16 Aralık 2020 Çarşamba

2020 Makyaj Favorilerim

Bu hafta 1 Ürün 3 Yorum köşesinde 2020 favoriler sepetimizde makyaj malzemeleri var. Biraz kalabalık bir liste yapmışım farkında olmadan.


Pandemiden dolayı 2020 çoğumuz için evde geçti. Ben de fazla temasta bulunmamak için kendi kişisel karantinamdaydım. Dışarı çıktığımda da pek makyaj yapmadım. Yılın ilk 3 ayı düzenli makyaj yaptım ama sonraki aylar toplam 5 ya da 6 kere full makyaj yapmışımdır. Pandeminin ilk günleri inatla makyaj yapmaya devam ettim ama sonra o da tat vermemeye başladı. Evdeyken bolca ruj sürdüm ama :)


İlk olarak ten ürünleriyle başlayayım. Fondötenden ziyade bu yıl Clinique CC ve Estee'nin BB kremini tercih ettim. Her ikisinin de kapatıcılığını ve cildimi sağlıklı göstermesini seviyorum. Elimde birkaç tane daha seyahat boy ürün var. Bunlar bitince Clinique CC'nin tam boyunu kesinlikle alacağım.


Bu kar beyaz Maybelline Fit Matte+Poreless pudra müthiş bir sabitleme pudrası. Ciltte asla beyaz durmuyor ve makyajı cakey göstermiyor. Fondöten, bb ya da cc üstüne kocaman bir pudra fırçasıyla incecik uyguluyorum. Uygun fiyatlı bir sabitleme pudrası arıyorsanız bu pudrayı indirimde mutlaka alın. 


2020 yılında bronzer tercihim Wet'n Wild bronzerlar oldu. Açık renk olanTicket On Brazil'i bazen tüm yüzüme incecik uyguluyorum. Hoş bir efekt ve çok hafif bir bronzluk veriyor bu şekilde uyguladığımda. What Shady Beaches daha koyu bir renge sahip. Kontür yaparken da kullandım bu bronzerı. Rengi kontür için kızıla kaçsa da verdiği renk hoşuma gidiyor. Zaten makyajda yoğun kontür yapmadığım için çok da kötü durmuyor. Tam bir fiyat/performans ürünü bu bronzerlar.


Aydınlatıcı tercihim de yine Wet'n Wild oldu 2020'de. Precious Petals aydınlatıcı bir ara çok meşhurdu. Bence bu meşhurluğu da hak eden bir aydınlatıcı. Sim sim durmayan, cilde çok güzel bir ışıltı veren uygun fiyatlı müthiş bir aydınlatıcı bence. 


Allık olarak Oriflame top allıkları kullandım bu yıl. Bendeki rengi Holiday Glow. Her cilt tonuna yakışacak bir renk. Simli değil ama ışıl ışıl bir allık. Oldukça da bereketli. 


Allığın üstüne uygulamayı sevdiğim bir bronzer önerim daha olacak. The Balm Bonnie Lou. Sıcak, ışıltılı bir bronzer Bonnie Lou. Tek başına kullandığımda benim tenimde kirli gibi duruyor ama allık üstündeki duruşuna bayılıyorum.



Essence G'Day Sidney far paleti çok az kullanılmış gibi göründüğüne bakmayın bu yıl elimden pek düşmedi. Özellikle ilk 4 renk en çok kullandıklarımdı. Koleksiyon ürünüydü bu palet ama bir yerlerde denk gelirseniz almanızı öneririm. Koleksiyonun diğer paletleriyle kıyasladığımda pigmentasyonu oldukça başarılı. 


Göz makyajında renkli eyeliner ve göz kalemini çok severim. Özellikle yeşiller ve lacivertler favorimdir. Sadece 2020 değil her yıl favorimdir renkli kalemler. Sephora Deep Green parlak bir yeşil, Beaulis Emerald tam bir zümrüt yeşili, Avon Khaki haki-çağla yeşili karışımı. Sephora Shimmer Navy koyu bir lacivert, Avon Twilight Sparkle içinde minik simler olan turkuaz- lacivert bir renk. 


Maskara tercihim Maybelline The Colossal maskara oldu bu yıl. Kirpikleri ağırlaştırmayan, dökülme yapmayan bir maskara. Hacim vermesini seviyorum. 


Ruj favorilerim oldukça fazlaydı ama sadece üçüne yer verdim bu yazıda YSL'nin su bazlı rujları Beauty Water Stain rujlar dudakta yokmuş gibi duran ama buna rağmen oldukça kalıcı rujlar. Kiko Smart serisinin yapısını seviyorum. Elimde birkaç rengi var bu rujların. Çok kalıcı değiller ama tazelemeye uygun rujlar. Flormar Silk Matte rujlar duruşuyla, kalıcılığıyla gerçekten efsane bir seri. 

2020 az makyajlı bol karantinalı geçti. Umarım 2021 hepimiz için çok daha güzel olur. Yeni yıl dileğimi de paylaştıysam Nilgün ve İrem'in favorilerini okumaya gidebilirim ;)
Nilgün'ün favorileri için  burayaİrem'in favorileri için de buraya tıklayabilirsiniz. 
   




















6 yorum:

  1. En az makyaj yaptığım yıl olsa da seçim yapmak çok zor oldu :)))

    YanıtlaSil
  2. silk matlar tabi üçümüzde de ortakmış :-)) maybelline pudrayı çok istemiştim ama fiyatı çok arttı almam sanmıyorum artık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İndirimde falan denk gelinirse ancak alınır yoksa bu fiyatlarla zor..

      Sil
  3. evde insanın makyaj yapası da gelmiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir-iki kere yaptım sonra ondan da sıkıldım :))

      Sil