5 Haziran 2020 Cuma

Bitenler - 21

Yılın ikinci bitenleri yazısına hemen başlayayım çünkü epey uzun bir yazı olacak. Karantina döneminde dolaplar, çekmeceler temizlenirken yarım kalan ürünler, unutulan maskeler, testerlar derken tam bir temizlik oldu bu bitenler.


Bolca maske, şampuan, duş jeli, cilt bakım ürünü bitti son 2 ayda. Karantinada can sıkıntısını bakım yaparak atlatmaya çalıştık hepimiz. Stok eritme konusunda da güzel oldu bence bu süreç ama umarım bir daha böyle bir durum yaşamayız.




Cilt bakım ürünleriyle başlayayım bitenlere.
Oriflame nem maskesi işe yaramayan gereksiz bir üründü. Bitirmeden attım. Yazısını okumak isterseniz buradan okuyabilirsiniz.
Oriflame Novage temizleme sütü ve toniğini yarım bırakmışım nedense. Toniği çok sevmiştim, temizleme sütü de fena değildi.
Avene misel su ya firma gönderisiydi ya da bir alışveriş hediyesi, hatırlamıyorum. Sabahları ve akşamları cildimi temizlemek için kullandım. Yumuşak yapılı bir misel suydu. Bu süreçte makyaj yapmadığım için makyaj temizlemedeki etkisini bilmiyorum.
HC Care misel suyu da Avene gibi sabah ve akşam cilt temizliğinde kullandım. Bu misel suyu makyaj temizliğinde de kullanma şansım olmuştu. Fena değildi ama ben yüzümü yıkamadan temiz hissetmediğim için misel suları makyaja ya da bakıma hazırlık için kullanıyorum. HC Care de yumuşak yapılı güzel bir üründü.
Sephora losyonlu göz makyaj temizleyiciyi başta sevmiştim ama sonra gözlerimi yakmaya başladı. Ben de cilt makyajımı temizlemek için kullanıp bitirdim. Sephora'nın çift fazlı mavi göz makyaj temizleyici çok daha başarılı.
Cerave kremi çok sevdim. Büyük boyunu açtım bu minik bitince. Yazısı burada.
Yves Rocher Serum Vegetal kırışık karşıtı kremin testerını doğumgünü alışverişimde vermişlerdi. Nemlendirmesini sevmiştim. Tam boyunu düşünebilirim.
Amway Nourish serisinin el kreminden 2 tane bitti. Malum bu dönem sürekli el yıkıyoruz ve eller kupkuru oldu.


Amway'den iki duş jeli bitti karantinada. Biri Refresh, diğeri Nourish serisinden. İkisi de sıradan ürünlerdi.
Watsons 2'si 1 arada duj jeli for men bir jeldi. Sıradan bir üründü ama kokusu çok güzeldi. İndirimde fiyatı inanılmaz ucuz oluyor, Kokusu için alabilirim.
Yves Rocher şampuan alışveriş hediyesiydi. Seviyorum YR şampuanları. Bu da fena değildi.
Oriflame Honey&Gold vücut kremi fena değildi. Bir kavanoz daha var elimde. Onu da sonbaharda kullanmayı düşünüyorum.
Elseve saç maskesini çok seviyorum. Bittikçe alıyorum. Yenisini hemen açtım, bir tane de stokta var.
Naturtint saç toniği firma gönderisiydi. Etkisini anlayamadım. Kokusu çok güzeldi ama.
Mustela yenidoğan şampuanı bir etkinlikte gelmişti, dolapta unutmuşum. Çevremde bebek olmayınca kendim kullanıp bitirdim. Yeni doğmuş bebişler ne düşünür bilemiyorum ama sıradan bir üründü benim için.
Sensodyne diş macunu fena değildi.İndirimde alınabilir.


Nivea Black&White roll on ne iyiydi ne kötü, tekrar almam. Powder Touch terlemeyi ve kokuyu önlemede çok iyi. İçeriğinde alüminyum olmasına rağmen sadece ter lekesi olmasını istemediğim, sık yıkanamayan hassas kumaşlı kıyafetlerimde kullanıyorum. Bittikçe alıyorum.
Betty Barcley DM market ürünlerinden. Hediye gelmişti. Kokusu güzeldi ama etkisi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
L'occitane duş jeli Nilgün'ün etkinliğinde gelmişti. L'occitane'dan almayı düşüneceğim son şey olacaktır bu duş jeli.


Ve sıra karantina sürecinin yıldızları maskelere geldi. Bee Beauty, EGF ve Blueberry maskeleri Gratis'ten almıştım. Serumları o kadar çoktu ki 3 kere maske yaptım. Yoyoso'dan aldığım maske kağıtları bu dönem çok işime yaradı. Premium Blanc Recipe, Petifee Gold boyun maskesi, Collogen Lifting 3 aşamalı maske ve Anti-Wrinkle&Collogen göz altı maskesi Limonian'dan gelmişti. Boyun maskesi dışında sevmiştim. Yazısını okumak isterseniz tık tık. Rival de Loop Revital Q10 göz altı maskesi de güzeldi, indirimlerde alınır. Morning Recipe firma gönderisiydi. Bir tane daha var elimde. 3 aşamalı güzel bir maskeydi ama ne yazık ki ülkemizde satılmıyor. Seohwabi altın ve salyangoz özlü göz maskelerini çok beğenmiştim. Yine alırım. Yazısı için tık tık


Elimde o kadar çok tester birikmiş ki karantinada bir kısmını bitirdim. L'occitane tester konusunda cömert firmalardan biri. Bir alışverişimde vermişlerdi bu testerları. Her birinden 8-10 tane vardı. Bir sample 2-3 gün rahat yetti. Ürünü anlamak ve fikir sahibi olmak için yeterliydi testerlar. Divine losyon ve serum çok iyiydi. 3. günün sonunda ciltteki etkilerini çok net görebildim. İndirimde fiyatlar uygun olursa tam boylarını alabilirim. Precious serisi de fena değildi ama Divine serisini daha çok beğendim. BB kremi hafif yapılı, orta kapatıcılıkta güzel bir bb kremdi. Note bb kremi de sevdim. Cildi nemli ve sağlıklı gösteriyor ama sarı alt tonlu olduğu için rengiyle anlaşamadım. Note kozmetik ürünleri nedense hep sarı alt tonlu. StriVectinLABS peel of maske fena değildi ama fiyatını hakediyor mu biraz tartışılır. Sisley maske de fena değildi. Chanel göz serumunu sevdim. Bu minik sample o kadar bereketliydi ki tam bir hafta kullandım. Ama yine fiyatından dolayı tam boyunu tercih edeceğim bir ürün değil.


Loreal Paradise maskaranın seveni o kadar çok ki, sanırım tek sevmeyen hatta nefret eden bir tek ben varım. Kirpiklerimi yapıştırdı, ağırlık yaptı. Sevenler bekle biraz kurusun bayılacaksın dediler, O şekilde de denedim, yine sevemedim. Sonunda tamamen kurudu ve kendisine güle güle diyorum.
Avon Ultra volume maskarayı çok beğenmiştim. Ama şişenin ucundaki fazla ürünü sıyırmaya yarayan iç kapak çıkıp fırçanın kapakla bağlatı noktasına sabitlenmiş. Oradan çıkartamadım bir türlü. Sonunda kurudu ve çok fazla kullanamadan çöpe gitti.
Venatura çinko&bakır desteğini aile hekimimin önerisiyle ocak ayından beri kullanıyorum. Artık düzenli aldığım bir takviye.
Benri koyu renk ojeler için asetonu çok seviyorum. İndirimlerde stokluyorum.


Bitenler fotolarını çekerken bu grubu unutmuşum. Sonradan dahil oldular yazıya.
Moda kozmetiğin bu fondöteni bir etkinlikte gelmişti. Çok severek kullanmıştım ama uzun zamandır durduğu ve de kullanmayı unuttuğum için kendisiyle vedalaştım. Yapısı ve ciltteki duruşu çok güzeldi.
Oriflame'in bu fondöteni de fena değildi. Bu biten ikinci şişe ama yenisini almam artık. Kuru ciltlere uygun bir üründü.
Markası silinen bu ruj güzel bir pembe nude renkti. Bozulmuş, çöpe gitti.
Flormar lip primer işini iyi yapan bir üründü. yenisini alırım.
Nivea'nın bu stick kapatıcısı o kadar eski ki. Çekmecenin dibinde unutulmuş. Epey kullanmışım neyse ki.
Prokudent diş ipini Rossmann'dan eylül ayında bir indirimden almıştım. O kadar bereketliydi daha yeni bitti. Yenisini alırım.

Karatina döneminin bitenleri bunlardı. Renkli kozmetik konusunda bozulan ürünler dışında pek başarılı değildim yine. Tüm bunlarla beraber bolca sabun, dezenfektan ve ıslak mendil bitti. Bakalım bir sonraki bitenlerde neler olacak..

10 yorum:

  1. Dolu dolu bir bitenkler olmuş :) En sevdiğim şey.. Şimdi gelsin yeniler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hele ki yarım bekleyenler bitince nasıl bir mutluluk yaşanıyor, bizden başkası anlayamaz :)))

      Sil
  2. sen de benim gibi baya bir temizlik yapmışsın .. karantina en azından bu işe yaradı haklısın :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük temizlik yaptık resmen İrem. Ne .çok şey unutmuşuz kenarda köşede :))

      Sil
  3. O kadar güzel ürünler bitirmişsin ki Benim de bir bitenler yazısı yazmam gerektiğini tekrar hatırladım 😕

    YanıtlaSil
  4. Harikasın bir çok şey bitmiş. DArısı da bana diyorum 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Araya ürün almayınca birçok ürün bitiyormuş meğerse. Dolaplar epey boşaldı, rahatladım :))

      Sil
  5. Bu kadar çok ürün bitirmiş olman harika! Ben üç aydır neredeyse hiç makyaj yapmadığım için pek ürün bitiremedim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğu yarım üründü ama bence de büyük başarı benim için :)

      Sil