4 Ocak 2022 Salı

Loreal Revitalift Filler (+Hyaluronik Asit) Serisi

Loreal Revitalift serisinin ilk versiyonu bir ara annemin favori serisiydi. Vaadini gerçekleştiren bir seri olan Revitalift serisinin yeni çeşitlerinden olan Filler serisi firmadan geldiğinde büyük bir heyecanla kullanmaya başladım. Loreal Revitalift Filler (+Hyaluronik Asit) Serisinde gece-gündüz kremleri, göz kremi ve serum bulunuyor. Bana gelen pr paketinde sadece serum yoktu. Serum dışındaki üç ürünü anlatacağım size.

Loreal

Loreal Revitalift Filler serisi Loreal'in en yüksek Hyaluronik Asit içeren serisi olmuş. Serumunda %1.5 oranında Hyaluronik Asit bulunuyor. Loreal bu seriyi HA enjeksiyonlarından ilham alarak formüle etmiş. Cildin 10 yıl önceki dolgunluğunu geri kazandırmak gibi oldukça iddialı bir vaade de sahip bir seri. 

Loreal
Seriyi anlatmaya gündüz kremiyle başlayayım. İçeriğinde macro, mikro ve yeni mikro yapıda üç çeşit HA bulunuyor. Formülündeki mikro dolgunlaştırıcı HA 50 kat daha küçük yapısıyla cilde yoğun şekilde nüfuz ederek kırışıklıkları doldurup, cildi dolgunlaştırır demiş Loreal bu kremi için. Cildin nemini 48 saat boyunca hapsederek cildin gerginliğini alıp sıkılığına arttırıyormuş. Tam etkisini de 1 aylık kullanımda görebileceğimiz bu gündüz kremi benim cildimde bu vaadlerini gerçekleştirdi mi acaba?

Loreal

Daha önce kullandığım gündüz kremlerine göre oldukça yoğun yapılı bir krem. Yoğun yapısına rağmen cilt tarafından çabuk emiliyor ama benim cildimde biraz ağırlık yaptığını da eklemeliyim. İçeriğinde birkaç çeşit silikon var. Ne yazık ki bu silikonlu yapısını sevemedim. Silikon olumsuz baktığım bir içerik değil. Aksine cilt nemini hapseden içeriklerden olduğu için sevdiğimi de söyleyebilirim aslında. Ama cilt üzerinde kadife gibi bir tabaka oluşturan silikon yapı olur ya, o hissi ben ne yazık ki sevmiyorum. Bu kremde de o his mevcut. Nemlendirmesi çok iyi. İçeriğindeki parfüm kremi sürerken beni rahatsız etse de kalıcı değil, çabuk uçan bir koku. Cildi güzel nemlendirdiği için makyaj altında da sonuç çok iyi oldu. Özellikle kış için yoğun nem isteyenlerin seveceği bir krem olmuş. 

Loreal

Serinin gece kreminde gündüz kreminden farklı olarak iki çeşit HA bulunuyor. Mikro ve yeni mikro dolgunlaştırıcı HA içeren bu gece kremi için de Loreal kırışıklıkları uyku sırasında doldurarak günden güne pürüzsüz ve dolgun bir cilde kavuşmayı vaad etmiş. Formülünde bulunan makro HA'dan 50 kat daha küçük mikro dolgunlaştırıcı HA ve galanga özü ile cildi geceden sabaha kırışıklardan kurtarıp dolgunlaştıran bir kremmiş Revitalift Filler Gece Kremi. 

Loreal

Bu gece kreminin yapısı gündüz kremine göre daha hafif. Lila- mavi gibi bir rengi var. Cilt tarafından çabuk emiliyor ve nemlendirmesi de oldukça iyi. Gündüz kreminde olduğu gibi gece kreminde de birkaç çeşit silikon bulunuyor. Ama gündüz kremindeki gibi rahatsız edici his gece kreminde yok. Ne yazık ki tüm Loreal kremleri gibi bu krem de parfümlü. Çabuk uçan bir koku ama keşke Loreal artık kremlerine koku ajanları eklemekten vazgeçse. Sabahları nemli ve sağlıklı bir ciltte güne başlıyorum bu kremi kullandığımda. 

Loreal

Serinin en sevdiğim kremi göz kremi oldu. Göz kreminde kaç çeşit HA olduğunu belirtmemiş bu sefer Loreal. Konsantre HA içeriğiyle göz altlarını dolgunlaştırıp, pürüzsüz ve kırışıksız bir cilt vaadediyor yine bu göz kreminde de Loreal. 

Loreal

Bu göz kremini sevmemdeki etkenlerden biri metal masaj başlığıydı. Hafif yapılı, cilt tarafından kolay emilen bu kremi metal başlığıyla uygulamak gerçekten çok keyifli. Göz altlarıma kremi metal başlığın soğuk etkisiyle uygulamayı sevdim. Tüm seri gibi bu göz kreminin nemlendirmesi çok iyi. Yeni yeni oluşan kaz ayaklarında etkili olacağını düşünüyorum. 

Loreal

Loreal Revitalift Filler (+Hyaluronik Asit) Serisi genel olarak nemlendirme konusunda başarılı bir seri olmuş. Özellikle geçiş mevsimlerinde kuruyup, pul pul dökülme sorunu yaşayan ciltler bu seriyi çok sevecektir. Tam bir mevsim geçişi serisi olmuş. Uzun vadede cilt iyi nemlendiği için ince kırışıklara etkisi olumlu olacaktır. Ama cildin 10 yıl önceki dolgunluğuna ulaşması için bu krem yeterli olur mu; pek sanmıyorum. 
Ben bu seriyi yaklaşık üç hafta kullanabildim. Ekim sonuna doğru alerji atağı yaşamaya başlayınca ilk olarak bu seriyi kullanmayı bıraktım. Alerji atağına bu seri mi neden oldu onu tam anlayamadım ama yoğun HA bazı durumlarda ciltteki enflamasyonu tetiklediği için HA içeren tüm ürünleri bir süreliğine rutinimden çıkarttım. Ara ara bu kremlere dönüyorum ama sanırım sadece göz kremini kullanmaya devam edeceğim. 
Loreal Revitalift Filler (+Hyaluronik Asit) Serisiyle ilgili benim yorumlarım bu şekilde. Serinin serumunu alır mıyım şu an bilemiyorum. Çünkü fiyatlar son zamlarla beraber oldukça yüksek. Loreal'in serumuna yüksek fiyat ödemek yerine üstüne biraz daha koyup dermokozmetik markaları tercih etmek daha mantıklı olabilir. Gerçi fiyatlar böyle artmaya devam ederse rahmetli babaannem gibi yeşil tüpteki Arko kreme geçiş yapabilirim :))




























2 yorum:

  1. seriyi ben de beğendim hatta yazısını da yazdım ama yayına almamışım :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayınla bir an önce senin yorumlarını da okuyayım hemen :)

      Sil