15 Haziran 2022 Çarşamba

d'Alba First Spray Serum ve d'Alba Vital Spray Serum

Bir Güney Kore markası olan d'Alba'nın geçen yıldan bu yana popüler olan iki sprey serumunu anlatacağım size. Yazın aşırı sıcaklarda bu tarz sprey formlu ürünler ciltte ağırlık yapmadığı için konforlu oluyor. Hızlıca anlatmaya başlayayım.

Her iki serumun da içeriğine baktığımızda İtalya'nın meşhur Alba bölgesinde çıkan beyaz trüf mantarını görüyoruz. Bu mantar hem gastronomi hem de kozmetik sektörü için oldukça değerli ve de pahalı bir mantar. Gastronomi için oldukça lezzetli bir yiyecek olan beyaz trüf mantarının cilt için faydaları da oldukça fazla. İçeriğindeki proteinler, çeşitli amino asitler, c ve be vitaminleriyle cildin bariyerini, güçlendirip, kızarıklığı ve hassasiyetini yatıştırma özelliğine sahip. Bu mantarı genellikle Kore markalarının içeriklerinde görebiliriz.

Geçen yıl First Spray Serumla d'Alba markasıyla tanıştım. Yaz sonu kullanmaya başladım bu serumu. İçeriğinde beyaz trüf mantarı dışında avokado yağı, ayçiçek yağı ve soya yağı gibi 20'ye yakın değerli tohum ve çiçek yağı bulunuyor. Bu kadar çok yağa rağmen cildi yağlandırmadan nemlendiren, ağırlık yapmayan bir sprey serum. Ben bu serumu yaz sıcaklarında krem kullanamadığım zamanlarda kullanmayı çok sevdim. Tek başına cilde nem vermesi yaz için yeterli geldi. Sonbahar ve kış dönmelerinde de tüm bakım sonunda nemi kilitlemek için kullandım. Kış için kuru ciltlere nemi tek başına yeterli gelmeyecektir.

Markanın hassas ciltler için olan Vital Spray Serumu da kış dönemi kullandım. Kızarmaya yatkın cildimi yatıştırmak için elim hep bu seruma gitti ama ne yazık ki çok verim alamadım yatıştırma konusunda. İçeriğinde beyaz trüf mantarı dışında gül, kuşburnu, sardunya yağı ve kiraz çiçeği özü  besleyici ve yatıştırıcı özler ve yağlar bulunuyor. Bu spreyin de nem vermesini sevdim. Ama sakinleştirici ve yatıştırıcı olunca beklentimi biraz yüksek tutmuşum. Vital serum gibi hem tek başına hem de bakım öncesi ya da sonrası kullanılabilir.


 Her iki ürün de çift fazlı. Kullanım öncesi iyice çalkalayıp uygulamak gerekiyor. her ikisinin de rahatsız etmeyen hafif kokuları var. Yaz sıcakları için de oldukça güzel ürünler. Ama son fiyatlardan dolayı ne yazık ki fiyat/performans ürünü diyemeyeceğim. Daha uygun fiyatlı alternatifleri değerlendirmek lazım günümüz ekonomik koşullarında.

d'Alba Spray Serumları kısaca anlattım. Bu markayı siz kullandınız mı? Yorumlarınızı bekliyorum..

2 yorum:

  1. Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba, bu markaya çok hakim değilim ,serumlar artık temel cilt bakım rutinlerimizin vazgeçilmez parçası oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore kozmetik markalarından birisi bu da. Serumlar hepimiz için olmazsa olmaz oldular artık :)

      Sil