10 Mart 2021 Çarşamba

Makyaj Çantamda Ne Var?

1 Ürün 3 Yorum köşemizin en sevilen konularından biri makyaj çantamızı anlattığımız yazılarımız. Her mevsime göre düzenlediğimiz makyaj çantalarımızı yazmayı biz de seviyoruz.


Pandemiden dolayı bir yıldır maskeler ayrılmaz parçamız oldu. Maskeye bulaştığı için ten makyajını da daha az yapar oldum. Bu yüzden bahar için makyaj çantamı göz ürünleriyle doldurdum. Maskeden görünen gözlerimiz etkileyici görünsün hiç olmazsa.


Göz kapaklarım yağlı olduğu için farlar katlanma bölgesine doluyor ve ben bu görüntüyü hiç sevmiyorum. Bu yüzden makyaja bazla başlıyorum. Sephora Base Yeux Teintee far bazı göz kapağının rengini de eşitliyor ve farın hem rengini tam vermesini hem de katlanma bölgesine dolmamasını sağlıyor. Bu bazı meşhur Sephora indiriminden denemek için almıştım. Keşke iki üç tane alsaymışım. Yine denk gelirsem devamlı alabilirim. Çünkü benim yağlı göz kapaklarımda makyajımın gün boyu sabit kalmasını sağlıyor. 


Bu ara elimden düşmeyen bir palet oldu Beaulis Capadocia Palet. Özellikle yeşil ve bordo farlarına bayılıyorum bu paletin. Bu paleti geçen ay ayrıntılı yazmıştık. Tekrar okumak isterseniz buraya tıklamanız yeterli.



Elimden düşmeyen bir diğer far da Avon'un Metallic Reign likit farı. Tüm göz kapağıma bu farı tek başına uygulayıp incecik bir eyeliner ve bol maskarayla kullanmak çok hoşuma gidiyor. 


Eyeliner kullanmayı seviyorum. Arada göz kalemlerini eyeliner gibi kullansam da yoğun görüntü istediğimde jel eyeliner tercih ediyorum. Maybelline lacivert eyeliner bu ara görüntüden de anlaşıldığı üzere en sık kullandığım eyeliner. Siyah eyeliner tercihim de Loreal jel eyeliner. Her ikisinin de kalıcılığı oldukça iyi ama Maybelline bir tık daha iyi.


Maskarasız göz makyajı olmaz diyenlerdenim ben. Yaklaşık iki haftadır Avon Unlimited maskarayı kullanıyorum. Benim en sevdiğim kaşık tabir edilen yani eğimli silikon fırça yapısına sahip bu maskara. Kirpiklerimi ağırlaştırmadan gayet güzel kıvırıyor ve hacim veriyor. Gün sonunda da dökülme yapmıyor. Sevdim gibi bu maskarayı.


Her ne kadar ten makyajı yapmasam da cildimi nemlendirmeyi ihmal etmiyorum. Arko UltraMED krem cildi yatıştırma ve nemlendirmede gayet başarılı bir ürün. Kuru ve hassas ciltler sever bu kremi. Oldukça da bereketli. Benim için tek kusuru kokusu. Keşke parfümsüz bir ürün olsaymış daha çok sevebilirdim bu kremi. Ama yine de tam bir f/p ürünü diyebilirim.


Benim makyaj çantamda bu sefer ne ten ürünü ne de dudak ürünü var. Bakalım Nilgün ve İrem'in çantalarında neler var? Ben çantaları karıştırmaya gidiyorum. İrem'in makyaj çantasını karıştırmak için de buraya , Nilgün'ün makyaj çantasını karıştırmak için de buraya tıklayabilirsiniz. 














5 yorum:

  1. avon maskara gerçekten son zamanların hiti oldu benim için çok başarılı -)

    YanıtlaSil
  2. Sephora bazı denememiştim, mutlaka bakacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sephora çok iyi çıktı. İlk indirimde alacağım yine :)

      Sil
  3. Güzel bir çalışma, teşekkürler:)

    YanıtlaSil