27 Kasım 2017 Pazartesi

Creightons Photo Perfect Cilt Bakım Maskeleri

Geçtiğimiz ay Gratis'ten gelen pr paketinde gelen son ürünler olan Creightons Photo Perfect Cilt Bakım Maskelerine geldi yorum sırası. Creightons markasının #selfie ready skin sloganıyla çıkarttığı Photo Perfect Maskeleri çeşitli cilt sorunlarını da iyileştirmeye yönelik maskeler. Selfielerimiz bu maskeler sayesinde daha da mı güzel olacak acaba diyerek incelemeye başlayayım..

BuraliOlmayanlarLokali-Creightons- PhotoPerfectCiltBakımMaskeleri

Tired Skin Detox ( yorgun ciltler için detox), Ultra Mattifying (matlık veren), Anti Blemish (kusur giderici) ve Radiant Skin (ışıltı veren) olmak üzere dört çeşidi var Photo Perfect serisinin. İsimlerinden de anlaşılacağı üzere bu maskelerin her biri farklı cilt sorunlarına yönelik ürünler. Çoklu maske yapmak için de uygunlar.

BuraliOlmayanlarLokali-Creightons- PhotoPerfectCiltBakımMaskeleri

İlk maskemiz tüm cilt tiplerine uygun Tired Skin Detox Maske. Adından da anlaşılacağı üzerine cildin yorgunluğunu silip atmayı hedefleyen bir ürün. İçeriğinde bulunan kömür ve kaolin kili ile kirlerden ve ölü hücrelerden arındırdığı cildi; aloe vera ve E vitaminiyle yatıştırıp antioksidan koruma sağlamayı vaadeden bir maske. 
Akide şekeri gibi kokan bu maskeyi uyguladığım zaman cildimde kızarıklık, yanma, batma gibi rahatsız edici etkilere neden olmadı. Maskeyi yıkadıktan sonra cildim inanılmaz gergin ve kuruydu. Bu sebeple kendi açıklamalarında her cilt tipine uygun dense de kuru ciltlerin bu maskeye dikkatli yaklaşmasını öneririm. Maske sonrası nem serumu ve yoğun bir nemlendirici uygulayarak kuruluktan kurtulmak mümkün. Maskeyi yıkadıktan hemen sonra cildimde herhangi bir fark göremedim ama sabah uyandığımda cildim daha aydınlık, dinlenmiş ve duru görünüyordu. Tam bir "after party" maskesi denebilir Tired Skin Detox Maskeye.. 

BuraliOlmayanlarLokali-Creightons- PhotoPerfectCiltBakımMaskeleri

Serinin en ilginç maskesi benim için Anti Blemish Maske oldu. Yağlı ve sorunlu ciltler için uygun olan Anti Blemish Maske içeriğindeki çinko oksit ve kaolin kiliyle cildi fazla yağdan arındırıp kirleri derinlemesine temizleyerek tazelenmiş yumuşacık bir cilt vaadediyor. Ayrıca içeriğindeki nane özü ve mentolle de ferahlatma özelliğine sahip. 
İçerik listesinin üçüncü sırasında çinko oksidi görünce bu maskenin etkilerini oldukça merak ederek denemeye başladım. Çinko oksit dermatitli (egzama) ve kızarıklık yaşayan ciltleri yatıştıran ve tedavi eden bir içerik. Oldukça yoğun kıvamlı bir maske. Cildimden sünger yardımıyla arındırabildim. İçeriğindeki mentol benim için çok yoğundu. Maske cildimde kaldığı süre boyunca mentolün rahatsız edici soğuk yangı hissi vardı. Ayrıca gözlerimi de inanılmaz yaktı. Gelelim maskenin neden benim için ilginç olmasına.
Soğuk yangı ve gözlerimin yanmasından dolayı maskeyi yıkadığımda kıpkırmızı bir ciltle karşılaşmayı bekliyordum. Ama ne kızarıklık ne hassasiyet ne de kuruluk yaratmadı cildimde. Aksine dupduru, aydınlık ve yumuşacık bir cildim vardı. O kadar ki, elim sürekli yüzümde dolaştım bir süre :)
Yaz için belki daha rahat kullanılabilir bu maske. 

BuraliOlmayanlarLokali-Creightons- PhotoPerfectCiltBakımMaskeleri

Üçüncü maskemiz yağlı ve karma ciltlere uygun matlaştırıcı etkiye sahip Ultra Mattifying Maske. Bu maskenin içeriğinde de kaolin kili bulunuyor. Kokusu inanılmaz güzel. Ciltten fazla yağı emip, gözenekleri küçültme gibi vaadleri bulunuyor bu maskenin de. Düzenli kullanımda da cildin yağlanmasını en aza indirmeyi hedefliyor.
Vaadlerini de yerine getireceğe benziyor bu maske. İlk kullanımdan itibaren cildimdeki fazla yağı gayet güzel arındırdı. Gözenekleri küçültmesi konusunda yorum yapmam için erken çünkü gözenekler bir anda küçülmüyor. (Böyle diyenler çıkarsa da bence inanmayın o tarz ürünlere ve yorumlara.) Uygulama sırasında cildimde batma, yanma, gerginlik ve kuruluk gibi rahatsızlıklara neden olmadı. Her ne kadar yağlı ve karma ciltlere uygun dense de bu maske için kuru ciltler de kullanabilir bence. Maskeyi yıkadıktan sonra cildim fazla yağından arınmış, mat ama oldukça sağlıklı görünüyordu.Aşırının aşırısı terleyen bir insan olduğum için yaz döneminde de bu maske benim için kurtarıcı olacak gibi..

BuraliOlmayanlarLokali-Creightons- PhotoPerfectCiltBakımMaskeleri


Son maskemiz tüm ciltlere uygun ama kuru ve nemsiz ciltlerin çok daha fazla seveceği Radiant Skin Maske. Serinin içeriğinde kil olmayan tek maskesi Radiant Skin Maske. İçeriğinde bulunan E vitamini ve jojoba yağıyla cildi neme doyurup aydınlık bir cilt vaadediyor bu maske. 
Losyon kıvamında hafif akışkan bir maske. Uygulama sırasında cildimde çok hafif kaşıntı hissi yarattı ama çok da rahatsız edici bir his değildi. Maskeyi temizledikten sonra cildim nemli, yumuş yumuş ve sağlıklı bir parlaklığa sahipti. Diğer üç maskeyi T bölgesine uygulayıp bu maskeyi de daha kuru olan yanak bölgesine uygulayarak çoklu maske olarak da uyguladım zaman zaman. Her türlü nemsiz cildimin sevdiği bir maske oldu. Cildi kurutan temizleyiciler ve maskeler sonrasında da uygulanabilir bence. 

BuraliOlmayanlarLokali-Creightons- PhotoPerfectCiltBakımMaskeleri


İlk üç maskenin cildi kirlerden arındırması benim için oldukça yeterliydi. Genel anlamda irritasyon ve hassasiyete neden olmadılar. İçerik konusuna bu maskelerde de girmeyeceğim çünkü Creightons içerik anlamında pek temiz değil. Maskeler ilginizi çektiyse eğer indirim dönemlerinde almanızı tavsiye ederim. 
Biraz uzun bir yazı oldu sanırım. Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim..








12 yorum:

  1. Anti-blemish ve Radiant Skin'i alıp çoklu maske yapabilirim diye düşündüm. Elimdeki maskeler bitebilirse tabii :) Yalnız gördüğüm en başarılı reklam stratejilerden birine imza atmışlar, tebrik ediyorum :)) sevgiler canım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle Radiant Skin'i çok seveceğini düşünüyorum.. Anti- Blemish mentollü içeriğiyle ve etkisiyle beni gerçekten çok şaşırttı..
      Çok öpüyorum..

      Sil
  2. Önerilerin önemli
    alışveriş yaparken aklıma gelse keşke
    bilgilendirici yazı için sağol tatlım

    YanıtlaSil
  3. sanırım radiant maskeyi denemek istiyorum bundan sonra o zaman :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Radiant maskeyi seveceğinizi düşünüyorum...

      Sil
  4. Radiant maskeyi alip kullandim basarili urun diyebilirim tavsiye ediyorun

    YanıtlaSil
  5. izmirde gezmedigim gratis kalmadı maskeden bulamıyorum yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marka artık ithal edilmiyor sanırım. Ben de epeydir denk gelmiyorum.

      Sil
  6. Bu maskeyi nerden alabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marka artık ithal edilmiyor sanırım. Ben de epeydir denk gelmiyorum.

      Sil