8 Mayıs 2018 Salı

Ajmal Parfüm

Bazı kokular var ki bir anda bambaşka yerlerde buluveririz kendimizi. Mesela amber ve misk kokularını ne zaman duysam kendimi Basra Körfezine karşı oturmuş denizin dalgalarını izlerken bulurum. Böyle oryantal kokular beni Dubai'ye alıp götürür.

Ajmal




Dubai'ye dair en sevdiğim şeylerden biri meşhur yağ parfümleri. Bu yağ parfümlerinin şişelerini ilk gördüğümde güzelliklerine aklım başımdan gitmişti. Satıcılar o kadar alışmış ki bu tepkilere, şişelerin güzelliğine aldanıp bir parfüme uzandığımızda hemen o size çok ağır gelir, size uygun şunlar diye uyarıyor. Çoğunlukla doğal koku malzemeleri kullanılarak yapıldığı için bazılarının kokuları bizim için gerçekten çok ağır olabiliyor. Ama artık turistlere yönelik daha hafif kokular da bulabilmek mümkün.

Ajmal

Dubai'ye gittiğimde mutlaka uğradığım ve alışveriş yaptığım iki parfüm markası var. Bunlardan biri Ajmal Parfüm.
Ajmal Parfüm 1951 yılında Dubai'de kurulmuş. Özellikle Arap coğrafyasında çok iyi tanınan bir marka. Başta Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere Kuveyt, Bahreyn, Suudi Arabistan, Katar, Umman, Malezya gibi ülkelerde de ürünleri satılıyor. Ürün portföylerinde oryantal kokuların yanı sıra Fransız kokuları ve daha fresh parfümler de var.

Ajmal
Ajmal Parfüm içerik olarak doğal koku malzemelerini kullanıyor. Özellikle oryantal parfümleri kokladığınızda sandal ağacı, oud ağacı yağı, amber, misk, paçuli, deri ve ahşap kokuları gibi kokuları hemen alıyorsunuz. Gül, yasemin, menekşe,limon, portakal, karpuz zencefil, tarçın, kimyon gibi çiçek, meyve ve baharatlar da parfümlerinde sık kullandıkları içerikler.
Bu içerikleri harmanlayarak mis kokulu parfümler yaratıyor Ajmal.

Ajmal

İçerikler doğal olunca parfümlerin alerji yapma riski de pek olmuyor. Alerjim olduğu için her parfümü kullanamıyorum ama bu yağ parfümlerinin fresh olanlarını rahatlıkla kullanabiliyorum. Oryantal kokular ağır olduğu için zaten bizim zevkimize pek uygun değil. Ama o kokuları da sevecek olanlar mutlaka vardır.

Ajmal

Ajmal Parfümle ilgili en güzel haberi sona sakladım. Dubai'ye her gittiğimde aldığım, gidemezsem gidenlere sipariş verdiğim Ajmal ülkemizde de satışta artık.
Ajmal Niş parfümleri  Harvey Nichols, Brandium, Galeries Lafayette ve Beymen mağazalarında bulabilirsiniz. Şu anda anneler gününe özel bazı parfümlerinde % 40 indirimde mevcut.
Trendyol ve Missliva internet sitelerinden de daha uygun fiyatlı Ajmal parfümleri satın alabilirsiniz.

12 yorum:

  1. Amber kokusunu bende severim. 🤗
    Hiç duymamıştım bu markayıda ülkemizde de satılması iyi olmuş 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de satıldığını öğrenince çok sevindim. Daha rahat ulaşabileceğim artık ;)

      Sil
  2. ilk defa duydum canım ama çok merak ettim . En kısa zamanda deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim Dubai ile ilgili en sevdiğim şeylerden biri bu parfümler ve bu marka ;)

      Sil
  3. İceriginin dogal olmasi falan ne kadar guzelmis, ulkemize gelmesine sevindim ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkemize gelmesine ben de çok mutlu oldum ;)

      Sil
  4. Taklit parfümlerin ortalıkta cirit attığı şu günlerde NİŞ parfümlere yer verdiğin için seni tebrik ederim canım. Yüksek kalitede, heryerde görülmeyen, reklama değil itibara önem veren (ay evet hala parfümü anlatıyorum :) bu özel parfümlerin ulaşılabilir olması güzel haber.Güzel günlerde kullan !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bol alkol içeren şekerli kokular sardı ortalığı bir de. Sadece parfümde değil bir çok üründe NİŞ nedir bilmeyenler o kadar çok ki. Aynı tip insanlar da bence bu yüzden çoğaldı. Aynı makyajlar, aynı giyim tarzı, aynı kokular her yerde. Ben de çenemi tutamayacağım bu konuda en iyisi burada nokta koymam olacak :)))

      Sil
  5. şişe tasarımları güzel ama gördüğüm bütün bu tarz parfümler aşırı pahalıydı hep ne yazık ki .-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ajmal'in uygun fiyatlı ürünleri de mevcut. Her bütçeye hitap eden bir marka..

      Sil
  6. Ayyy sise tasarimlarina bayildim ben

    YanıtlaSil