8 Ekim 2021 Cuma

Farmasi Pure Rose Serisi

Farmasi Pure Rose Serisi bana geçen yıl gelmişti ama tüm seti beraber kullanmak bu yıl olabildi ancak. Serinin en büyük iddiasi gül yağı içermesi. İddiasi diyorum çünkü gül yağının 1 gramının fiyatını düşününce bu serinin içeriğinde mikro gram falan kullanılmış olabilir.


Seride gül suyu, serum, temizleme jeli ve krem var. Bu serinin en sevdiğim yanı kokusu oldu. O sevilmeyen gül kokusuna sahip değil. daha yumuşak bir kokusu var. Kullanım sırasıyla anlatmaya başlayayım ürünleri.


Farmasi Pure Rose yıkama jeli hafif yapılı, cildi kurutmadan temizleyen bir jel. Makyaj temizliğindeki performası da fena değil ama suya dayanıklı ürünlerde kalıntı bırakabiliyor. Ben bu jeli makyaj temizliğinden ziyade rutin öncesi cilt temizliği için kullanmayı seviyorum. İçeriğinde doğal gül suyu bulunuyor. Sls içermiyor. Bu yüzden çok köpüren bir ürün değil. Cildimi temizleme sonrası kurutmamasını ve yumuşacık yapmasını seviyorum.


Farmasi Pure Rose gül suyunun ambalajında  %100 saf gül suyu yazsa da ne yazık ki saf değil. İçeriğinde sadece gül suyu değil potassium sorbate ve sodium benzoate da bulunuyor. Ben bu ürünü face mist gibi kullanmayı sevdim. 


Farmasi Pure Rose Elixir Oil serinin en sevdiğim ürünü oldu. İçeriğindeki gül yağı listenin en sonunda olsa da yapısını ve cildimdeki etkisini sevdim. Yağ bazlı bir serum adından da anlaşılacağı gibi. Zeytin yağı, aynısefa çiçeği yağı, kayısı çekirdeği. jojoba tohumu, tatlı badem yağı gibi bitkisel yağlar içeriyor. Bu kadar yağ içermesine rağmen akışkan ve hafif yapılı bir serum. Cildimi yağlandırmadan nemlendiriyor. Bazen tüm rutinimi bitirip nemi hapsetmek için en son bu serumu uyguluyorum. 


Farmasi Pure Rose yüz kremi hem içeriğiyle hem yapısıyla gayet sıradan bir ürün. Zaten markanın da cildi beslemek ve rahatlatmak dışında bir vaadi yok bu krem için. Cildi yağlandırmadan nemlendirmesi, mevsim geçişlerinde nemi koruması güzel. Bunu içeriğinde bolca bulunan silikon türevleriyle yapıyor. Yaz sıcaklarında da denedim bu kremi, cildimi ağırlaştırmadı.

Farmasi Pure Rose Serisi orta seviyede ürünlere sahip bir seriymiş. Fiyatları da uygun. Alıp deneyeyim derseniz eğer beklentiyi yüksek tutmayın. Her cilt tipine uygun olsa da kışın kuru ciltlere yeterli gelmeyecektir, yazın da yağlı ciltlere ağırlık yapabilir. Kısacası olsa da olur olmasa da olur bir seri olmuş Pure Rose serisi. 













2 yorum:

  1. seride gül yağı ve gül suyu sevdiğim yüz kremi de sevmediğim ürün oldu. krem resmen vazelin gibi bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı şeyleri sevmişiz. Krem en gereksiz ürün olmuş sanki.

      Sil