24 Şubat 2021 Çarşamba

Sevdiğim Kağıt Maskeler

Biz #cildinegöreseç ekibi olarak tek kullanımlık kağıt maskeleri kullanmayı seviyoruz. Bu yüzden bu hafta 1 Ürün 3 Yorum köşemizde sevdiğimiz kağıt maskeleri yazmak istedik. 


Tek kullanımlık kağıt maskeleri yazmaya karar verdiğimizde en zorlandığım şey maske stoğum içinden seçim yapmak oldu. Üç aşamalı, ekstra serumlu derken o kadar çok çeşidi var ki bu kağıt maskelerin, hepsini de kullanmayı seviyorum. Tek kullanımlık kağıt maskelerin özellikle anlık etkilerine bayılıyorum. Düzenli kullanımda anlık etkileri kalıcı etkiye dönen maskeleri tabi ki daha çok seviyorum.  
Bu yazı için iki kereden fazla kullandığım maskelerden seçtim. Seçtiğim maskelerin hepsi kuru ve hassas ciltlere uygun maskeler. 


İndirimlerde fiyatı oldukça düşen Bee Beauty maskeleri anlık etkilerinden dolayı seviyorum. Düzenli kullanımda da etkisinin kalıcı olacağını düşünmüyorum ama nem vermesini gayet yeterli buluyorum. 3'lü olarak satılan bu maskeler canlandırıcı, ferahlatıcı ve beyazlatıcı etkiye sahip. Serumu o kadar fazla ki Yoyoso'dan aldığım yedek kağıt maskelerle 2 kere daha maske yapabiliyorum.  İndirimlerde denk geldikçe almaya devam edeceğim maskelerden.


Garnier'in bu maskesi adını hak eden bir maske. Tam bir nem bombası. Ancak 1 maske=1 haftalık nemlendirici serum lafı biraz iddialı. Kullandığım anda cildim nemli, canlı ve sağlıklı görünüyor. İçindeki serumu bir defa daha kullanabiliyorum. Dinlendirici, ferahlatıcı,yorgunluk karşıtı ve gece bakımı için yoğun nem çeşitleri de var bu maskelerin.


Kullanmayı en sevdiğim maskelerden biri Neutrogena'nın hidrojel maskeleri. Bu maskeler hidrojel yapıda oldukları için yüze oturtunca kayma yapmıyor ve yüzümde maske varken uzanmak zorunda kalmıyorum. Garnier gibi Neutrogena da 1 maske = 1 şişe nemlendirici serum iddiasına sahip ama ben ne yazık ki böyle olduklarını düşünmüyorum. Nem vermesi bu maskenin de çok iyi. Düzenli kullanımda yani haftada 3-4 kere kullanımda cildin nemini çok güzel dengeliyor. Bu maskelerin diğer iki çeşidi yaşlanma karşıtı ve arındırıcı maskeleri de seviyorum.


Yanlış pr politikası yüzünden hakettiği değeri göremeyen Holika Holika markasının bazı ürünlerini online indirimlerde denk geldikçe alıyorum. Özellikle Good Cera serisinin kremi ve toniğini çok beğenirim ama fiyatlar aldı başını gitti. Serinin maskesini Trendyol ve Hepsi Burada'da buldukça alıyorum. İçeriğindeki ceramidlerle cildimi yatıştırıyor ve nemlendiriyor. 


İlk kullandığım kağıt maske PCO plasenta maskesiydi. Yıllar önce güneş lekelerime takıntılı olduğum zamanlarda set olarak alıp düzenli kullandığım bir maskeydi bu maske. Cilt beyazlatma ve lekeleri yok etme gibi bir etkisini görmedim ama cilt tonunu eşitlemesi, cildi canlandırması ve verdiği yoğun nemden ötürü ince çizgileri yok etmesi benim için yeterli olmuştu. Kür olarak kullandığım dönemde cildine ne kullanıyorsun sorusuna sıkça maruz kaldığım plasenta maskesini hala kullanmayı seviyorum. 


Tek kullanımlık göz altı maskelerini de kullanmayı seviyorum. Garnier nem bombası göz altı maskelerinin verdiği hissi ve nemlendirmesini seviyorum. Seyahatlere götürmek için de çok pratik oluyor bu maskeler. 


Ben kuru, alerjik ve hassas cildimde kullanabildiğim maskelerin minik bir kısmını bu şekildeydi. Nilgün kuru ve hassas cildinde kullandığı maskeleri, İrem de yağlıya dönük karma cildi için kullandığı maskeleri yazdı.
Nilgün'ün yazısı için de  burayaİrem'in yazısı için de buraya  tıklayabilirsiniz. 




 








6 yorum:

  1. Ortak sevdiklerimiz varmış. PCO ya ben aşığım. BeeBeauty maskeleri hiç denememiştim, bakayım birara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bee Beauty maskeleri indirimde yakalarsan al mutlaka..

      Sil
  2. Özellikle Garnier ve bee beauty maskeleri Ben de seviyorum

    YanıtlaSil
  3. içlerinde en çok pco maskesini sevdim

    YanıtlaSil