2 Aralık 2020 Çarşamba

2020 Saç Bakım Favorilerim

 


1 Ürün 3 Yorum köşemizde aralık ayı boyunca 2020 favorilerimizi anlatacağız. İlk seçtiğimiz konu saç bakım ürünlerimiz oldu. 


Sadece bu yıl değil, yıllardır favorim olan bir ürünle başlayayım anlatmaya. Hindistan cevizi yağını saçım için kullanmayı seviyorum. Şu an elimde Doa Kozmetik'in hindistan cevizi yağı var ama kalitesine güvendiğim her markayı denedim ve kullandım. Hindistan cevizi yağını saç serumu yerine kullanıyorum. Her banyo sonrası fındık kadar hindistan cevizi yağını avucumda ısıtıp saçlarım nemliyken uçlarına yediriyorum. Saç uçlarım daha geç yıpranıyor ve buklelerim daha düzgün ve güzel oluyor. Arada bir de saç diplerim dahil tüm saçlarıma sürüp bir gece boyu bekletiyorum. Bu şekilde saçlarıma çok iyi geliyor. Ama saçlarınızı boyuyorsanız hindistan cevizi yağının boyayı akıtma gibi bir riski var. 


İkinci favorim de yine hindistan cevizi yağı içeren Oriflame Saç Bakım Yağı. Bir ara stoklu alıyordum bu yağı. Bu elimdeki son ürün. Saç diplerim dahil tüm saçıma uygulayım en az 4 saat saçımda bekletip sonra yıkıyorum. Saçtan kolaylıkla arınıyor. Kokusu ve saçlarda bıraktığı yumuşaklık gerçekten çok başarılı.


Saç bakım yağları kullanmayı sevdiğimi anlamışınızdır. HC Hair Care Complex de hem etkisiyle hem de kokusuyla sevdiğim bakım yağlarından biri. Bu yağı da saçlarımda en az 4 saat bekletiyorum. Saçtan kolay arınıyor. Düzenli kullanımda saç dökülmesini önlüyor ve yeni saç çıkmasını destekliyor. 


Etkisini sevdiğim ama fiyatı ve çabuk bitmesinden dolayı tekrar almayı düşünmediğim bir bakım yağı var şimdi sırada. Avon Nature Pro serisinin sarımsak ve kekikli yağı. İçeriği gerçekten güzel bu bakım yağının. Ama 30 ml tüm saçıma uygulasam tek seferde biter benim gibi uzun saçlarda. İçeriğinden dolayı düzenli kullanımda saç dökülmesini engeller ve yeni saç çıkmasına yardımcı olur. Saçtan kolay arınan bir bakım yağı bu da. 


Düzenli kullanmayı beceremediğim ama düzenli kullandığım bir haftada etkisini az da olsa gördüğüm bir losyon oldu Novocrin. Saç dökülmesi karşıtı ürünlerden sonuç almak istiyorsak düzenli kullanmak şart. Novocrin saçta ağırlık yapmıyor ve kokusu da çok güzel. Yeniden alıp düzenli kullanmayı düşünüyorum bu sefer. Tabi becerebilirsem :)


Yaklaşık bir aydır kullandığım yeni bir şampuandan bahsedeceğim son olarak. Herbaderm Peptide ve Aloe Vera içeren ultra yoğun nemlendirici kırılma karşıtı bu şampuan tek başına 2020 yılı favorim olabilir. Kıvırcık saçların en büyük sorunu kuru olması ve kuru olduğu için de çok yıpranması. Kuru, yıpranmış, uçları kırık kıvırcık saçlar tiftik tiftik olur. Herbaderm şampuan gerçekten saçlarımı nemlendiriyor. Kuru saçlardan şikayetçiyseniz bu şampuana bir şans verin derim. Kokusu da çok güzel ama kalıcı değil.


Favori saç bakım ürünlerim bu kadarla sınırlı değil ama bu yazı sonsuza kadar sürebilirdi hepsini anlatmaya kalksaydım. Favorilerim çoğunlukla yıllardır kullandığım bakım yağları oldu bu yazıda. 

Nilgün ve İrem'in bakım ürünlerini de merak ediyorum. Nilgün'ün favorileri için buraya, İrem'in favorileri için de buraya tıklayabilirsiniz. 













8 yorum:

  1. HC Care en sevdiklerimden. Avon Sarımsaklı seriyi aldım ama hala başlayamadım. Bu ara deneyeyim ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HC Care gerçekten çok iyi. Avon'u da beğeneceğini düşünüyorum :)

      Sil
  2. herbaderm şampuan ve avon yağı deneme listesine alayım ben .-))

    YanıtlaSil
  3. Nature Pro serumun şampuanından çok memnun kaldım sanırım bu da etkili :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampuanı ben de sevmiştim. Yağ da çok iyi :)

      Sil
  4. Hc hair saç bakım yağı benim de favorim ❤️

    YanıtlaSil