21 Şubat 2017 Salı

Dermalogica Blogger Etkinliği

Merhabalar,
Yıllar önce bu kadar çok kozmetik üzerine profesyonel marka yokken, özellikle kabin cilt bakımı denilince ilk akla gelen marka Dermalogica  olurdu. Hatta Dermalogica ürünleri kullanan merkezler daha çok tercih edilirdi. Yıllar geçse de Dermalogica'nın kalitesi değişmedi, aksine ürünlerini daha da geliştirerek bizlere sunmaya devam eden bir marka.
Geçtiğimiz günlerde Dermalogica'nın yeni ürünlerini tanımak için sevgili Nilgün'ün davetlisi olarak blogger arkadaşlarımla buluştuk.




Dermalogica marka sorumlusu Volkan bey ve cilt bakım uzmanı Birsen hanım kısaca ürünlerden bahsettikten sonra, Birsen hanım ürünleri bir de uygulamalı anlatmak istedi. Günün şanslısı olarak bakım benim cildime uygulandı ve sizlerle ürünlerin etkilerini de paylaşacağım.


Birsen hanım önce cildimi Special Cleansing Gel ile temizledi. Her cilt tipine uygun olan bu jel sabun içermeyen hassas bir temizleyici. Cildin nem dengisini bozmadan ciltten tüm kiri ve toksinleri arındırırken, yatıştırma özelliğine de sahip bir ürün. Temizlik sonrasında Dermalogica'nın efsane peelingi Daily Microfoliant Peeling ile cildimi daha derinlemesine temizleyip ve hassas bir şekilde ölü dokudan arındırdı Birsen hanım. İçeriğinde bulunan salisilik asit ve pirinç enzimleriyle cilt tonu düzelmiş, daha aydınlık ve zaman içerisinde lekelerden arınmış bir cilt vaadediyor bu peeling ve düzenli kullanımda da bu vaatlerini gerçekleştiren bir ürün.
Temizlenmiş ve ölü dokularından arınmış cildime sırasıyla iki maske uyguladı Birsen hanım. İlk maskemiz Dermalogica'nın yeni ürün Charcoal Rescue Masque yani kömür maskesini uyguladı. İçeriğinde bulunan aktifleştirilmiş Binchotan Kömürü ile çevresel faktörlerden dolayı yorulan, yaşlanan ciltten tüm kiri ve yağı güçlü bir şekilde temizelemey yönelik bir maske. Aynı zamanda içerindeki AHA, volkanik kül ve bambu özleriyle cilde peeling de yapıyor. Oldukça güçlü ve sert bir maske Charcoal Rescue Masque. Düzenli kullanımda yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmak gibi bir iddiası da var bu maskenin ve ilk kullanımda bile cildimde etkini gördüğümde bu iddiasını da gerçekleşireceğini düşündüm kendi adıma. Ancak hassas ciltler çok dikkatli kullanmalı bu tarz maskeleri. Uygulandığında cildimde önce çok hafif bir ısı hissettim, sonrasında da minik batma hissi oldu cildimde ama rahatsız edici boyutta değildi. Normalde 7 - 10 dakika bekletilen maskeyi Birsen hanım benim cildimde 5 dk bekletti.Cildim beklediğimizden daha az kızarmıştı neyse ki :) Cildin ihtiyacına göre haftada 1 ya da 2 kere uygulanabilen bir maske bu kömür maskesi. 



Cilt bakımı olur da nem maskesi olmaz mı. Özellikle Charcoal Rescue gibi biraz sert maskelerden sonra nem maskesi uygulanmalı ki cilt daha kolay yatışsın. Göz çevresine bile rahatlıkla uygulanabilen nemsiz ciltler için adeta nem bombası bir maske olan  Skin Hydrating Masque ile nemsiz cildim bayram etti. Çapraz bağlı Hyalüronik Asit ile nemi cilde hapsedip, cildin uzun süreli nemli kalmasını sağlayan bir maske. Ciltte 7 - 10 dakika bekletip ılık suyla durulanan maske hafta da 1 ya da 2 kere kullanılabiliyor.



Sırada temizlenen, arınan ve nemlenen cilde tonik uygulaması vardı. Benim cildime uygulanan Multi Active Toner nem tutma özelliği ile yine nemsiz ciltlere uygun bir ürün. Nemlendirici öncesi kullanıldığında nemlendiricilerin de etkisini arttıran bir yapıya sahip. makyaj üstüne dahi uygulanabilen cildi rahatlatıp ferahlatan bir serum Multi Active Toner.
Yine nemsiz ciltlerin bayılacağı bir ürünle bakıma devam etti Birsen hanım. Phyto Replenish Oil yağ formunda ama yağdan daha hafif bir ürün. Cilde ilk sürüldiğinde de yağlı dokuyu hissediyorsunuz ama cilde masajla yedirildiğinde yağlı doku yerini nemli bir cilde bırakıyor. 4 - 6 damla ürün tüm yüz ve boyun için yeterli gelen miktar. Özellikle cildin stress noktalarına 2 -3 dakika masaj yaparak uygulanmasını önerdi Birsen hanim bu yağın. İçeriğinde birçok bitki öz yağları ( orkide yağı, chia tohumu yağı ve kamelya tohumu yağı ) bulunan Phyto Replenish Oil cilde ihtiyavı olan nemi sağlayarak nemsizlikten dolayı oluşan ince kırışıkları da zaman içerisinde düzeltiyor.



Göz çevresinde gündüz bakımında güneş korumalı kremler kullanılması gerektiğini söyledi bizlere Birsen hanım. 15 koruma faktörlü Total Eye Care göz çevresi kremini uygulandı bu mini bakımda. Göz çevresine çok hafif renk veren bir krem Total Eye Care. Başta gözaltı morlukları, şişliklerini ve ince çizgileri toparlamaya yönelik bir göz kremi.
Son olarak güneş kremi uygulamasıyla bakımı bitirdi Birsen hanım. Titanium Dioxide teknolojisine sahip hassas ciltler için de uygun  Ultra Sensitive Tint 30 koruma faktörüne sahip havayla temas ettiğinde renklenen bir krem. Güneşten hasar görmüş cildi toparlayıp, cilt bariyerini güçlendiren fiziksel bir güneş kremi.


Bu bakım sonrasında cildim ertesi gün hiç krem sürmeme rağmen akşama kadar nemli ve ışıl ışıldı. Işıltısı birkaç gün daha sürdü. Günün yıldızı kesinlikle Charcoal Rescue Masque yani kömür maskesiydi.
Bu keyifli buluşmada bizlere  Oran Bayram Eczanesi evsahipliği yaptı. Bizlere gösterdikleri sabır için de ayrıca teşekkürler, çünkü ürün inceleyelim derken biraz ortalığı dağıtmış olabiliriz 🙈
Verdiği bilgiler ve uyguladığı bakım için Birsen hanıma, bizler için hazırladıkları hediyeler için Dermalogica'ya ve yılların eskimeyen markası Dermalogica ile bizi buluşturan canım arkadaşım Nilgün'e tekrar teşekkürler...

Size en yakın Dermalogica bayisini öğrenmek için www.dermologica.com.tr sitesine bakabilirsiniz.

Yeni buluşmalarda görüşmek üzere...





8 yorum:

  1. Etkinlik ve cilt bakımı süperdi,birde maskeyle sorun yaşamasaydım harika olacaktı.Güzel günlerde kullan ürünlerini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke sorun yaşamasaydın canım, çünkü etkisi süperdi. Ama o maskenin taliplisi çok biliyorsun, aramızda seçim yapmak senin için zor olacak ama :)))

      Sil
  2. en sevdiğim markalardan biri :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özellikle pirinç özlü toz peelingi hepimizin en sevdiği olabilir :)

      Sil
  3. Gül'cüm yumuş yumuş olmuşsundur :) Ben maske uyguladığımda en fazla nemlendirici sürüyorum üstüne. Üst üste maske uygulamadım hiç ama liste yapacağım şimdi :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GÖkçe cildimin duruşu müthişti gerçektende :) Bazı maskeler arındırıcı özellikte olduğu için cildi kurutabiliyor o yüzden arındırıcı maskelerden sonra nem maskesi ya da vitamin maskesi gibi cildi yatıştırıp besleyen ürünler kullanmak gerekebiliyor. Aklında olsun şekerim :)

      Sil
  4. iyi günlerde kullan canım hediyelerinini

    YanıtlaSil