14 Nisan 2023 Cuma

Chamos Double Layer Balance Serum

 

Cilt hassasiyetini önleyen, hassas cildi sakinleştirerek sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olan onarıcı bir serum arıyorsanız bugün anlatacağım ürün belki size göredir.
Kış başında Limonian tarafından gönderilen Chamos Double Layer Balance Serum yani Çift Fazlı Dengeleyici ve Onarıcı serum biteli çok oldu ama benim yazmam biraz uzun sürdü.


Geçtiğimiz ağustostan beri rosacea tedavisi görüyorum. Bu tedaviyi destekleyen bazı ürünleri de ara ara rutinime ekliyorum. Chamos Double Layer Balance Serumu da epeydir denemek istiyordum. Limonian gönderince hemen rutinime ekledim. İçeriğinde cildi yatıştırmaya ve sakinleştirmeye yarayan aloe vera, centella, arnica gibi bitki özleri ve niacinamide gibi etken maddeler bulunuyor. Hassas cildi sakinleştirip kaşıntı ve kızarıklığı rahatlatma vaadinin yanı sıra lekeleri de geçirmeyi hedefleyen çift fazlı bir ürün. 


Kullanmadan önce iyice çalkalamak gerekiyor. Fazlar birbiriyle iyice karıştıktan sonra yeterli miktardaki serumu temiz cilde uygulayabilirsiniz. Yapısı oldukça sıvı. Uygularken dökülmemesi için biraz çaba harcamak gerekiyor. Ben az az alıp uyguluyordum. Cilt tarafından hemen emiliyor, ağırlık yapmıyor ve anında nemlendiriyor. 


Chamos serumu cildimin sakin olduğu bir dönemde kullanmaya başlamıştım. Kullanmaya başladıktan uzun bir süre sonra kısa süren bir atak yaşadım. Atak döneminde ne yazık ki kızarıklıklar ve minik kabarcıklarda pek etkili olmadı. Ama kaşıntıyı hafifletti. Limonian sayfasındaki açıklamaları okuduğumda ve rosacea sorunu yaşayanların olumlu yorumlarını gördüğümde bu serum için beklentimi yükseltmiştim ama ne yazık ki benim için nemlendirmesi iyi, cildi hafif yatıştıran bir serumdan öteye gidemedi. Mevsim dönüşlerinde, alerjiden, ağdadan, güneşten ya da soğuktan hassaslaşan ciltleri yatıştırmasının iyi olacağını düşünüyorum. Ama benim gibi rosacea gibi daha sıkıntılı durumlarda pek etkili bir ürün değil. 


50 ml'lik, fazla akışkan olmasına rağmen oldukça bereketli bir serumdu. Cildimi nemlendirmesini, gün boyu nemi korumasını sevdim. Makyaj altındaki performansını bilemiyorum çünkü uzun zamandır ten makyajı yapmıyorum. Kızarıklığı geçirme anlamında pek umduğumu bulamasam da genel anlamda sevdiğim bir serum oldu. Lekeler üzerinde de pek etkili bulmadım.
Hassas bir cildim var illa ki denemek istiyorum derseniz indirimde almanızı öneririm. Ama benim gibi beklentiyi yüksek tutmadan kullanmanızı tavsiye ederim.








































































  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder