20 Temmuz 2022 Çarşamba

Doa Kozmetik Tranexamic Acid Serum

2 şişe kullanıp bitirdiğim Doa Kozmetik Tranexamic Acid Serumdan bahsedeceğim bugün size. Son zamanlarda sık rastladığımız bir içerik olan  Tranexamic Acid pek dikkatimizi çeken bir içerik değildi şimdiye kadar. Yabancı markalarda gördüğüm bu içeriği yerli markalardan ilk defa Doa Kozmetik'te gördüm. Serumun içeriğini inceleyince ve de indirim olunca 2 tane birden aldım. Bu serumların bitmesine yakın farklı yerli markalarda da gördüm bu asiti. Yakın zamanda yeni popüler içeriğimiz Tranexamic Acid olabilir.


Tranexamic asit aslında kanama kontrol edici bir ilaç hammaddesiymiş. Kozmetikte de cilt lekelerine ve kızarıklığa iyi gelen bir içerik. Düzenli kullanımda cildi aydınlatan, daha canlı gösteren ve cilt bariyerini de düzelten bir içerik. Bu asitin tek kusuru c vitamini gibi çabuk etkisini kaybetmesi. Bu yüzden de hangi markadan kullanırsanız kullanın bekletmeden tüketin bu içeriğe sahip ürünlerinizi.


Doa Kozmetik serumun içeriğinde %3 tranexamic asitle beraber %3 niacinamide, %3 etil askorbik asit, %2 glutatyon  gibi aktif içerikler mevcut. Göz çevresi dahil tüm yüzde rahatlıkla kullanılan bu serumu bir buçuk ay gece-gündüz kullandım. Kullandığım süre boyunca cildimdeki etkileri beni oldukça memnun etti. Sabahları pürüzsüz ve aydınlık bir cilttle güne başlıyordum. Kızarıklıklarımı tamamen geçirmese de oldukça azaltmıştı. Bu serumu C vitamin serumlarımla beraber kullandım. Etkisi biraz daha iyi oldu beraber kullandığımda. 


Tranexamic Acid Serum cilt aydınlatma ve pürüzsüzlük etkilerini hemen göstermeye başlayan bir üründü. Lekeler için uzun bir süre düzenli kullanmak gerekli ama. Cildimizdeki lekeler bir günde oluşmadığı için hangi içeriği kullanırsak kullanalım bir günde de yok olmasını beklemek biraz fazla hayalperestlik olur. 
Genel anlamda sevdiğim bir serum oldu Doa Kozmetik Tranexamic Acid Serum. Blogger deyimiyle tam bir fiyat/performans ürünü. Elimdeki serum stoğunu biraz azaltınca yeniden alacağım bu serumdan. 















3 yorum:

  1. ben de şimdi doa serumlara bakıyordum gerçekten fiyatları ve içerikleri oldukça iyi kesinlikle stok yapılır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam fiyat performans ürünleri var markanın..

      Sil
  2. Benimde alacaklar listemde :)

    YanıtlaSil