7 Aralık 2020 Pazartesi

Foreo Luna Mini 2 Yüz Temizleme Cihazı

Şeker gibi renkleriyle son zamanlarda sık görmeye başladığınız bir yüz temizleme cihazı; FOREO LUNA mini 2 bugün blog konuğum. Her cilt tipine uygun olan FOREO LUNA mini 2 avuç içine sığan boyutuyla pratik bir cihaz.

Foreo Luna mini 2

FOREO 2013 yılından beri işlevsel, pratik ve şık tasarımlı cihazlar sunuyor bizlere. Yüz temizleme ve akıllı maske cihazlarıyla bakım rutinlerimizi daha da keyifli hale getirdi. Bir İsveç markası olan  FOREO LUNA mini 2' yle keyifli rutinimi daha da keyifli hale getirdim.

Foreo Luna mini 2

FOREO LUNA mini 2, dakikada 8 bin T-Sonic titreşimle gözeneklerdeki kiri, yağı, ölü deriyi ve sebumu en etkili şekilde temizleyerek pürüzsüz bir cilt deneyimi sunuyor. Tüm FOREO' lar gibi LUNA mini 2' de bakteri tutmayan anti-bakteriyel silikondan üretiliyor. Bu anti-bakteriyel silikon yapı çok hızlı kuruyor ve asla bakteri üremiyor. Naylon yapılı fırçalara ve son zamanlarda sıkça gördüğümüz silikon temizleme aletlerine göre 35 kat daha hijyenik bir ürün FOREO LUNA mini 2. Konu cildimizse kullandığımız ürünlerin malzemesine çok önem vermeliyiz.

Foreo Luna mini 2

FOREO LUNA mini 2' lerin 6 rengi var. Renkleri ayrı ayrı cilt tiplerine hitap etmiyor. Bendeki rengi Pearl Pink. Her cilt tipinin rahatlıkla kullanabileceği LUNA mini 2' nin ön yüzü hassas ve normal ciltler için arka yüzü de yağlı ciltler ve yoğun temizlik isteyenler için uygun. Cildim hassas olduğu için ben LUNA mini 2' nin ön yüzünü kullanıyorum. 8 farklı güç seviyesine sahip. Yoğun ya da hassas kullanmak için güç ayarının olması da önemli bir detay. Tek şarjla 300 defa kullanabiliyor olması da özellikle seyahatlerde büyük rahatlık olur. Seyahat demişken; LUNA mini 2' yi  kilitleyebiliyorsunuz. 
+ ve - tuşlarına aynı anda 10 saniye basınca cihaz kilitleniyor, aynı şekilde kilidi açmak için de yine + ve - tuşlarına aynı anda 10 saniye basmak yeterli. Seyahate giderken cihazı kilitlediğimizde her hangi bir sebepten dolayı kendi kendine çalışıp zarar görmesini de engellemiş oluyoruz. 


Foreo Luna mini 2

Benim gibi alerjik ve hassas ciltlerin en büyük sorunu cildin çabuk kızarması ve tahriş olması. Bu yüzden naylon ya da doğal kıllara sahip fırçaları ya da keseleri cildimde kullanmayı asla düşünemem. Kılcal damarlarım da yüzeye yakın olduğu için fırça ve keseler cildime zarar verir. Bu yüzden yüzümü yıkarken ve peeling yaparken hassas ciltlere uygun ürünler seçiyorum ve bu ürünleri kullanırken daha da dikkatli oluyorum. Ama FOREO LUNA mini 2' nin silikon kılları o kadar yumuşak ki kullanmadan önce cildimi tahriş eder mi tedirginliğini boşa yaşamışım. 
FOREO LUNA mini 2' yle tanıştığımda alerjimin atak yaptığı ve dr tavsiyesiyle kozmetiksiz bir dönemdeydim. Bu yüzden oldukça tedirgindim ilk kullanımda. Yüzümü LUNA mini 2' yle yıkadıktan sonra aynada kıpkırmızı bir yüzle karşılaşacağımı sanıyordum ama aksine aydınlanmış bir cilt bana bakıyordu. En düşük devirde, oldukça yavaş kullanmama rağmen cildimin pürüzsüzlüğü inanılmazdı. LUNA mini 2' yi kullanırken sevdiğim şeylerden biri, her 15 saniyede bir temizlenen bölgeyi değiştirmek için cihazın uyarı vermesi. Bu sayede T-Sonic masajın rahatlığına dalıp aynı bölgeyi uzun süre temizlemiyorum. 1 ya da 1,5 dakika cildimi temizlemeye yetiyor. 

Foreo Luna mini 2

FOREO LUNA mini 2 her gün iki kere kullanılabilecek kadar hassas davranıyor cilde. Günde iki kere yüzü yıkamaya gerek var mı derseniz, ben normal rutinimde de sadece akşamları yüzümü yıkıyorum. FOREO LUNA mini 2' yi ilk kullanmaya başladığımda bir ay boyunca günde iki kere kullandım. Şimdi sadece akşamları kullanıyorum ve cildimde her hangi bir hassasiyet yaşamıyorum. Ayrıca normalde kullandığım yıkama ürününden daha az miktarda kullanıyorum FOREO sayesinde, böylece daha az kimyasala maruz kalıyor cildim. Bu da bence önemli bir detay.
Cilt temizliğinde titreşimli cihaz kullanıyorsanız bu cihazlarla kullanacağınız yıkama ürününü de jel, köpük ya da krem olanlardan seçmelisiniz. FOREO ile de hiçbir şekilde granüllü ürünler kullanılmamalı. Granüllü ürünler titreşimin etkisiyle cildimize ve de cihaza hasar verir. Gerçi granüllü ürünleri cildimizde zaten kullanmamalıyız.

Foreo Luna mini 2

FOREO LUNA mini 2' yi kullanmadan önce makyajım varsa misel su ya da temizleme kremiyle çıkartıyorum. Yüzümü hafifçe ıslatıp bazen yıkama jelini yüzüme sürüp bazen de FOREO' ma döküp yuvarlak hareketlerle yüzümü masaj yaparak temizliyorum. 15 saniyede bir gelen uyarıyla alan değiştirip tüm yüzümü temizliyorum. FOREO' mu ve yüzümü durulayıp misler gibi oluyorum. Yüzde yüz su geçirmeyen bir cihaz FOREO LUNA mini 2. Duşta bile rahatlıkla kullanabiliyorum. T-Sonic titreşimler cildimi çok rahatlatıyor. Yabancı bir kaynakta T-Sonic titreşimlerim cildin kolajen ve elastin yapısını olumlu etkilediğini ve cildi sıkılaştırdığını okumuştum. Uzun vadede FOREO LUNA mini 2' nin kullandıkça böyle bir etkisi olacağını da düşünüyorum.

Foreo Luna mini 2

Derinlemesine temizlenen cilt serum, krem gibi ürünleri daha iyi absorbe eder. Bu yüzden krem ve serum öncesi mutlaka yüzümü LUNA mini 2' imle yıkıyorum. Her gün derin temizlik yapmayıp haftada en az 3 gün bile yapsanız olumlu anlamda farkı görürsünüz. FOREO LUNA mini 2 kullanımından sonra bir ürün uygulamasam bile cildim aydınlık ve parlak görünüyor. Bu görüntüyü çok sevdiğimi söylemeliyim. FOREO LUNA mini 2' yi kullanmadan önce böyle bir ürüne gerek var mı diye sorsaydınız cevabım gerek yok olabilirdi. Kullandıktan sonra tabi ki fikrim değişti. Bütçenize uygunsa ve FOREO ürünlerini merak ediyorsanız size ve bütçenize uygun bir FOREO elbette vardır. Ama bütçem uygun değil, ucuz silikon yüz temizleme cihazlarını önerir miyim derseniz buna cevabım olumsuz olacaktır. Malzeme kalitesini bilmediğiniz bir cihazı ucuz diye almak yerine elinizle yüzünüzü yıkamaya devam etmeniz daha sağlıklı bir karar olacaktır. Çünkü cildimiz ucuz ürün ve çakma cihaz kullanacak kadar değersiz değil. 
FOREO zaman zaman indirim kampanyaları yapıyor. Bu kampanyalarda çok uygun fiyatlara anti-bakteriyel malzemeden yapılmış, patentli T-Sonic teknolojiye sahip, garantisi olan orijinal FOREO sahibi olabilirsiniz. FOREO uzun yıllar kullanılacak bir cihaz olduğu için cildiniz için geleceğe yatırım gibi düşünebilirsiniz bu alışverişi. 


Foreo Luna mini 2


Biraz uzun bir inceleme yazısı oldu. FOREO LUNA mini 2 ve diğer FOREO ürünlerini incelemek isterseniz www.foreo.com/tr linkini tıklamanız yeterli. FOREO' nun sitesinden tüm cihazlarla ilgili bilgi alabilirsiniz.
Artık ben de FOREO sahibi olmak istiyorum diyenler için Trendyol linkini de bırakayım. Tüm FOREO modellerini ve tabi ki benim inci pembesi LUNA mini 2' imi bu linkten satın alabilirsiniz. 

















9 yorum:

  1. ben de eylülden beri foreo luna yı severek kullanıyorum. cildimi gerçekten hiç yıpratmadan temizliyor gayet memnun kaldım..

    YanıtlaSil
  2. İnsanın cildine yapabileceği en güzel yatırım bence! Yumuşaklığı ve antibakteriyel yüzeyi ile muadili olduğunu da düşünmüyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muadil olduğunu iddia edenler yanından bile geçemez :))

      Sil
  3. Ahhhh nasıl istiyorum varya :))

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir ürün! Harika bir his bıraktığına eminim! Bloguma bekleriiimm! http://esrakurtuldu.blogspot.com/

    YanıtlaSil