31 Ekim 2013 Perşembe

Doa Kozmetik İndirim Yapmış Diyorlar :)





Genelde neden indirim yapar şirketler hiç düşündünüz mü? Sizi çok sevdiklerinden dolayı yapmazlar. Düşen cirolar veya iş yapılmayan tatil dönemleri öncesi şirket gelirlerini yükseltmek için indirim yapılır genelde. Unutmayın çok ekstrem durumlar yoksa zararına satış yapılmaz genelde. Zararına satış varsa ya ürünlerin son kullanım tarihleri gelmiştir, ya da şirket pazardan çekiliyordur. Onun haricinde genelde şirketler önce zam yapıp sonra indirim yaparlar. 

DOA neden indirim yaptı peki, çünkü yeni ürünler üretecek, özellikle söz verdiğimiz göz çevresi bakımı, cilt lekesi ve saç dökülmesi ürünleri için çalışmalar büyük oranda bitti, numuneler üzerinde çalışıyoruz, ana malzemeler ve ambalajları için para lazım. Bizse olan maddi gücümüzü çeşitli yağlara harcadığımızdan stoklarımız yağlarla doldu taştı. Bu yüzden yağlarda indirim yaptık.

%30 indirim var, %20 de üyelik indirimi söz konusu. Bileşkede %50 yapıyor ama net olarak %44 yapıyor. Hani bilin istedik. Bu genelde bankacıların yaptığı bir tekniktir  Neyse, dosya masrafsız kefilsiz, indirim var. Anlayacağınız, Yaptığınız her alışveriş çok daha gelişkin kozmetik ürünler olarak size geri dönecek, ödediğimiz vergilerin yol su elektrik olarak dönmesini saymıyoruz bile.

Bu seferki indirimin bir tarihi yok stok fazlası ürünler bitene kadar diyelim, zaman içerisinde bittikçe indirimden kalkacaklar. Sevgiyle kalın, alışveriş yapın, kargom nerde demeyin muhakkak gelecektir, sabır çağımızın en büyük yokluğu sabretmeyi öğrenmeliyiz, sabrınızı zorluyoruz, bir derviş olmasanız bile empatik hoşgörülü insanlar olabilirsiniz. Mevlana diyerek olayı başka yönlere çeker uzar gideriz..



*Bu bir bant kaydıdır kendi kendini ne zaman imha eder bilinmez lakin :)

29 Ekim 2013 Salı

Cumhuriyetimizin 90. Yılı Kutlu Olsun..




Türk Milleti ,
Ebediyete akıp giden her on senede , bu büyük bayramını , daha büyük şereflerle, saadetlerle,huzur ve refah içinde kutlamanı , gönülden dilerim.
Ne Mutlu Türküm Diyene..
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK











28 Ekim 2013 Pazartesi

Eodev.com – Sosyal Öğrenim Zirveye

Eodev.com – Sosyal Öğrenim Zirveye
Daha önce duyurulduğu gibi Eodev.com servisi bilgi paylaşımının daha etkili bir şekilde kullanılması için radikal değişiklikler içeren yeni güncellemesini hayata geçirdi.
Brainly.com Sosyal Öğrenim Ağları’nın bir üyesi olarak Türkiye içerisinde hizmet sağlayan Eodev.com portalın amacı sadece bilgi değişimi için fırsatlar yaratmak değil aynı zamanda derslere çalışırken birbirlerine yardım etmeyi sağlayacak etkili motivasyonu sağlamak, tartışma ortamını hazırlamak ve rekabeti artırmayı hedeflemektedir. Bu gaye içerisinde sosyal öğrenimin etkili bir şekilde kullanımını sağlamak için yeni güncelleme hayata geçirilmiştir.

Peki yeni güncelleme ile birlikte neler değişti?
Artık daha modern – radikal bir değişikle yeni tasarım daha bir modern hale getirilerek servis fonksiyonlarında değişikliğe gidilmiştir.
Soruları görüntüleme yolu farklı – artık kullanıcılar anasayfa üzerinde soruları liste ya da karesel kutular halinde görebilecektir.
Soru eklemek artık daha kolay – soru ekleme penceresi daha büyük ve daha görünür hale getirilerek kullanım kolaylağı sağlamaktadır.
Takip et – soruları takip etme özelliği ile birlikte soru hakkındaki gelişmeler hakkında devamlı bilgi sahibi olmanıza olanak sağlanmıştır.
Yorum ekleme – bu sayede tartışma ortamı sunularak beyin fırtınaları yapılmasında büyük fayda getirecektir.
Sistem içerisinde soru sormak ve cevaplamak için sisteme kayıt olunması gerekmektedir. Bu ücretsiz üyelikten sonra sistem otomatik olarak 300 puan size vermektedir ve bu puanlarınızın karşılığında sorular sorabilirsiniz. Peki ya puanlarınız biterse? Puan kazanmak için diğer kullanıcıların sormuş olduğu soruları cevaplamak gerekmektedir. Ama hızlı ve en iyi cevap için yarışmak zorundasınızdır. Zira bir soruya en fazla iki yanıt verilebilmektedir. Portal içerisinde bugüne kadar 600 bin soru sorulmuş ve bu sorulara karşı 1 milyon cevap verilmiştir. Servis toplamda 7 milyondan fazla farklı kullanıcıya hizmet sağlamıştır.


Eodev.com portalı teknolojik gelişmeler karşısında da kullanıcıların ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap vermek için IOS ve Android işletim sistemleri için uygulamaları geliştirerek yer,zaman ve mekan kavramlarının bilgi paylaşımına engel olamayacağını göstermek istemiştir.





Teknlojik gelişmeler karşısında Eodev.com olarak kullanıcılarımızın ihtiyaçları içerisinde geride kalmayı asla düşünemeyiz. Yeni tasarımla birlikte eğitim portalımız daha modern bir görünüm kazanmıştır. Aynı zamanda canlı renkler, bulutlar ve baykuş gibi yeni unsurlar ile birlikte daha samimi daha taze daha cazip bir servis olarak ön plana çıkmaktadır. Yeni gelişmelerin üzerinde çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir” diyor Meriç Balak, Country Manager of Turkey in Brainly.com.


Brainly.com Hakkında
Brainly.com öğrenmenize olanak sağlayan, deneyimlerinizi paylaşmanıza fırsat veren ve yeni insanlarla tanışabileceğiniz ortamı oluşturan bir sosyal öğrenim ağları grubudur. Grup aşağıdaki ülkelerde mevcuttur: Zadane.pl (Polonya), Znanija.com (Rusya, Ukrayna ve diğer Rusça konuşan ülkeler), E-aufgabe.de (Almanya), Misdeberes.es (İspanya, Meksika ve Güney Amerika), NosDevoirs.fr (Fransa), Eodev.com (Türkiye) ve Brainly.com.br (Portekiz ve Brezilya). Hep birlikte 19 ülkeyi kapsayıp,aylık 12 milyondan fazla farklı kullanıcıya hizmet veren ağlardır. Daha fazla bilgi için: http://brainly.com/.




*Basın bültenidir.


Avon Argan Serisi

Merhabalar,
Arada sırada yeğenlerimden bahsediyorum size yazılarımda.20 yaşında ikiz yeğenim var.Biri iki yıldır bizimle yaşıyordu zaten.Diğeri de hafta sonu Ankara'ya geldi.O da bizimle yaşayacak artık.Gelirken bana bir sürpriz yapmış.Benim kozmetik düşkünlüğümü bildiği için Avon'dan alışveriş yapmış benim için :)


Buralı Olmayanlar Lokali


Buralı Olmayanlar Lokali

Avon'un  argan yağlı serisini merak ediyordum zaten.Yeğenimin sürprizi bu açıdan güzel oldu :) Denedikçe sizlerle paylaşırım yorumlarımı.
Görüşmek üzere..


25 Ekim 2013 Cuma

Siz Hiç Sabunluyken Ağladınız Mı ?


Sizin hiç babanız öldü mü?
Benim bir kere öldü kör oldum
Yıkadılar aldılar götürdüler
Babamdan ummazdım bunu kör oldum
Siz hiç hamama gittiniz mi?
Ben gittim lambanın biri söndü
Gözümün biri söndü kör oldum
Tepede bir gökyüzü vardı yuvarlak
Şöylelemesine maviydi kör oldum
Taşlara gelince hamam taşlarına
Taşlar pırıl pırıldı ayna gibiydi
Taşlarda yüzümün yarısını gördüm
Bir şey gibiydi bir şey gibi kötü
Yüzümden ummazdım bunu kör oldum
Siz hiç sabunluyken ağladınız mı?

                                         CEMAL SÜREYA

23 Ekim 2013 Çarşamba

Bugün Blogda Yokum Misafirliğe Gittim :)

Sevgili arkadaşım Kelebek Etkisi geçen hafta beni bloguna davet etti.Bu kadar güzel bir daveti geri çevirmek olmazdı.Hemen hazırlığımı yaptım, süslendim püslendim sevgili Kelebek Etkisi'nin kapısını çaldım :) Bugün beni çok güzel ağırladı Kelebek Etkisi.
Kelebek Etkisi'nin blogunu ve benim yazımı okumak isterseniz buradan okuyabilirsiniz.
Beni  blogunda konuk ettiği için sevgili arkadaşım ve artık dostum Kelebek Etkisi'ne çok teşekkür ederim.Bu güzel davetiyle yeni bir dostum oldu :)
Görüşmek üzere..

21 Ekim 2013 Pazartesi

Benimle İlgili 20 Gerçek Mimi - 3

Merhabalar,
Sevgili Ece Yıldız beni mimlemiş.Ece'ye çok teşekkür ediyorum beni mimlediği için.Yirmi maddede kendimi anlatmaya çalışacağım.

1- Oldukça soğukkanlı ,hatta zaman zaman tepkisiz bir insanım.Bazı zamanlarda insanüstü bir sabrım olduğu bile söylenebilir.
2- Bardakla su içemem.Hijyenik sebeplerden dolayı değil ama.Bardakla her türlü şeyi içebilirim ama su içemem.Su içtiğimi anlamıyorum çünkü :)
3- Portakal ve mandalina soyamam.Elimde kalan kokusundan nefret ediyorum çünkü.Birileri bana soymazsa yada evde yalnızsam çok sevmeme rağmen ne portakal ne de mandalina yiyebilirim :)
4 - Meyvelerden devam edeyim :) Şeftali ve kayısının kabuğunu soymadan yiyemem tüylü olduğu için.Neyse ki elime alabiliyorum.Konuk olduğum evlerde kayısı ikram edilirse soymaya utandığım için kayısı sevmediğimi söylerim :) Ayrıca hiç çağla yemedim.
5 - Parfüme alerjim var.Nefesim tıkanmadan parfüm ve deodorant kullanamıyorum.
6 - Tv de ne zaman eski Türk filmine ya da Amerikan müzikal filmlerine denk gelirsem oturur seyrederim.Siyah-beyazsa bir de tadından yenmez.
7 - Üniversite yıllarında aynı anda üç kitap okuyabiliyordum ama artık bir kitabı zor okuyorum.
8 - Spor ayakkabılarımı çocuk reyonundan alıyorum :)
9 - Sakız çiğneyemem çünkü midem bulanır.
10- Müzik kaseti ve kalem arasındaki ilişkiyi bilen nesildenim :)
11- Oğlak burcuyum.İnadımla tam bir oğlağım.
12- İlk makyaj malzemem gümüş rengi bir göz kalemi ve pastel 62 numaralı rujdu.
13- Yapılan iyiliği de kötülüğü de asla unutmam.Bazı durumlarda unutmuş gibi yapsam da hep aklımdadır.
14- Takıntı derecesinde düzenliyimdir.Kıyafetlerimi falan renklerine göre yerleştiririm dolaba.
15- Kek yapmayı çok severim.Ama yaptığım hiçbir kek lezzet olarak birbirinin aynısı değildir.Çünkü ölçüsüz yapıyorum.
16- İkinci yaş günümü çok net hatırlıyorum ama ilkokula gittiğim beş yılı hatırlamıyorum.
17- Yürümeyi severim.
18- Çok sinirliysem ve evdeysem sakinleşmek için temizlik yaparım.Lavabo ve küvet ovarken sakinleşirim :))
19- Asla yemeyeceğim üç yemek kapuska,bakla ve böbrek.Bunların dışında sevsemde sevmesemde herşeyi yerim.
20- Makyaj yapmaya ve oje sürmeye bayılıyorum.

Kendimi anlatmak meğerse çok zormuş :) Ece'ye tekrar teşekkür ediyorum.Ben de bu mimi sevgili
Funda Demir
Pffneyapsam
Kelebek Etkisi 'ne gönderiyorum.

Görüşmek üzere..

19 Ekim 2013 Cumartesi

Kozmetik, Bakım, Güzellik ve Formda Kalma Mimi - 2

Tatilin son günlerinden merhabalar,
Sevgili arkadaşım Kelebek Etkisi beni mimlemiş.Bana da cevaplamak düştü :)

1.Blogunuzun adı ve linki?
Blogumun adı Buralı Olmayanlar Lokali
Linki http://buraliolmayanlarlokali.blogspot.com/

2. Ne kadar süredir blog yazıyorsunuz?
İlk yazımı 23 martta yazmışım.Hala çömez bir blogger adayıyım :)

3.Kilo problemi yaşadığınız dönemler oldu mu?
Kilo konusunda doğuştan şanslı gruptanım.Ama kronik anemi(kansızlık) hastasıyım ve anemi ilaçlarını ilk kullandığım dönemlerde 2 ayda 45 kilodan 52 kiloya çıkmıştım.Kabus gibiydi benim için :)) Rejimde yapamadığım için sporla vermeye çalıştım o dönem kilolarımı.Sonrasında yine eski kiloma yakın kilolara düştüm.Ama yine bu günlerde kilo aldım ve vermem lazım :)) Önümüzdeki haftalarda yeniden spora başlamayı düşünüyorum.

4.Formda kalmak için nasıl bir yöntem uyguluyorsunuz?
Yemekle pek aram yok açıkçası.Karın doyurma amaçlı yemek yiyenlerdenim :) Metabolizması hızlı çalışan şanslılardanım ama son zamanlarda fazla hareketsiz kaldığım için kilolar sabitleniyor.Tekrar spora başlamak lazım :))

5.Hayatınızın bir döneminde hiç zayıflama hapı v.b.destek ürünleri kullandınız mı?
Asla kullanmam.Metabolizmayı ve bağışıklık sistemini altüst eden ürünler.Birçok kişinin de ne yazık ki ölününe neden olmuştu.
Ama yeşilçay , mate çayı vs gibi çayları tüketiyorum.En çok yeşilçay tüketiyorum.Henüz düzene oturtamadım ama sevgili arkadaşım Sende İncel'in blogunda yazdığı göbek eritme kürüne başladım.Sonuçları bloğumda paylaşacağım inşallah :))

6.Güzelliğinizle ilgili düzenli uyguladığınız bakım kürleri var mı?
Olmaz mı hiç :)) Sabah ve akşam yatmadan önce mutlaka cilt bakımı yaparım. Ayrıca maske yapmaya bayılıyorum.Hem cildime hem de saçlarıma doğal yağlarla bakım yaparım zaman zaman.Evde annemle doğal maskeler yaparız.Kısacası seviyorum böyle şeylerle uğraşmayı :))

7.Vazgeçemeyeceğiniz kozmetik ürünleri?
Ruj.Sürekli yediğimden dolayı tazelemem gerekse de ruj sürmeden dışarı çıkmam.En basit yaptığım makyajımda mutlaka fondöten,rimel,göz kalemi ve ruj kullanırım.
Buralı Olmayanlar Lokali

Bu eğlenceli mim için sevgili arkadaşım Kelebek Etkisi'ne çok teşekkür ediyorum. Ben de tanıtımlarına ufacık bir katkım olması için yeni blogger'ları mimlemek istiyorum.
Sincapppp Nefesi
Ecenin Dünyasından

Görüşmek üzere..

10 Ekim 2013 Perşembe

Pierre F Estheticians Formula 'Gentle Peel Off Mask'

Merhabalar ,
Bayram geliyor ,bakım zamanı ve yine bir maske yazısı :) Maskeleri sevdiğimi bir çok kere yazmıştım.Özellikle de peel off yani soyulan maskeleri daha bir ayrı seviyorum.Bu maskeyi de tesadüfen Gratis'te gördüm ve üzerindeki peel off yazısını görür görmez aldım.Aslında ağustos başında almıştım ama ancak yazıyorum.


Buralı Olmayanlar Lokali

9 Ekim 2013 Çarşamba

Nail Art Yaptım Olmuş Mu :)

Merhabalar,
Bloglarda olsun,pinterestte olsun tırnak süslemeleri görünce,bu insanlar tırnaklarıyla ne güzel uğraşıyorlar diyorum kendi kendime.Ben ki sadece oje sürsem yetiyor; onu bile yaparken hızlı hızlı yapıyorum çabuk bitsin işim diye.Sabırsız biri de değilim üstelik.Bu ara bir de bir sürü angarya işle uğraşıyorum.Üstüne bir de can sıkıntısı ; hiç uğraşım yokmuş gibi tırnaklarımla oynayım belki can sıkıntım geçer dedim ve ilk  nail art tasarımımı gerçekleştirdim.Hayırlı uğurlu olsun :))) Yine ne çok konuştum :)
Susuyorum ve resimlere geçiyorum hemen :)))


Buralı Olmayanlar Lokali

Buralı Olmayanlar Lokali

Buralı Olmayanlar Lokali

Ojelerimi geçen hafta Watsons'tan almıştım.Grileri,morları ojede çok seviyorum.Flormar Supermatte M126 ve M129.M126 eflatun gri bir renk , M129 da çok güzel bir mor.Resimlerde renkleri tam çıkmadı ne yazık ki.
İlk nail art çalışmam nasıl olmuş ?
Görüşmek üzere..

7 Ekim 2013 Pazartesi

Bitenler - 3

Merhabalar,
Bugün yapmam gereken bir sürü şey vardı ve ben hiç birisini yapmadım.Bu aralar Garfield gibi yatmak istiyorum :) Yapmam gereken şeyleri bir kenara bıraktım manikür yaptım , bitenleri toparladım.Bu ay daha çok şampuan bitmiş.Yarım yarım bir sürü şampuan vardı bittiler kurtuldum :)



1) Fa duş jeli.Almanya ganimetlerimdendi.Güzel kokusunun dışında pek bir artısı yoktu.Banyoda jelden ziyade sabunu sevdiğim için hiç bir jeli pek sevemiyorum.Yeğenim sayesinde bitti :)
2) Biomen saç dökülmesine ve kepeğe karşı şampuan.Abim sayesinde keşfettim bu şampuanı.Kendi şampuanım bittiği bir gün mecburen kullanıp çok sevdiğim bir ürün oldu.Erkek şampuanları saçları daha güzel dolgunlaştırıyor.Saç dökülmesine de faydası oldu diyebilirim.Yenisi açıldı bile :)
3) Rosense gül suyu.Biten milyonuncu şişe sanırım :) Tonik yerine kullanıyorum ve sürekli alıyorum.
4) Doa cilt serumu.Yenisi çoktan alındı.Etiketini söküp arkadaşıma vermiştim :) Yazısı için tık tık
5) Schauma şampuan.Almanya ganimetlerinden bir ürün daha bitti.Kokusunu hiç sevmedim.Sıradan bir şampuandı.Yeğenim çok sevdi ve o bitirdi.
6) Nivea 2 si 1 arada temizleme sütü ve tonik.Sonunda bitirdim bunu da :) Makyajımı temizleyip yıkama jeliyle yıkıyorum.Fena bir ürün değildi ama kokusunu sevemedim.
7) Elseve arginine direnç şampuan.Bu şampuanı çok seviyorum.Toniğiyle birlikte kullanıyorum.İşe yarıyor.Biten kaçıncı şişe bilmiyorum.
8) Doa lactic asid %10. Gül suyuna katıp kullanıyorum.Etkisini henüz anlayamadım.Kullanmaya devam :)
9) Golden Rose oje.Bozuldu.Doğruca çöpe :)
10) Maybelline falsies black drama maskara.Severek kullandım.Başka ürünler denemek istediğim için yeniden almayacağım.
11) Garnier pure active sivilce karşıtı roll on.Yeğenim çok seviyor arada ben de kullanıyorum.Bittikçe alıyorum.

Son günlerde bitenler bu kadar.
Görüşmek üzere..

6 Ekim 2013 Pazar

Ütüyle İmtihan Etmeyin Beni :)

Merhabalar,
Ankara'ya kış geldi.Şaka falan değil bildiğiniz kara kış :) Ekim ayında aralık ayı gibi oldu hava.Kaloriferler yandı.Paltolar,kabanlar çıktı.Donuyoruz.Bu havalarda iyice dengesizleşti.Salıdan itibaren yeniden 20 derecelerin üstüne çıkacakmış sıcaklıklar.Havalar şaşırdı,ben şaşırdım.Bu şaşkınlıkla kendimi ütüye vurdum :)
O kadar çok ütülenecek şey vardı ki kışlık ; ütüledim de ütüledim daha da bitmedi .Ben ütüledikçe çoğaldı sanki.Bu hafta ütüye kaldığım yerden ne yazık ki devam edeceğim :(
Tüm dolaplar yeniden düzenlendi bu arada.Yazlıklar kalktı,kışlıklar çıktı.Sırada ayakkabıların yazlık-kışlık olarak düzenlenmesi var.Anlayacağınız bir çeşit bayram temizliği gibi de oluyor tüm bu yaptıklarım.Amma velakin hem sıkıldım hem de yoruldum.



Sevgili günlük moduna bağladım blogta hadi hayırlısı :) Bu işlerin biran önce bitmesi lazım benim arıza modundan çıkmam için sanırım :)))
Lafı daha fazla uzatmayım ben pazar pazar :)
Görüşmek üzere..

1 Ekim 2013 Salı

Blogger Buluşmaları Mimi -1

Merhabalar,
Bugün Sende İncel blogunun güzel sahibi beni mimlemiş.Bu benim ilk mimim.Sevgili Sende İncel'in hazırladığı sorulara hemen cevap vereyim.Mim bekleyip bayatlamasın :)

Blogunuzun adı : Buralı Olmayanlar Lokali

Hangi ilde yaşıyorsunuz ve semtinizi söyler misiniz : Ankara Küçükesat'ta yaşıyorum.Doğma büyüme Küçükesat'lıyım hatta :)

Blogger buluşmalarına katıldınız mı : Henüz böyle bir davet almadım.

Bulunduğunuz ilde bir blogger buluşması gerçekleşse katılmak ister miydiniz : Neden olmasın.Yeni arkadaşlar tanımak güzel olurdu.

Sizce bir blogger etkinliği nasıl olmalı : Samimi bir ortamı olmalı.Bir sürü kişi ilk defa bir araya gelecek.İster istemez çekingenlik olacaktır.


Bu güzel mim için Sende İncel'e çok teşekkür ediyorum.Ben de Begüm Salurvan , Ojebalonjoje ,Kelebek Etkisi ve bu mimi yapmak isteyen herkesi mimliyorum.

Görüşmek üzere..


Pratik Fırın Makarna

Merhabalar,
Bugün canım yemek yazmak istedi.Bir gün önceden makarna vardı evde.Makarna ve pilav gibi yemekleri ertesi gün ısıtıp yemeyi hiç sevmem.Böyle kötü bir huyum var :) Gerçi bizim evde yemekler günlük pişer ama bazen de ölçüyü ayarlayamayıp ertesi güne kalıyor.Kalan yemek de makarnaysa tazelemek gerekiyor.İki seferdir makarnayı fırın makarna olarak değerlendiriyorum.