14 Mart 2022 Pazartesi

Yves Rocher Sensitive Camomile Kızarıklık Karşıtı Ton Eşitleyen Yatıştırıcı Krem

Pandemiyle beraber alışmak zorunda kaldığımız maskeler yüzünden iki yıldır zaman zaman kızaran bir cilde sahip oldum. Zaten alerjik ve egzamaya yatkın olan cildim maske kullanımıyla daha da tatlı bir hal aldı. Benim de bu sebeple kırmızı cilt savaşım başladı. Son kullandığım Yves Rocher Sensitive Camomile Kızarıklık Ton Eşitleyen Yatıştırıcı Kremi anlatacağım bugün size.


Yves Rocher Sensitive Camomile Kızarıklık Karşıtı Ton Eşitleyen Yatıştırıcı Krem isminden de anlaşılacağı gibi içeriğinde organik papatyadan elde edilen cildin hassasiyetini yatıştıran papatya hidrolatı yani papatya suyu ve cildi onaran oleat yani bir çeşit bitkisel yağ içeriyor. Ayrıca başta aspir ve gardenya olmak üzere çeşitli bitkisel özler de içeriyor bu krem. 
Cildi yatıştırıp, kızarıklığı, kaşıntıyı yanma ve batma hissini azaltarak cildi rahatlatma vaadi olan bir krem.


Gelelim benim cildime. Tam da Yves Rocher'in anlattığı kızarık, hassas, zaman zaman kaşınan, batan ve yangı hissi olan bir cildim oldu maskeden dolayı. Yves Rocher Sensitive Camomile Kızarıklık Karşıtı Ton Eşitleyen Yatıştırıcı Kremin içeriğini ve vaad ettiği etkileri okuyunca bu tam benlik dedim ve indirimde aldım. 1 aylık kullanım sonrası hassasiyette %48, karıncalanmada %38, kızarıklıkta %13 ve yanma hissinde %38 azalma olacağını söyleyen bu kremi 3 aydan fazla kullandım. İddia ettiği gibi hassasiyeti ve tüm diğer sevimsiz cilt sorununu gerçekten azalttı ama ne yazık ki bu etkisi kalıcı olmadı. 



Yves Rocher Sensitive Camomile Kızarıklık Karşıtı Ton Eşitleyen Yatıştırıcı Krem yeşil renkli bir ürün. İçeriğindeki bitkisel özlerden kaynaklıymış bu renk. Kokusu da bitki gibi zaten. Kullanırken bitkisel bir şey kullandığınızı çok güzel fark ettiriyor kokusu. İster nemlendiricinin üstüne ya da altına, isterseniz de tek başına kullanılabiliyor. Yeşil rengi cilt tonunu eşitliyor ama çok fazla kapatıcılık özelliği yok. Cildimi nemlendirmesini sevdim. Atak dönemlerinde kullandığımda hassasiyeti, kaşıntı ve yangı hissini çok az azalttı ama kızarıklıkta bir etkisi olmadı. Uzun vadede de pek işe yarayacağını düşünmüyorum bu kremin. Tedavi amaçlı değil de geçici çözüm gibi düşünülebilir.
Tüm bunlara rağmen genel anlamda kullanmayı sevdiğim bir ürün oldu demek isterdim ama kremin yüzden silgi soyulmasından dolayı pek hoşlanmadım. Kremi sürdükten sonra hemen ya da saatler sonra yüzümü kaşısam, dokunsam krem sildi gibi dökülüyor. Yıllar önce kullandığım YR'nin BB kremi de silgi gibi dökülüyordu ama onun içeriğinde retinol vardı. Bu kremde retinol türevi etken bir madde de olmamasına rağmen dökülüyor.
Silgi gibi dökülen kremlerin içeriğinde retinol türevi yoksa öncesinde ya da sonrasında cildi iyi nemlendirmek gerekebilir. Bu kremi de ben tüm sabah rutinimi bitirip kullandım. Yani serum ve nemlendirici sonrası uyguladım cildime. Buna rağmen silgi gibi soyuldu. Tek başına belki dökülme yapmaz diyerek bu şekilde de denedim ama ne yazık ki sonuç aynıydı. 


Yves Rocher Sensitive Camomile Kızarıklık Karşıtı Ton Eşitleyen Yatıştırıcı Krem daha çok güneşten ya da belki kısa süreli bahar alerjisi gibi durumlarda kızaran ciltlerde işe yarayabilir. Ama benim gibi aşırı hassas ve egzamaya yatkın ciltlerde pek de işe yaramadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Konuyu toparlarsam benim için çok da başarılı bir krem olamadı ne yazık ki. Ama azimli davranıp sonuna kadar kullanıp bitirdim bu kremi. Kendimi tebrik ediyorum silgi gibi soyulan ürüne tahammül ettiğim için :)


Aralık ayında doğum günü kampanyasında almıştım bu kremi. Eğer silgi gibi soyulan bir krem olmasaydı yeşil renginden dolayı cilt rengini eşitlediği için makyaj bazı olarak içeriği düzgün bir ürün kullanayım diye tekrar alırdım. Ama silgi gibi döküldüğü için makyaj gün sonunda kim bilir ne hale gelir. 
Genel anlamda Yves Rocher ürünlerini severim. Maalesef sevmediğim bir-iki üründen biri oldu bu krem. 














2 yorum:

  1. yves rocherin bütün ürünlerinin fiyatları çok arttı mağazaya bile pek girmedim uzun zamandır.. bu kremi de iyi bitirmişsin ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyatı artmayan bir şey kalmadı ki. Artık sadece denemek için keyfi alımlarımız da mecburen bitecek bu gidişle..

      Sil