15 Temmuz 2013 Pazartesi

Lösev ve Bir Dilek Tut ( Make A Wish Türkiye )

Merhabalar,
Lösev'i hepimiz duymuşsuzdur sanırım.Lösemi hastası çocukları tedavi eden , maddi durumları iyi olmayan ailelere iş imkanları sunan , tedavi için başka şehirden gelen yine maddi durumu iyi olmayan aileleri misafir eden ve tüm bunları sadece bağışlarla yapmaya çalışan bir vakıf.Kurucusu Dr. Üstün Tezer.Lösev'in hastanesi ,okulu ve bir köyü var.Şu anda da Lösemili Çocuklar Kenti inşaa ediliyor Ankara'da.Ayrıca tırlarıyla tüm Türkiye'yi gezerek kendileri ulaşamayan ailelere ulaşmaya çalışıyorlar.Lösemili çocuklar sağlıklı beslenebilsin diye kendileri üretiyor.

Lösev için ne yapabilirim diye düşündüğünüzde o kadar çok seçenek sunmuşlar ki bizlere.Para bağışı ya da 2. el eşya bağışında bulunabilirsiniz.Dükkan isimli ürünlerinin ve hediyelik eşyalarının satıldığı bir mağazaları da var.Sizin de imkanlarınız kısıtlıysa gönüllü çalışabilirsiniz boş zamanlarınızda Lösev için.
Ayrıntılar için :
www.ispanak.com.tr
www.losev.org.tr

Bir Dilek Tut ( Make A Wish Türkiye ) yeni haberim olan bir dernek.Bu dernek de yine çocuklar için çalışıyor.Çocukların dileklerini gerçekleştiriyor.1980 yılında Amerika'da 7 yaşında bir lösemi hastasının polis olma dileğini gerçekleştirerek başlamış faaliyetlerine bu dernek.Türkiye'de 2000 yılında çalışmalara başlamışlar ve 1880 tane dileği gerçekleştirmişler.2009 yılından beri uluslararası Make A Wish vakfının Türkiye temsilcisi olmuşlar.
Ayrıntılar için :
www.birdilektut.org

Her iki dernek için gönüllü olmak ya da sadece duyurmak , facebook ve twitter sayfalarını beğenmek bile faydalı olabilir.Paylaştıkça çoğalmak dileğiyle.
Görüşmek üzere..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder