24 Ekim 2017 Salı

Himalaya Arındırıcı Çamur Maskesi Ve Tazeleyici Meyve Maskesi

Hindistan menşeili bir marka olan Himalaya'nın iki maskesinden bahsedeceğim sizlere. Arındırıcı Çamur Maskesi ve Tazeleyici Meyve Maskesi.
Geçtiğimiz aylarda Gratis tarafından gönderilen maskeleri epeydir kullanıyorum ve artık yorumlayabilirim.




Cildin derinlemesine temizlenmesi, gözenek bakımı ve yoğun nem gibi etkileri için bakım rutininde maskelerin yeri daha da önem kazanıyor. Himalaya bu iki maskesiyle cildi arındırıp beslemeyi vaadediyor. Maskelerin sonrasında cilde uygulanan serum ve kremlerin de emilimi daha iyi oluyor. 


İlk maskemiz karma ve yağlı ciltlere daha uygun olan Arındırıcı Çamur Maskesi. Mineral açıdan zengin bir maske bu çamur maskesi. Ciltteki fazla yağı emerek gözenekleri ve siyah noktaları derinlemesine temizleyerek cilt dokusunu geliştirip, kırşıklık görünümünü azaltmayı vadediyor.  İçeriğinde füller toprağı, mineral kil ve ceviz bulunuyor. (Füller Toprağı saç ve cilt için oldukça faydalı bir kil çeşidi.)
Maskeyi uyguladığımda ilk 1-2 dakika cildimde bir yanma oluyor ama neyseki geçiyor. Bu yanma hissinden dolayı maskeyi yıkadıktan sonra kıpkırmızı bir yüzle karşılaşmayı bekliyordum ama arınmış temiz bir ciltle karşılaştım. Derinlemesine siyah nokta temizliği çok başarılı olmasa da gözenekleri temizlemesi benim için yeterliydi. Özellikle T bölgesindeki yağı emmesini oldukça sevdim.  Çamur maskesi sonrasında cilt epey kuruyor, nemsiz bir cildiniz varsa yoğun bir nemlendirici kullanmanız gerekebilir. 



Gelelim normal ve kuru ciltlere uygun olan Tazeleyici Meyve Maskesine. Bu maske de gözenekleri derinlemesine temizlemeyi vaadediyor. Ayrıca içeriğinde bulundan elma ve papaya sayesinde cildi lekelerden ve siyah noktalardan da arındırmayı da sağlayan bir maske. Bu maskenin de içeriğinde cildi rahatlatmaya yardımcı kil minerali bulunmakta.
Çamur maskesinden farklı olarak cildi nemlendiren bir maske bu meyve maskesi. Uyguladığım zaman hiçbir hassasiyete neden olmuyor benim cildimde. Vaaddettiği gibi tazelenmiş, kirlerden arınıp nemlenmiş cilt kalıyor geriye. Verdiği nem yaz ve bahar dönemlerinde yeterli olsa da kış için yeterli gelmeyecektir. Ama maske sonrası uygun bir nemlendiriciyle bu durum çok da sorun olmaz. Lekelere etkisini kullandığım süre boyunca henüz hissedemedim. Uzun vadede nasıl olur şimdiden yorum yapmam zor. 




Çoklu maske yapmak için de ideal bir ikili bu maskeler. Çamur maskesini T bölgesine uygularken Meyve maskesini de cildin daha kuru bölgesi olan yanaklara uygulayabilirsiniz. Böylece hem fazla yağdan kurtulup hem de nemlendirme şansınız olur. 
Ben bazen çoklu maske şeklinde, bazen tek tek kullanıyorum bu maskeleri. her şekilde de memnunum etkilerinden. Kil içeren ürünler cildimde hassasiyete neden olduğu için biraz tedirgin kullanmıştım ama olumsuz hiç bir etkileri olunca da şaşırdım. 
Her iki maskenin de içeriği çok temiz sayılmaz. Maalesef birkaç çeşit paraben bulunuyor içeriğinde. Eğer içerik takıntınız yoksa ve bu ikiliyi merak ettiyseniz. meşhur Gratis indirimlerinde gayet uygun fiyatlara alabilirsiniz bu maskeleri. 




12 yorum:

  1. Ben de bir kaç kez double-masking yaparak kullandım bu maskeleri; ama, içeriğinden dolayı kullanmaya devam etmek istemedim... güle güle kullan Gül'cüm, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Himalaya maalesef temiz içerikli algısı yaratan bir marka. Algı yerine keşke gerçekten temiz içerikli olsa ürünleri çünkü etkilerini sevmiştim..

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Üstelik parabenin her çeşidi var neredeyse..

      Sil
  3. Meyve maskesi dikkatimi çekti. Gratis'e gidince göz atayım o vakit , sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçeriğe takılmazsan nem vermesinden dolayı tavsiye ederim Yasemin..

      Sil
  4. Güzel anlatmışsın canım çamur maskesini çok merak ediyorum meyve maskesi şuan elimde var yakında yorumlarım ben de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cildin kuru değilse çamur maskesini de seversin canım..

      Sil
  5. meyve maskesi bana olmadı cilt tipimden dolayı ama çamur maskesi tam benlik :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meyve maskesi kış dönemi için güzel oldu bana.. Multi mask yapabilirsiniz belki iki maskeyle..

      Sil
  6. Ben çok menmunum herkese tavsiye ederim sevrek kullanıyorum haftada 1 kez kullanıyorum

    YanıtlaSil
  7. Ben kullanıyorum haftada 1 kez cok menmunum herkese tavsiye ederim sevrek kullanıyorum 😁😊😊

    YanıtlaSil