1 Aralık 2017 Cuma

Kendini Tanıma Yolu Olarak Astroloji

Bir sohbet ortamında sorulan soruların en başında "burcun ne" sorusu sanırım birinciliğe oynar. Burçlarla ilgili konuşmayı da çoğumuz severiz. Çoğu zaman eğlencesine fal diye baktığımız burçlar doğru ismiyle Astroloji aslında önemli bir bilim dalı.
Astroloji Mezopotamya'da başlayıp Yunan Uygarlığında geliştirilip günümüze gezegen ve yıldızların insan üzerindeki etkilerini inceleyen bir bilim dalıdır. Geçmiş uygarlıkların bir çoğu ticaretten siyasete hayatın hemen hemen her alanında yıldızlara güvenmiş ve astrolojinin söylediklerine göre hareket etmişler. Hatta Osmanlı'da Müneccimbaşılık önemli bir kurummuş. Padişahlar önemli kararlar öncesinde Müneccimbaşına danışmadan hareket etmezlermiş.
Tarih boyunca bu kadar önemli olan Astroloji, bir aralar gazetelerin minicik köşelerinde günlük fal yorumu olarak küçümsenmiş. Ama günümüzde eğitimli astrologlar sayesinde fal değil bilim olduğunu hatırlayıp, gereken değer verilmeye başlandı.


Geleceği hangimiz merak etmiyoruz. Ya da kişisel yolculuğumuzda bizi neler bekliyor; bunu önceden bilmeyi hangimiz istemeyiz.. İşte bu noktada astroloji devreye giriyor. İnsanın kendini tanıması için bir çok yol vardır. Astroloji de bu yollardan sadece bir tanesi. Yıllar sürecek çalışmalar sonucu edinilecek farkındalıkları kısa sürede bize söyleyebilir astroloji. Tabii ki bu farkındalığı astroloji tek başına yapamaz. Bizim algımız, değişime karşı duruşumuz vs gibi ögeler de devreye giriyor bu süreçte.


12 burç, bu burçların yönetici gezegenleri, doğum haritasındaki 12 evde 12 farklı burç.. Kişinin kendini tanıma yolculuğunda kullanacağı araç astroloji olacaksa eğer ilk önce yapılması gereken şey doğum haritasını çıkartmak olmalı. Doğum haritası parmak izlerimiz gibi sadece bize ait ve benzersizdir. Astroloji sembollerden oluşan bir dildir ve doğum haritası bu dil ile ses bulur. Bu semboller dilinde bir kişinin sadece hangi burç döneminde doğduğunu bilmek bile, kişinin geliş amacı ve potansiyelleri ilgili önemli bir bilgi kaynağıdır. 


Bu uzun girizgahtan sonra gelelim benim kendimi tanıma yolculuğuma. 3-4 yıldır hayatımda  büyük bir arınma ve temizlik yaptım. Bu süreçte bazen yine hatalar yaptım ama çoğu zaman doğru bir yolda olduğumun farkında oldum. Uzun zamandır da doğum haritamı yorumlatmak istiyordum ama bir türlü bunun için adım atmıyordum. 
Bir tesadüf sonucu yolum astrolog Emrah Peker'le kesişti ve 1 buçuk saate yakın süren uzun bir harita okuma seansı yaptık. 
Emrah bey  8 yıldır astroloji bilimiyle ilgilenen, alanında uzman bir isim. Yerli yabancı birçok önemli astrologtan eğitim alarak var olan yeteneğini de geliştirmeye devam eden bir astrolog kendisi.



Emrah bey'le1 buçuk saate yakın doğum haritam üzerinde konuştuk. Daha doğrusu ben sustum Emrah bey 1 buçuk saat boyunca bana doğum haritam üzerinden beni anlattı. Benim için oldukça ilginç bir deneyimdi çünkü sizi hiç tanımayan biri çok az yanılma payıyla sizi anlatıyor ve siz şaşkın bir halde dinliyorsunuz. Öyle ki geçen yaz boyu üzerinde çalıştığımız, geçtiğimiz ekim ayında da start verdiğimiz yeni işim için söylediği tarihler beni oldukça şaşırttı. Çünkü seans öncesi benimle ilgili doğum bilgilerim dışında başka hiç bir bilgi istememişti Emrah bey. İşte astrolojinin bilim olduğunun en önemli kanıtı da bu olmalı. Siz hayatınızla ilgili ipucu olarak sadece doğum tarihi, saati ve yeri dışında başka hiçbir bilgi vermiyorsunuz karşınızdaki kişiye. Doğum haritamla ilgili burada daha fazla ayrıntıya girmeyeceğim ama benim için oldukça şaşırtıcı, bilgilendirici ve de aydınlatıcı bir seans olduğunu söyleyebilirim. 
Emrah beyin seans sırasında yakın gelecek için verdiği tarihleri de kullanmaya başladım ve şimdiden olumlu sonuçları da görmeye başladım. Sanırım bundan sonra önemli bir adım atmadan önce Emrah beye danışacağım. Bizim padişahlardan ne eksiğimiz var, değil mi ama :)))

Astroloji derya-deniz bir konu. Ucundan azıcık giriyorsunuz ama daha da girmek öğrenmek istiyorsunuz. 
Siz de astrolojiye meraklıysanız ve benim gibi kendinizi tanıma yolculuğuna çıkmak istiyorsanız ya da astroloji bilimini öğrenmek istiyorsanız Emrah bey sizin için de doğru bir adres olabilir. İstanbul'daysanız yüz yüze, başka şehirlerdeyseniz de telefon başta olmak üzere teknolojinin sunduğu her tür iletişim yoluyla kendisiyle görüşebilirsiniz.Emrah bey zaman zaman astroloji ile ilgili workshoplar da yapıyor. İstanbul'daysanız kaçırmayın derim. Workshoplar için de instagram üzerinden kendisiyle bağlantıya geçebilirsiniz..
Astrolojiyle ilgili her konu da Emrah beyle bağlantıya geçmek isterseniz eğer yine instagram ve sitesi üzerinden bağlantıya geçebilirsiniz. 



Bu yazımda astroloji ile ilgili verdiği bilgiler için de kendisine ayrıca teşekkür ederim. Astrolojiyle ilgili yazılar okumayı seviyorsanız belki bir başka yazıda burçlar nedir, gezegenler ne işe yarar, 12 evdeki 12 burç bizi nasıl etkiler gibi ayrıntılı konulardan da bahsederim yine. Tabii ki yine Emrah beyin bilgi desteğiyle..

Gelecek hepimiz için güzel şeyler getirsin..

Görüşmek üzere...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder