23 Aralık 2020 Çarşamba

2020'de Deneyip Sevmediğim Ürünler

 2020 favorilerinden sonra 1 Ürün 3 Yorum köşemizde sıra sevmediklerimize geldi. Kimini kendi aldığımız, kimi alışveriş hediyesi ya da pr gönderisi olan ürünlerden sevmediklerimizi yazdık bu hafta. 

Buralı Olmayanlar Lokali

Ben sevmediğim makyaj malzemelerini seçtim. Cilt bakım ürünlerinden de eklemeyi düşündüm ama çoğunlukla etkisiz bulduğum ürünler olduğu için sadece renkli kozmetikle yetindim.

Loreal

İlk olarak Loreal Les Chocolats serisinin bu müthiş güzel tonlu kırmızı rujuyla başlayayım anlatmaya. Loreal bu seriyi asla çıkmaz, bulaşmaz diye tanıtmıştı. Gerçekten de çok zor çıkıyor dudaktan ama dudak içlerinden parça parça dökülüyor ve yapış yapış bir ruj. Sonuç yarısı dökülmüş rujlu çirkin bir görüntü. Dökülmüş diyorum çünkü silinmiyor bu ruj, gerçekten dökülüyor. Bu muhteşem kırmızı 864 Tasty Ruby. Mavi alt tonlu güzel bir renk ama sonuç benim için hüsran oldu.

Avon

Avon Power Stay serisinin açık ara en kötü ürünü olabilir bu ruj. Değişik, saçma bir yapısı var. Bu ruj da Loreal gibi yapış yapış. Kalıcı ve bulaşmayan bir ruj olması gerekirken yapış yapış olduğu için kullanamadım bu ruju. Resillient Red bu rujun adı. Kırmızının tonu çok güzel ama rengini güzelliği ne yazık ki yeterli olamadı bu ruju sevmek için.

Yves Rocher

Sırada ilginç fırçalı bir maskara var. Yves Rocher Vertige Longueur maskara hacim ve uzunluk vadeden bir ürün aslında. Ama ne yazık ki benim kirpiklerimi yapıştırdı. Fırçası incecik. Maskara uyguladıktan sonra son kat kirpikleri ayırmak için kullanmayı denedim, tek başına kullandım, kullanmadan önce fırçayı tüpün kenarına iyice sıyırıp uyguladım, alt kirpiklerime kullandım ama her şekilde de sonuç yapışmış kirpikler oldu.

Yves Rocher

Bu maskaranın incecik fırçasını görünce tek tek ayırma konusunda işe yarayacağını düşünmüştüm. Fırçası silikon ya da kıl değil değişik bir yapısı var. Plastik vida gibi :)
Bir alışveriş hediyesi olan bu maskara hala satışta mı bilmiyorum ama hayal kırıklığı yaşatan ürünler köşesinde yerini aldı.

Wet'n Wild


Wet'n Wild Photofocus serisinin likit fondöteni ne kadar güzelse bu stick fondöteni de o kadar kötü. Yapısı çok güzel, cildi nemlendiriyor, rahat uygulanıyor ve cildi mükemmel gösteriyor. Derken yaklaşık 15-20 dakika sonra bu peri masalı bitiyor ve yanaklar, alın ve çenede parça parça dağılmaya başlıyor. Bu kadar güzel yapıda olup da bu kadar çabuk bozulup dağılan bir fondöten olması büyük hayal kırıklığı yaşatıyor.
Missha

Kızarık ciltler için olan Missha Lighting Tone Up Base Mint rengini geçen kış bir indirimde almıştım. Cildi nemlendirmesi fena değil ama yeşil bazlardan beklenen renk nötürleme işinde ne yazık ki başarısız bir baz. Fondöteni bu bazla kullandığımda kızarıklıklarım hafif de olsa belli oluyor. Bu bazı kullanmadan sadece fondöteni kullandığımda da aynı kapatıcılığı zaten elde ediyorum. Gereksiz bir masraf bu baz sadece. 

Loreal Paradise Maskara

Ve geldik son ürüne. Bir ürün için kolay kolay nefret ettim demem. Bir ürünü yerden yere vurup, gömmeyi pek sevmem ama Loreal Paradise Extatic maskaradan tam tabiriyle nefret ettim. Bu maskarayı Too Faced Better Than Sexy maskaraya muadil gösterdiklerinde gerçekten heyecanlanmıştım. Loreal de gönderince epey sevinmiştim deneyeceğim için. Ama Better Than Sexy'nin muadili olmayı bırakın yanından dahi geçemiyor. Kirpikleri inanılmaz yapıştıran, ağırlaştıran bir maskara Paradise. Çok seven arkadaşlarım biraz kurusun çok seveceksin dediklerinde kurumasını bekledim. Biraz kuruduğunda kirpiklerimi daha çok yapıştırdı. Kısacası bu maskaradan nefret ettim. 

Buralı Olmayanlar Lokali

Benim sevmediğim, tekrar almam dediğim ürünler böyleydi. Tabi yine de belirtmeden geçmeyeyim. Bu ürünleri benim sevmemiş olmam kirpik yapımla, cilt tipimle ve de beklentilerimle alakalı. Bunlardan sizin çok severek kullandıklarınız elbette vardır. Bu yüzden bir ürünü almadan önce araştırırken doğru ve objektif yorumları okumanız iyi olur.

Sosyal mesajımı da verdiysem kızların sevmediği ürünleri okumaya gidebilirim. İrem'in sevmediği ürünleri okumak için buraya Nilgün'ün sevmediği ürünleri okumak için de  buraya tıklayabilirsiniz. 
Keyifli okumalar..




















8 yorum:

  1. ww stik fondöteni unutmuşum bak parça parça olmuyor o kadar bende ama yine de sevmedim onu.. loreal paradis tam tersi ilk başta seviyorum ama 1 haftalık ömrü var daha sonra iğrenç bir şey oluyor gerçekten.. ama renklileri öyle değil bak çok ilginç :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni formül daha geç kuruyor diyorlar ama o fiyata değer mi bilemiyorum ;)

      Sil
  2. Rujlar konusunda hepsine katılıyorum. Ama Paradise maskarayı ben çok severek kullanıyorum, hatta yedekliyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde maskara tercihimiz seninle aynı ama Paradise niye böyle oldu anlamadım ben de :))

      Sil
  3. Avon ve Loreal rujlar için bende aynı sorunları yaşadım. Renk çok güzel ama :( Paradise maskara bende çok güzel bir etki yaptı. Bu yüzden çabuk kuruması dışında bir sorunum yok. Missha ürünü hakkında fikirlerini dikkate alacağım. Ise yaramayan ürüne para yatırmak hiç istemiyorum. Çok güzel farklı bir yazı olmuş canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rujlar güzelim renklerine rağmen büyük hayalkırıklığı :)

      Sil
  4. Rujların evet renkleri çok güzel ve kalıcı ama dediğin gibi zor çıkınca yarım yamalak görüntü kötü oluyor🙄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor çıkmasını geçtim keşke yapış yapış olmasalardı..

      Sil