27 Kasım 2013 Çarşamba

Bitenler - 4

Bitenler yazısıyla merhabalar,
Çok fazla ürün bitiremedim ama bitirdiklerimi de biran önce paylaşıp kutuları çöpe yollamak istedim :)


25 Kasım 2013 Pazartesi

İrmik Helvası

Merhabalar,
Yakında blogumun adını tembel blogger'ın günlüğü yapacağım :)) Çok ihmal ettim blogu farkındayım.Son zamanlarda o kadar az açıyorum ki bilgisayarı.Telefondan takip etmek daha kolay ve pratik geliyor bazı şeyleri.Bir de ev  internet kafe gibi oldu son iki haftadır :) Bu kadar yaygın teknoloji hiç iyi birşey değilmiş.Herkesin elinde ya telefon ya notebook sanal family modundayız.Utanmasak birbirimizden birşey isterken mail atacağız :))) Biraz da bu yüzden bilgisayarımın başına pek geçmemeye başladım.Böyle olunca da blogu ihmal ettim.Lafı yine fazla uzattım ben tarife geçeyim :))
Bizim evin akşam kalorileri meşhurdur :) Özellikle akşamları oturuken evden birinin canı birşey ister ,üşenmeyip yapılır üstelik o istenen herneyse.Bugünde yeğenimin tatlı krizi tuttu.İrmik helvası istedi benden.Sıcak sıcak tarifi sizinlerle de paylaşmak istedim.

Buralı Olmayanlar Lokali

Bunu Blogumda Paylaşabilirim. Hürriyet Benim.

Hürriyet; gündeme dair cesur bir projeyle karşımızda. TBWA\ISTANBUL'un hazırladığı proje kısa zamanda oldukça ses getirdi. Din, dil, ırk, cinsiyet ayırt etmeden bireysel özgürlükleri konu alan projenin amacı Türkiye'nin dört bir yanından insanların hürriyetlerini dile getirmeleri ve seslerini duyurmaları...



21 Kasım 2013 Perşembe

Geçmiş Zaman Olur Ki

Eski zamanları sever misiniz ?
Hani şimdilerde vintage ya da retro diyorlar ya.Mesela ben siyah-beyaz filmleri izlemeyi çok severim.O filmlerdeki kıyafetler,makyajlar ve özellikle şehirler çok ilgimi çeker.Bazen yanlış zamanda dünyaya gelmişim ben 40'lı , 50'li yıllarda buralarda olmalıydım derim.Şimdi halimden şikayetçi değilim yanlış anlaşılmasın , sadece o zamanlar sanki daha mı naifmiş herşey.
Ahh bir Tardisim olaydı yanımda da Doktor Who ; gideydim eski zamanlara sonra tekrar geleydim şimdiki zamanlara :))
Bugün bir sürü resim paylaşacağım sizlerle.Geçmiş zamanların kozmetik reklamları.Benim çok hoşuma gittiler.Umarım sizlerde beğenirsiniz.
Şimdi reklamlar :)

Buralı Olmayanlar Lokali

Buralı Olmayanlar Lokali

19 Kasım 2013 Salı

Veet, Her 10 Kadından 9'unun Tercihi!

Dünya depilasyon pazarının lider markası Veet, 80 yıllık tecrübesiyle ve kullanımı kolay ürünleriyle her yıl 30 milyondan fazla kadının güzelliğine hizmet ediyor. Farklı yaşlardaki ve yaşam tarzlarındaki kadınların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilmek için Veet, geliştirdiği ürünlerini 2001 yılından beri Türk kadınlarına da sunuyor.

16 Kasım 2013 Cumartesi

Jean - Christophe GRANGE - Şeytan Yemini

Güneşli ama soğuk bir cumartesi gününden merhabalar,
Bu haftaki yoğunluğumda çok şükür bir kitap bitirebildim :) Yine bir Grange kitabı.
Kitap sürükleyici olmasına rağmen iki haftadır elimde sürünüyor. Kitabın bir suçu yok , yine benim tembelliğim tuttuğundan süründü kitap elimde.Hasbi Tembel Er işbaşındaydı anlayacağınız :))



Buralı Olmayanlar Lokali


Grange yine oldukça ürkütücü cinayet betimlemeleri yapmış bu kitapta.Ruhban okulundan mezun olduktan sonra , polis olan iki arkadaşın etrafında dönüyor asıl hikaye.Arkadaşı intihar eden polis memuru olayı araştırırken kendini mistik olayların içinde buluyor.Hristiyan inancının şeytani kötülüğü nasıl gördüğünü dini ögelerle anlatmış kitapta Grange.Yaşamla ölüm arasındaki tüneldeki ışığa varmadan geri dönen insanların kötücül hikayesi anlatılan.
Oldukça sürükleyici bir kitap Şeytan Yemini.Ama cinayet betimlemelerinin gece rüyanıza girme riskinden dolayı uyumadan önce okumayın kitabı :))
Ve yine çevirmen Şevket Deniz'e müthiş !! çevirisi için teşekkürü bir borç bilirim .. Eşofman pantolonu nedir acaba diye epey düşündüm okurken :))

Görüşmek üzere..


15 Kasım 2013 Cuma

Tembel Blogger'ın Günlüğü :)

Merhabalar,
Son iki haftadır özel sebeplerden dolayı blogla ilgilenemedim.Oldukça yoğun bir hafta yaşadım yine.Salı günü kermesteydim.Sizlere de bahsetmiştim ama kermes uzun süreli olmadığı için ilgili yazısı kaldırdım blogumdan.Yine yeğenimin halledilmesi gereken işlerinin peşine koşturdum.Arada alışveriş yaptım.Bu koşturmanın içinde sanırsınız holding yönetiyorum öyle bir yoğunluk :))



10 Kasım 2013 Pazar

Çok Özledik....

Bu bir aşk şiiri diyorsan evet bu bir aşk şiiri ; çünkü gerçekten çok sevdik biz seni...



4 Kasım 2013 Pazartesi

Jean - Christophe GRANGE - Siyah Kan

Haftanın ilk gününden merhabalar,
Hatırlar mısınız bilmem ; ben de unutalı çok oldu :)) Kendime haftada bir tane kitap okuma sözü vermiştim bir zamanlar ve  bir liste yapmıştım :) (Listem ) Haftada bir kitap okuma sözümü ilk günler tuttum lakin listemin azıcık dışına çıkarak.Arkadaşlarımdan aldığım iki Ahmet Ümit kitabı (İstanbul Hatırası ve Beyoğlu Hatırası ) araya girdi , okundu ve sahiplerine geri verildi.Ve  ben de sonunda listeme dönebildim :)Listeme döndüm dönmesine ama yine tam bir tembel gibi ara vererek okumaya başladım kitaplarımı :) Yeni adım Hasbi Tembel Er olsa yeridir bu durumda :))
Bu kitabı okuyup bitireli bir aydan fazla oldu ama ancak yazıyorum bloguma.Dediğim gibi bir tembellik var üstümde kitaplara karşı ben de bilemedim :))

Buralı Olmayanlar Lokali

3 Kasım 2013 Pazar

Kakaolu Kek

Yazdan kalma bir pazar gününden merhabalar,
Az malzemeli , bol lezzetli bir tarif vereyim bugün sizlere.



Buralı Olmayanlar Lokali

1 Kasım 2013 Cuma

Nivea Dudak Bakım Ürünlerim

Sıcak ve güneşli , ışıl ışıl bir cuma gününden merhabalar,
Güneş hala bizimleymiş gibi dursa da kış geldi artık.Kış demek benim için daha kuru cilt ve dudaklar demek.Normalde de kuru olan dudaklarım kışın daha da kuruyor.Bu yüzden yaz-kış lip balmlar kullanıyorum.Arada sırada başka markalar kullansam da genellikle de Nivea ürünleri vazgeçilmezim oluyor :))

Buralı Olmayanlar Lokali