4 Kasım 2017 Cumartesi

Creightons Charcoal Serisi

Genelde saç bakım ürünleriyle tanıdığımız 250 yıllık İngiliz markası Creightons cilt ve vücut bakım ürünleriyle de ilgimizi çekeceğe benziyor. Geçtiğimiz ay gelen Gratis pr paketi tamamen Creightons ürünleriyle doluydu. Pakette en çok ilgimi çeken ürünler Charcoal yani aktif kömür içerikli seri oldu.

buralı olmayanlar lokali-creightons charcoal serisi



Creightons Charcoal Serisi yüz yıkama jeli, peeling ve maskeden oluşuyor. Yaklaşık 3 haftadır kullandığım seriyi kullanım sırasına göre yorumlamaya başlayayım.

buralı olmayanlar lokali-creightons charcoal serisi

Aktif kömür ve kaolin kili içeren arındırıcı yüz temizleme jeli içeriğinde bulunan E vitamini sayesinde cildi kurutmadan kirlerden arındırıyor. İçeriğindeki kömürden dolayı siyah renge sahip.  İlk olarak cildimdeki makyaja ön temizlik yapmadan kullandım ve en zor çıkan rimeller dahil tüm makyajımı gayet güzel temizledi. Cilde detox etkisi yapması, cildi derinlemesine temizlemesi  ve bunu yaparken kurutmaması benim için olumlu özelliği. 

buralı olmayanlar lokali-creightons charcoal serisi

Oldukça ince tanelere sahip bir peeling Creightons Charcoal Scrub.  İçeriğindeki aktif kömür ve kaolin kili ile cildi arındırıp, gözenekleri açarak cildi ölü deriden temizlemeyi vaadediyor. Kılcal damarlarım yüzeyde olduğu için tanecikli peeling kullanmıyorum ama bu peelingin taneciklerini oluşturan pirinç gerçekten cilde zarar vermeyecek boyutta öğütülmüş. Tanecikler hem ince hem de yoğun değil. Yüz yıkama jelinde olduğu gibi cildi kurutmayan bu peelingi uyguladıktan sonra cildimin ferahladığını hissediyorum. Peelingi haftada 2 kere duşta uyguluyorum. Duşun buharında açılan gözeneklere etkisi bu şekilde biraz daha artmış oluyor. Ürünün böyle bir vaadi yok ama pirincin leke açma özelliğinden dolayı belki uzun süreli kullanımda cilt lekelerini de tamamen yok etmese bile hafifletebilir. Tanecikli olmasına rağmen genel anlamda sevdiğim bir ürün oldu bu peeling.

buralı olmayanlar lokali-creightons charcoal serisi

Ve gelelim serinin son ürünü kil maskesine. Serinin diğer ürünleri gibi içeriğinde aktif kömür ve kaolin kili bulunuyor bu maskenin de. Cildin yağ dengesini sağlarken gözenekleri temizleyerek cildi kirlerden arındırıyor. İlk uyguladıktan sonra 2-3 dakika ciltte yanma ve batma hissi olsa da sonrasında geçiyor. Kuruduktan sonra bol suyla özellikle de soğuk suyla cildimi yıkıyor. Geriye pürüzsüz ve nemli bir cilt kalıyor. Karma ve yağlı ciltlerin daha çok seveceği bir maske olmasına rağmen cildi çok fazla kurutmadığı için kuru ciltler de rahatlıkla kullanabilir. Yine de maske sonrası daha da pamuksu olmak için nemlendirici uygulamalı. Maskeyi haftada 2 kere peeling yaptığım günler uygulamaya çalışıyorum.

buralı olmayanlar lokali-creightons charcoal serisi

Son zamanlarda aktif kömür içerikli bir çok ürün çıktı. Creightons Charcoal Serisi kullandığım ilk aktif kömür içerikli ürünler oldu. Genel anlamda sevdiğim bu serinin içeriğine hiç girmeyeceğim. Çünkü içerik pek de temiz sayılmaz. 
İçeriğinde bulunan kile rağmen cildimde hassasiyete neden olmadı. 
Creightons Charcoal Serisi bence uniseks bir seri. Hem içeriği hem de kokusu erkeklerin de seveceği türden. Kokusu traş kolonyalarını andırıyor. Ama koku hassasiyetim olmasına rağmen beni rahatsız etmedi. 

Bu tarz ürünler sizin de ilginizi çekiyorsa ve içerik takıntınız yoksa en yakın Gratis'e uğramalısınız.. 









8 yorum:

  1. içerik temiz olmayınca elim gitmiyor pek.. Güzel günlerde kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke her marka artık tamamen temiz içeriğe geçse ama sanırım bu hayal olur bizim için..

      Sil
  2. Teizleyicisini bir kenara not edeyim demiştim ama içerik yorumunu okuyunca vaz geçtim :) Teşekkürler güzel yazın için, güle güle kullan canım! Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçerik biraz hayal kırıklığı olduğu açıkçası. Buluştuğumuzda üçünden de getirim sana, denersin hiç olmazsa..
      Çok öpüyorum..

      Sil
  3. eline sağlık..ben de severek kullanıyorum...içerik konusu hassas ama deli gibi renkli kozmetik kullanıyoruz zaten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bazen çok takılsam da daha rahat davranmaya başladım içerik konusunda ben de..

      Sil