27 Haziran 2020 Cumartesi

Avon Natura Pro Sarımsak ve Kekikli Şampuan ve Saç Bakım Yağı

Avon'un birkaç ay önce çıkarttığı doğal ürünlerden oluşan Natura Pro koleksiyonu epeydir ilgimi çekiyor. Sarımsak ve Kekikli şampuanı pr kutusundan çıkmıştı. Ben de 2 al 1 öde kampanyasından aynı serinin saç bakım yağını almıştım birlikte kullanmak için. Bugün kısaca size bu ürünlerin etkilerinden bahsedeceğim.


Natura Pro koleksiyonunda 3 farklı seride ürünler bulunuyor. At kestanesi balsamı başta kas ağrıları olmak üzere rahatlatıcı etkiye sahip. At kuyruğu otlu seri saçların kolay uzamasına yardımcı, kepek ve dökülmeyi önleyen bir seri. Sarımsak ve Kekikli seri tüm saç tiplerinin kullanabileceği dökülme karşıtı bir seri.
Tüm serilerin içeriklerinde doğal yağlar ve bitki özleri bulunuyor.


Dökülme karşıtı serinin adında ve içeriğinde sarımsağı görünce hemen akıllara sarımsak kokup kokmadığı geliyor doğal olarak. Şampuan da bakım yağı da kesinlikle sarımsak kokmuyor. Ayrıca şampuan kekik de kokmuyor. Hafif hoş bir kokusu var. İçeriğinde bulunan kekik, ısırgan, biberiye ve papatya saç ve saç derisi için faydalı içerikler.
Saçları güzel temizliyor. Biraz sertleştiriyor ama saç kremiyle kolaylıkla bunun önüne geçilebilir. Ben bu şampuanı yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum. Saç dökülmesine etkisini pek görebildiğimi söyleyemeyeceğim. Saçlarımda bu dönem  yoğun bir dökülme sorunu da yaşamıyorum gerçi. Ama dökülme karşıtı ürün kullanınca insan tek tel saçı dökülmesin istiyor. Bu tabi ki hiç bir üründe mümkün değil. Çünkü her saç telinin bir ömrü var ve o süre dolunca dökülüp yerini yeni saç teline bırakıyor.
Avon'un bu şampuanını genel anlamda sevdim diyebilirim. Yoğun saç dökülmelerinde ve uzun vadede işe yarayabileceğini düşünüyorum. Saçlarımda keçeleşme, yağlanma vs gibi olumsuzluklara neden olmadığı için kullanmaya devem edeceğim bir şampuan oldu.


Saç bakım yağının içeriğinde de sarımsak ve kekik yağı bulunuyor. Bu yağlara ek olarak saç ve saç derisi için faydaları bilinen ısırgan, argan ve zeytinyağı da var içeriğinde. Kokusu oldukça doğal. Kesinlikle sarımsak kokmuyor.
Pompası kolay kullanım sağlıyor. Saç diplerine ve saçlara masaj yaparak sürüp yarım saat bekleyip yıkanıyor. Ben daha uzun süre beklettim saçımda. Saçtan kolay arınıyor. Bu saç bakım yağının uzun vadede işe yarayacağını düşünüyorum. Benim için tek olumsuz yanı 30 ml'lik miktarının çok az olması. Bir şişe yağı sadece saç diplerine uyguladığımda 3 sefer kullanabildim. Tüm saçıma uygulamaya kalksaydım bir şişe tek kullanıma ancak yeterdi. Fiyatı da 30 ml için pahalı. Fiyatı daha uygun ve miktarı daha çok olsaydı almaya devam edebilirdim. Ama piyasada uygun fiyatlı alternatifleri fazlasıyla mevcut.

Doğal ürün meraklılarını düşünerek çıkan bu koleksiyon gibi yeni koleksiyonlar bekliyoruz Avon'dan.

4 yorum:

  1. yağlar benim saçımla uyum sağlamayacaktır ama şampuanı en kısa zamanda deneyeceğim tabi :-))

    YanıtlaSil
  2. Sarımsak içeren ürünleri çok seviyorum bunları da merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da güzel, en azından az da olsa vaadini yerine getiriyor :)

      Sil