için bu benim için sorun olmadı.Mat cilalı ojeler 2 en fazla 3 gün tırnağınızda kaldığında ne tam parlak ne tam mat bir görüntüde oluyor.Bence bu haliyle de güzel görünüyor.Kısacası ben beğendim Flormar'ın mat cilasını.
İlk denemeleri Flormar 313 siyah oje ve Pastel 13 gri ojeyle yaptım.Kırmızı ojeyle de denedim ama beğenmedim.Bence mat ojeler siyah,gri,lacivert ,kahverengi tonlu ojelerde güzel duruyor.


Buralı Olmayanlar Lokali-Flormar Mat Cila


Buralı Olmayanlar Lokali-Flormar Mat Cila

Buralı Olmayanlar Lokali-Flormar Mat Cila



Görüşmek üzere..