7 Şubat 2022 Pazartesi

Bitenler - 25

Yılın ilk bitenler yazısı olsa da bu yazının konusu olan ürünler yaz sonu bitmişti. Uzun bir bitenler yazısı olmayacak çünkü biten çok ürün yoktu bu sefer.


Görüldüğü gibi bozulduğu için çöp olan ojeler, birkaç vücut, bolca cilt bakımı ürünüyle verimsiz bir bitenler yazısı olacak :)


Cilt bakım ürünlerinden bolca serum bitirdim yaz sonu. Hızlıca başlayayayım anlatmaya.
Limonian'dan gelen Osaque Hyaluronic Pure Ampoule severek kullandığım bir serumdu. Yaza girince serumları bir kenara attığım için yarım kalan ürünlerdendi bu serum. Nemlendirmesi ve cildimdeki etkilerini sevmiştim.
Herbaderm Hyaluronic Asit de yine yarım bekleyenlerdi. Yapısı, etkisi güzel bir serumdu. Markanın kullandığım çoğu ürünü gibi bu serumundan da memnun kalmıştım.
The NewLab Niacinamide %10 Zinc %1 serumunu sevdim mi sevmedim mi emin değilim. The Ordinary efektli bir marka The NewLab. Yanlış bilmiyorsam bir eczacının markası. Son zamanlardaki yeni modamız  kendi markasını çıkaran eczacı ve doktorlar. Bazıları gerçekten güzel ürünlere sahip olurken bazıları da meşhur markaların kötü bir taklidi oluyor. Çünkü bir ürünün muadil olabilmesi için içeriğinde kullanılan hammaddenin de aynı kalitede olması lazım. Bir diğer konu da yerli markaların çoğundan fiyat/performans olarak makul şeyler beklerken ne yazık ki çoğu kalitesini ve etkinliğini kanıtlamış bir çok yurtdışı markasından pahalıya satıyor. Böyle olunca da tüketici dur şu yeni markayı deneyeyim demek yerine bilinirliği yüksek markalarla devem ediyor. Tabi bizim yeni markaların savunması da hazır; hammaddenin yurtdışından pahalı gelmesi. Yeri gelmişken bunu da yazmak istedim. 
Neyse seruma dönecek ambalaj tasarımına kadar The Ordinary efektli bu serum muadil mi değil mi bilemeyeceğim çünkü TO'nun serumunu kullanmadım. Bu serum bana biraz etkisiz geldi. Cildi yatıştırması fena değildi ama yeni çıkmış sivilce izlerinde bile etkisizdi. 
Nivea Hyaluron Cellular Filler Leke Giderici Serum ilginç bir serumdu. İçeriğinde her ne kadar leke baskılayan bir etken madde olmasa da lekeler üzerinde etkili bir serumdu. Nem vermesi, ciltte bıraktığı pürüzsüzlük hissi çok güzeldi. Şu anki fiyatına değer mi derseniz değmez ve yeniden alınmaz derim :)
Bionnex Güneş Kremlerini seviyorum. Bu güneş kremi de parlama yapmayan güzel bir kremdi. 
Loreal kaş-kirpik serumunu kirpiklerimde ne kadar sevmediysem kaşlarımda çok sevdim. Kirpiklerimde kullandığımda ne kadar etkisiz bir ürün diye düşmüştüm ama sonra kaşlarımda kullanmaya başladım ve küsen yerlerde kaşlarım çıkmaya başladı. Tek kusuru fiyatı ve çabuk bitmesi.
Guam MicroFILL güzel bir dolgunlaştırıcı serumdu. Alnımda, nazobial bölgede makyaj bazı gibi kullanıp bitirdim bu serumu. Kırışıkları doldurduğu için makyaj altında güzel bir baz oluyordu.


Sıra geldi azıcık da olsa vücut ürünlerine.
Nivea Black&White güzel bir deodoranttı. İki kutu bittirdim bu deodorattan ama Nivea roll on deoları daha çok seviyorum.
Bir Sephora indiriminden aldığım bu vücut peelingi dünyanın en gereksiz şeyi olabilir. Tek güzel yanı kokusuydu.
Ve pandeminin özeti olarak bu boş kolonya şişesi de burada dursun istedim. Yoksa litrelerce kolonya bitiyor bizim evde. Pandemi kolonya tüketimimizi çok etkilemedi anlayacağınız :)


Ve bozulan ojelerin minik bir kısmı. Essence Shine&Go güzel bir renkti ama pütürlü ojelerdendi. Flormar'ın en güzel serilerinden olan ama nedense üretimden kaldırdığı Supershine serisinin bu iki ojesini bir zamanlar sürekli alıyordum. Pastel 44 tam bir kahve tonu, yedeği de alındı zaten. Oriflame Tender Care minicik olmasına rağmen oldukça bereketli ve işlevsel bir ürün. Tender Care stoğum sağlam neyse ki. Flormar beyaz oje ve nail art ojesi de kurumuş ve çöpe gitti.

Bir sonraki bitenlerin daha verimli olmasını temenni ederek yazımı sonlandırayım :)





 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder