10 Şubat 2021 Çarşamba

Favori Yüz Temizleme Yağlarım ve Kremlerim

Bu hafta 1 ürün 3 yorum köşemizde cilt temizliğinde kullanmayı sevdiğimiz temizleme yağları, balmları, kremleri ve sütlerini anlatacağız.


İlk kullandığım bana yağ ve kremleri sevdiren ilk ürün Lancome Baume Eclat Balm temizleme kremiydi. Krem ısıyla yağa, suyla temas edince de losyona dönüşüyordu ve kalıntı, yağlı his vs. bırakmadan ciltteki tüm kiri temizliyordu. Bu güzelim ürünü Lancome neden kaldırdı hala düşünürüm.
Cildim kuru, hassas ve alerjik. Bu yüzden makyaj temizliğinde yağları, süt ve kremleri kullanmayı severim. Yağları günlük cilt temizliğinde de double cleansing yani çift aşamalı temizlik yaptığım için ayrıca seviyorum. Ayrıca temizleme yağları, sütleri ve balmları güneş kremlerini daha iyi temizlediği için kullanmayı tercih ediyorum.
Son zamanlarda elimdeki ürünler bittiğinde yeniden almadığım için sadece iki temizlik ürünü var. Bu ürünleri anlatırken yazının sonunda da daha önce kullanıp memnun kaldığım iki üründen daha bahsedeceğim.



İlk olarak en sevdiğim cilt temizleme yağı olan Yves Rocher Pure Calmille temizleme yağıyla anlatmaya başlayayım. Ben bu yağları stoklu aldığım için yeni versiyonunu henüz denemedim. Elimdekiler biter bitmez yeni versiyonunu da deneyeceğim.
Yves Rocher temizleme yağı papatya özlü. Hassas ciltlerin bile rahatlıkla kullanabildiği bir yağ. Suya dayanıklı makyajı bile gayet güzel temizliyor. Yağ formu suyla temas ettiğinde süt kıvamına dönüşüyor. Gözlerimde yanma, buğu vs yapmıyor ve duruladıktan sonra da yağlı his bırakmıyor.
Bu yağı tek başına kullanmayı da seviyorum ama yağ sonrası yüzümü jelle yıkamak daha temiz hissettiriyor.
Temizleme yağlarını sevme nedenlerinden biri de cildime uygun bile olsa bazı yıkama jellerinin cildimi kurutmasını engelliyor. 


Makyaj temizleme sütlerini ara ara alırım. Özellikle cildimin daha da kuruduğu kış dönemi sütlerle makyajımı çıkartmak cildimin daha az kuruması demek benim için. Süt kullanımını çoğumuz yanlış biliyoruz. Bir pamuğa biraz temizleme sütü döküp onunla cildimizi sildiğimizde hem cildi irrite ederiz hem de makyaj kalıntılarını tam temizleyemeyiz. Peki doğru kullanım nasıl? Yeterli miktarda sütü avucumuza alıp tüm yüzümüze, ürün göz çevresi için uygunsa göz çevresi de dahil krem sürer gibi masaj yaparak sürüp suyla ıslattığımız pamukla tüm makyaj kalıntılı sütü silmek doğru yöntem. Ben sütleri bu yöntemle kullanıyorum. Tabi sonrasında jelle yüzümü yıkayıp tüm kalıntılardan kurtuluyorum.
Nivea'nın bu serisi içerik olarak güzel. Temizliğini ve cildimde hassasiyet yaratmamasını seviyorum.


Kullanıp memnun kaldığım ama elimdeki ürünler bitmediği için yeniden almadığım ürünlere geldi sıra. Loreal'in Değerli Çiçekler serisinden bu temizleme kremini severek kullanmıştım. Korelilerin meşhur 4-2-4 temizleme yöntemi için almıştım bu krem. Hem Kore yönteminde hem de günlük makyaj temizliğindeki etkisini sevmiştim. Cildimde hassasiyet yapmayan ve nemini koruyan güzel bir ürün. 


Oriflame Novage serisinin bu temizleme sütünün yapısı krem gibi. Bu sütü de 4-2-4 yöntemiyle kullanmıştım. performansı gayet iyiydi. Uygun fiyatlı olsaydı almaya devam ederdim ama içeriği ne kadar iyi olsa da katalog ürünlerine çok para vermek istemiyorum :)


Cilt temizliğinde benim kullandığım yağlar ve kremler böyleydi. İrem yağlıya dönük karma cildinde kullandığı ürünleri, Nilgün'de kuru ve hassas cildinde kullandığı ürünleri yazdı. İrem'in yazısı için buraya Nilgün'ün yazısı için de  buraya tıklayabilirsiniz. 














 





6 yorum:

  1. Loreal temizleme kremi doublecleansing için kullandığım ve sevdiğim bir üründü. YR göz makyajı temizleyicisini çok sevdiğim için zamanında depolamıştım ama bunu denemedim. YR dan pek alışveriş yapmam ama bunu merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YR'nin yağını çok seversin. 4-2-4 yönteminde ve çift aşamalı temizlikte hep bu yağı kullanıyorum. Ben de yılda bir kere sevdiğim bir iki ürününü almak dışında eskisi gibi çok alışveriş yapmıyorum YR'den. Marka fena soğuttu bizi :)

      Sil
  2. yves rocher yağın ününü duymuştum ama hem yağ hem marka sevmediğim için almadım tabi.. kuru cildine çok iyi geleceğini tahmin ediyorum ama .. :-))

    YanıtlaSil
  3. Çift aşamalı temizlikte en sevdiğim yağ :)

    YanıtlaSil
  4. Yves Rocher bende de stoklu 😅 sanırim 4. şişemi kullanıyorum ve son bir yedeğim var yeni formunu da merak ediyorum ❤️

    YanıtlaSil