27 Ocak 2021 Çarşamba

Favori Peelinglerim

Cilt bakımının temelini temizlik oluşturur. Cilt temizliğinin temelini de ölü derilerden kurtulmak için yaptığımız derin temizlik yani peeling oluşturur. Ölü derilerinden arınmış cilde uygulanan serum ve bakım kremleri cilt tarafından daha iyi emilir ve daha etkili olur. Biz de  #cildinegöreseç ekibi olarak bu hafta 1 Ürün 3 Yorum köşemizde sevdiğimiz peelingleri anlatmaya karar verdik.


Cildimizi ölü derilerden arındırmaya yarayan cilt bakım ürünlerine peeling ya da yüz soyucu denir. Peelingler tanecikli, ölü deriyi silgi gibi atan gommage peeling, toz ya da krem formda enzyme peelingler, soyulan peel off maskeler ve ev kullanımına uygun asit peelingler gibi oldukça geniş bir skalaya sahip. Cilt bakımı bir bütündür. Öncelikle cildimizi ölü derilerden arındırmalıyız ki kullandığımız bakım ürünlerinden en efektif etkiyi alabilelim. Bunun için de haftada 1 ya da 2 kere cildimize uygun bir ürünle peeling yapmalıyız. Cilt yapımız ne olursa olsun kayısı çekirdeği vs içeren yoğun tanecikli peelinglerden uzak durmalıyız. İri ve yoğun tanecikli peelingler cildimizi çizip, hasar vererek cilt bariyerimizi bozar. 
Ben aşırı hassas ciltler için peeling kullanım önerileriyle beraber her cilde uyabilecek ürünlerden bahsedeceğim. 


İlk olarak bir kere kullananın vazgeçemeyeceği Cosmed Enzyme Powderı anlatacağım. Karma ve yağlı ciltlerin daha çok seveceği bir ürün aslında bu toz peeling. Ama kuru ciltlerde rahatlıkla kullanabilir. Enzim peelingler cilt lekelerine yönelik ürünlerdir. Cosmed'in içeriğindeki papain ile cildi aydınlatıp, düzenli kullanımda lekelerin rengini açan bir içerik. Cosmed de bu anlamda işini doğru yapan bir ürün.


Yeterli miktarda üründen alıp biraz suyla avuç içinde köpürtüp uygulanıyor Cosmed Enzyme Powder. Çok hafif tanecikleri var. Benim gibi kızarmaya meyilli, aşırı hassas biraz dikkatli kullanmalı bu ürünü.  Ürünü avuç içinde biraz daha fazla köpürterek uyguluyorum ben. Böylece tanecikler iyice erimiş oluyor. Üşenmediğim günlerde 1 dakika kadar yüzümde bekletip, sonra duruluyorum. Cildimi gerçekten aydınlatıyor ve pürüzsüzleştiriyor. Uygulama sonrası cildimi biraz kurutuyor ama bu durum nem serumları ve nemlendiricilerle çok da sorun olmuyor benim için.


Geçen yıla kadar en sevdiğim peelinglerden biri peel off maskelerdi. Avon gibi markalarda cildimi acıtmayan peel off peelingleri buldukça alırdım. Avon Gold Maske de cildimi acıtmadan soyulan, cildi hafifçe temizleyen bir ürün. Bu yıl cildim maskenin de etkisiyle daha hassas olduğu için artık peel off maske kullanmıyorum. Ama peel off maske sevenlere cildi acıtmadığı için Avon peel off maskeleri öneririm.


Minik dev kadro peelinglerime geldi anlatma sırası. Dermalogica Age Smart Daily Superfoliant, Darphin Anti-Age Dermabrasion ve Clarins Creme a Micrograins peelinglerden de kısaca bahsedeyim.


Toz peeling denilince hepimizin aklına ilk Dermalogica Daily Microfoliant geliyordur. Dermalogica pirinç özlü toz peeling hassas ciltlerin bile rahatlıkla kullanabileceği muhteşem bir ürün. Elimde hem klasik versiyonu hem de bu karbon içeren versiyonu var Dermalogica peelingin. Ama bu yazıda karbonlu versiyonu Daily Superfoliant'ı anlatacağım. İçeriğinde bulunan binchotan kömürü cildi arındıran ve çevresel toksinleri temizleyen bir içerik. Bu peelingi kullandığımda cildim yumuşacık ve aydınlık oluyor. Günlük kullanıma uygun, ciltte asla hassasiyet yatarmayan bir ürün. Klasik versiyon ne kadar iyiyse bu karbonlu versiyonda o kadar iyi. Tek olumsuz yanı ne yazık ki fiyatı. 


Darphin Age-Defying Dermabrasion çok hassas olmayan ciltler için güzel bir peeling. Minik taneciklere sahip bir ürün. Bu tanecikler inci tozu, silica pudrası ve lav tozundan oluşuyor. Ben bu ürünü güneş lekelerimin yoğun olduğu elmacık kemiklerimde ve şakaklarımda kullanıyorum. Tanecikleri biraz hassasiyet yaratıyor. Ama etkileri gerçekten çok iyi.


Clarins Gentle Refiner Exfoliating krem yapı ve etki olarak Darpin'e çok benziyor. İçeriğinde bulunan mimoza özü cildi yatıştırma özelliğine sahip. Mikro tanecikli yapıdaki bu peelingi çok hassas ciltler hariç tüm ciltler rahatlıkla kullanabilir. Mikro tanecikleri uygulama sırasında eriyor ve cildi çizmiyor. Ben avucumda iyice ısıtıp nemli cildime uyguluyorum. Aslında kuru cilde uygulanırsa daha etkili olur ama hafif nemli cilde uyguladığımda daha az hassasiyete neden oluyor cildimde. Darphin gibi bu ürünü de güneş lekelerime uyguluyorum.


Bu yıl cilt hassasiyetimden dolayı elimdeki çoğu peelingi ve peel off maskeyi yeğenlerime ve arkadaşlarıma verdim. Son 3 aydır daha az peeling yapıyorum Foreo sayesinde. Foreo'yu düzenli kullandığımdan beri peelinge çok fazla ihtiyacım kalmıyor. Foreo ölü deriyi hassas bir şekilde cildimden uzaklaştırıyor. Foreo öncesi haftada en az 1 kere peeling yaparken artık 10 günde bazen 15 günde bir peeling yapıyorum. 



İrem yağlıya dönük karma ve karma ciltler için peeling kullanımını, Nilgün de hassas ve kuru ciltler için peeling kullanımı yazdı. İrem'in yorumlarını okumak için buraya Nilgün'ün yorumlarını okumak için de  buraya tıklayabilirsiniz. 







































 

3 yorum:

  1. Cosmed peelingden denemem için bana da vermiştin, gerçekten çok başarılı tam bizim cildimize göre.Toz peelingler benim de favorim sanırım :)

    YanıtlaSil
  2. cosmed peelingi merak ediyordum dermalogica ile benzeştiğini düşünüyorum o nedenle ona bir şans vereceğim...

    YanıtlaSil
  3. It looks like such great products!

    YanıtlaSil