14 Şubat 2017 Salı

Herbaderm Renk Açıcı Leke Kremi

Merhabalar,
Bir ürünün üzerinde leke kremi gibi bir yazı okuduğum an o ürünü mutlaka almalıyım diyorum. Ama bu tarz ürünlerin ne yazık ki çok azı işe yarıyor. Gerçi yıllar içinde ben de leke konusunda oldukça sakinleştim ve kabullendim onları..
Aralık ayında yaptığımız Nascita ziyaretinde gelen hediyelerden birisi de yüz için Herbaderm Renk Açıcı Leke Kremiydi.




Eczacı Kenan Alpay'ın geliştirdiği oldukça iddialı bir krem Herbaderm Renk Açıcı Leke kremi. Ürün kahverengi lekeleri, güneş ve doğum lekelerini hatta yaşlılık lekelerini azaltarak cilt tonunun dengelenmesini ve cildin homojen bir hale gelmesini vaadediyor. Tüm bunları da içeriğinde bulunan bitkisel, doğal aktif maddelerle gerçekleştireceğini iddia ediyor. İçeriğinde bulunan başlıca etken maddeler Licorice ekstraktı, C ve E vitaminleri, Laktik Asit, Niacinamide ve Shea Butter. 

  • Licorice Ekstraktı: Bu bitki özü cilt beyazlatıcı ve ciltteki renk düzensizliklerine karşı oldukça etkilidir. Koyu lekelerin rengini açmakta ve cilt rengini aydınlatıcı etki göstermektedir.
  • Vitamin C: Cilt üzerinde oldukça etkili olan C vitamini melanin üretiminin sınırlanmasında etkilidir. Ayrıca kahverengi lekelerin rengini açmakta ve cilt rengini aydınlatmaktadır.
  • Laktik Asit: Ölü hücrelerin ciltten uzaklaştırılmasında etkili olan bu madde aynı zamanda ciltteki sararmaları gidermekte, cilde aydınlık ve homojen bir görünüm kazandırmaktadır.
  • Niacinamide: Ürün içeriğinde bulunan bu madde de yine cilt renginin koyulaşmasını önlerken aynı zamanda kahverengi cilt lekelerine karşı oldukça etkili bir vitamindir.
  • Vitamin C: Cilde canlı ve aydınlık bir görünüm vermeye yardımcı olur.Oksidatif etkenlere karşı cildi korur.
  • Vitamin E: Cildi besler, yumuşatır, canlandırır. Ayrıca kuvvetli bir antioksidandır.
  • Shea Butter: Shea bitkisi yağıdır. Cildi besler, canlı ve sağlıklı bir görünüm verir.


İçeriğindeki aktif bileşenlerin ne işe yaradığını da öğrendikten sonra gelelim benim yorumlarıma. Öncelikle leke kremlerinden hemen mucize beklememek lazım. Bir kaç kutu ya da tüp ürün kullanmadan net sonuç alabilmek çok da mümkün olmayabiliyor çoğu zaman. Bu sebeple benim yorumlarım oldukça genel olacak bu kremle ilgili.
Herbaderm Renk Açıcı Leke kreminin oldukça hızlı emilen, cildi ağırlaştırmayan bir yapısı var. İçeriğinde parfüm var ama öyle rahatsız edecek kadar yoğun değil. 
Kremi sabah - akşam temiz cildime uyguladım. İlk bir hafta 10 gün sonra cilt tonum biraz daha aydınlık görünmeye başladı. Özellikle akşam uyguladıktan sonra sabahları cildimin durumu oldukça hoşuma gidiyordu. Yaraların ve morlukların oldukça geç iyileştiği bir cilt yapısına sahibim. Özellikle sivilce izleri bu geç iyileşmeden dolayı çok can sıkıcı olabiliyor. Bu kremi kullandığım süre boyunca sivilce izlerim de çok da olumlu sonuç alamadım. Benim pek sevgili güneş lekelerimde oldukları yerde durmaya devam ediyor. Ama dediğim gibi bir tüp ürünle böyle bir sonuç beklemek ne derece doğru olur. 
Ürünün nemlendirmesi kış döneminde benim nemsiz cildime yeterli gelmedi. Yağlı ve yağlıya dönük karma ciltler kış mevsiminde bu kremi çok seveceklerdir. Benim cildim içinde haziran sonrasında çok daha iyi olacaktır cildime vereceği nem.
Kullandığım süre boyunca cildimde alerjik reaksiyon ve irritasyona neden olmadı, dermatitimi tetiklemedi. Aksine cildimi yatıştırdı diyebilirim. Kullandıktan sonra cildimde bıraktığı hissi de sevdim.
Makyaj altında kullanıma da uygun bir krem bence Hermaderm. 


İçeriğinde paraben, petrolatum ve parafin bulunmuyor. Ama silikonun birçok türevi mevcut. Kutusunda Uva -Uvb korumasına sahip olduğu yazıyor ama kaç faktör koruması var onu yazmamışlar. Bu yüzden bu kremle birlikte yüksek faktörlü koruyucu kullanmakta fayda var. 
Genel olarak kış döneminde verdiği nem yetersiz gelse de sevdiğim bir krem oldu Herbaderm. Pek sevgili lekelerimle barışmamış olsaydım birka tüp krem daha bitirmeyi düşünebilirdim. Ama annemin ellerinin üstündeki lekeler için tekrar almayı düşünebilirim. 
Sizler daha önce bu kremi kullandınız mı, yorumlarınızı bekliyorum ..

Görüşmek üzere...

24 yorum:

  1. Benim pek leke problemim olmadığından şuan kullanmıyorum,fakat aklımda olmasında fayda olduğunu düşünüyorum malum yaş geçtikce güneşe fazla maruz kaldıkça ilerleyen zamanda mutlaka yaşayabileceğimi düşünüyorum :( emeğine sağlık canım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güneşten ne kadar korunursak cildimize o kadar iyilik etmiş oluyoruz. Umarım hiç leke sorunu yaşamazsın canım. Yorumun için teşekkür ederim..

      Sil
  2. beğenmene sevindim canım sevgiler;)

    YanıtlaSil
  3. güzel bir krem gibi ilerleyen yıllardsa neden olmasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım ihtiyacın olmaz böyle ürünlere canım :))

      Sil
  4. Yazıştığımız gibi ben görümceme verdim kremi lekeleri için, bakalım o ne düşünecek? Methoxycinnamate güneş koruyucu bir içerik ve listenin ilk sıralarında olduğundan bir etkisi vardır diye düşündüm :) Eldeki lekeler için iyi fikir olabilir yalnız, bak o konu aklımda olsun! Öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görümcenin yorumlarını merak ediyorum ben de, umarım daha etkili olur onun cildinde. Gerçi birkaç tüp kullanılsa etkisinin gözle görülür olabileceğini düşünüyorum :)
      Ben de çok öpüyorum..

      Sil
  5. evet çok mucize yaratacağını ben de sanmıyorum ama faydası da oluyordur düzenli kullanımda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birkaç tüp kremden sonra daha net sonuçlar alınabileceğini düşünüyorum ben de. bu tarz ürünlerde düzenli kullanım önemli..

      Sil
  6. Leke kremi hiç kullanmadım ama dediğin gibi ilk tüpte istenen sonucu vereceklerini düşünmüyorum. Ellerine sağlık Gül'cüm, öpüyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım hiç ihtiyacın kalmaz canım leke kremi kullanmaya. Ben de çok öptüm seni :)

      Sil
  7. Sonucunu ne zaman fark ederiz acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lekelerinizim deri altındaki durumuna göre değişir sonucu görmeniz ama en az 2 tüp krem kullanmalısınız..

      Sil
  8. Ben kullandım ama renk tonunu koyulaştırdığını ve böylelikle lekelerin rengine yaklaştığını ve böylelikle lekelerimizde azalma hissettiğini düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen cilt altındaki pigmentleri yüzeye çekip o şekilde lekeyi çözüyor olabilir...

      Sil
  9. Düzenli kullanamadım.ama cilt tonumun eşitlendiğini görüyorum.lekelerime henüz bi faydasını göremedim.

    YanıtlaSil
  10. Sivilce yapma oranı var mı? Benim yüzümde sivilce çıkmaya başladı bırakmalımıyım yoksa devam edip sonucumu beklemeliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birkaç gün kullanmaya ara verin, sonra tekrar deneyin. Yine sivilce olursa kullanmayı tamamen bırakın.

      Sil
  11. sivilce yapiyor ve kasindiriyor ne yapmaliyim

    YanıtlaSil
  12. Yüzümde baya bir aydınlatma oldu sanki yada bana öyle geliyor psikolojik olarak.bugun birkaç kişi genclesmissin biseymi kullanıyorsun deyince bu kremi söyledim.belkide yanılmıyorumdur çünkü çevremde değişiklik olduğunu söyledi 🙄

    YanıtlaSil
  13. Yüzümde baya bir aydınlatma oldu sanki yada bana öyle geliyor psikolojik olarak.bugun birkaç kişi genclesmissin biseymi kullanıyorsun deyince bu kremi söyledim.belkide yanılmıyorumdur çünkü çevremde değişiklik olduğunu söyledi 🙄

    YanıtlaSil