28 Eylül 2023 Perşembe

Maruderm Azelaik Asit %5 Cream

Geçmeyen kızarıklıklarım meğerse rosacea'ymış. Geçen yıldan beri ilaç formülasyonlu ürünler kullanıyorum ama arada rutinime cildi yatıştıran ve kızarıklıklara iyi gelen ürünleri de ekliyorum. Yaz başı bir indirimde Maruderm Azelaik Asit Kremi almıştım. Kremin içeriğinde %5 azelaik asit bulunuyor. Azelaik asit antibakteriyel özelliğiyle akne, sivilce, kızarıklık gibi cilt sorunlarını tedavi eden bir asit. Hassas ciltlerin rahatlıkla kullanabileceği, yazın asit kullanımına devam etmek isteyenlere de uygun bir etken madde. 


Maruderm Azelaik Asit Krem de tam bir hassas cilt ürünü olmuş. Krem ayrıca cildi nemlendirmeye ve yatıştırmaya yönelik etken maddelerden pantenol, hyaluronik asit, allatoin, meyan kökü özü  içeriyor. Bu krem benim kullandığım ilk azelaik asit içeren ürün oldu. Kullandığım ilk hafta cildimdeki pürüzsüzlük çok hoşuma gitmişti. Kızarıklık duruyordu ama cildim tabiri caizse mermer gibi pürüzsüzdü. Ne yazık ki bu mutluluğumuz kısa sürdü ve maalesef sıcakların da etkisiyle cildim atak dönemine girdi. Atak döneminde cildimi yatıştırmaya ne yazık ki yeterli olmadı. 

Hemen emilen bir yapısı var. Yaz sıcaklarında ağırlık yapmamasını sevdim. Nemlendirmesi yaz için iyiydi ama kış için kuru ciltlere yeterli olmaz. Nem serumuyla desteklemek gerekebilir.  Karma ve yağlı ciltlere daha uygun bir yapısı var.


Maruderm Azelaik Asit Kremi kullanmaya başlayalı 2 aydan fazla oldu. 200 ml'lik bereketli bir ürün, hala yarısına gelemedim. Cildimi yatıştırsın, içeriği temiz fiyatı uygun olsun, bir de vegan olsun derseniz Maruderm ürünlerine bir şans verebilirsiniz. Ben de indirim yakalarsam serumuyla beraber almayı düşünüyorum.

Instagram postu diye başlayıp blog yazısına çevirdiğim bir yazının sonuna geldim. Bu sayede uzun zamandır uğramadığım bloguma da dönüş yapmış olayım :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder