9 Aralık 2020 Çarşamba

2020 Cilt Bakım Ürünü Favorilerim

Buralı Olmayanlar Lokali

2020 favorilerinde bu hafta 1 Ürün 3 Yorum köşemizde cilt bakım ürünlerini anlatacağız. Favoriler sepetime bakalım hangi ürünleri attım, hemen anlatmaya başlıyorum.

Buralı Olmayanlar Lokali

Cilt bakımının temel adımı temizliktir diyerek bu yıl tanıştığım yerli bir markanın temizleme jeliyle 2020 favorilerimi anlatmaya başlayayım. Omega Skin Laboratories Squalene Cleanser Gel tam bir kuru cilt ürünü. Cildi kurutmadan temizleyen, temizleme sonrası gerginlik ve hassasiyet yaşatmayan güzel bir ürün. 

Buralı Olmayanlar Lokali

Cilt temizliği demişken FOREO LUNA mini 2' den de bahsetmeden olmaz. Yumuşacık anti-bakteriyel silikon kılları, patentli T-Sonic teknoloji ve cildimi hassas bir şekilde temizlemesiyle 2020 yılının en favori ürünü oldu benim için. FOREO LUNA mini 2' yi kullanmaya başladığımdan beri cildime ekstra peeling yapmama da gerek kalmadı. Ayrıntılı LUNA mini 2 yorumlarım için buraya, rutinimde nasıl kullandığımı okumak isterseniz de buraya tıklayabilirsiniz.

Buralı Olmayanlar Lokali

Cilt bakımında kullanmayı en sevdiğim ürünlerden biri de serumlar. Özellikle de cildme nem veren hyaluronik asit içeren serumları daha çok seviyorum. Herbaderm'in 3 farklı molekül ağırlığına sahip Hyaluronik3D  serumunun nem vermesinden ve etkilerinden oldukça memnunum. 

Buralı Olmayanlar Lokali

2020 yılında kullanmayı sevdiğim bir diğer serum Oseque Hyaluronic Pure Ampoule Serum. İçeriğinde 17 çeşit amino asit, hidrolize edilmiş kolojen, çeşitli vitaminler ve tabi ki hyaluronik asit bulunuyor bu ampul serumun. Bu serumun da nem vermesini ve etkilerini seviyorum. Her cilt tipinin rahatlıkla kullanabileceği bir serum Osaque. Herhangi bir hassasiyete de neden olmayan hassas ciltlerin de seveceği bir serum.

Buralı Olmayanlar Lokali

Cilt bakımında atlamadığım adımlardan biri de göz kremi uygulamak. Kimi arkadaşlarımız göz kremini gereksiz bulsa da benim için önemli adımlardan biri. İçeriğindeki  %89 oranında Vichy Mineralli Termal Su, doğal kaynaklı hyaluronik asit ve saf kafeinle 2020 yılının favori göz ürünüm oldu Vichy 89 Mineral Göz Çevresi Bakım Kremi. Mineral 89 göz kremini en çok serum gibi kullanmayı seviyorum. Bu şekilde daha etkili olduğunu düşünüyorum. Nem vermesi yaz için gayet uygun ama kış için yetersiz geliyor. Ama serum olarak kullandığım için üstüne nemlendiri bir göz kremi uyguladığımda nem etkisi de artıyor ve yeterli geliyor. 

Buralı Olmayanlar Lokali

Göz altı maskelerini de kullanmayı seviyorum. 2 yıldır farklı markalardan bu tarz maskeleri kullanıyorum ve çoğunun da etkisinden memnunum. 2020 yılında tanıştığım Petitfee Altın ve EGF Özlü Göz Maskesi soğutucu etkili hydrogel yapıda bir maske. İçeriği de oldukça iddialı. 24 ayar altın, cilt yaşlanmasını önleyen EGF, ginseng, aloe vera ve bitki özleri içeriyor bu göz altı maskesi. Sadece göz altında değil ihtiyaç duyulan noktalarda spot uygulamasıyla da çok yönlü bir ürün. Bu maskeleri kullandığımda göz altlarım daha nemli, aydınlık ve dolgun duruyor. Uykusuz kaldığımda kurtarıcı bir ürün.

Buralı Olmayanlar Lokali

Maske demişken cilt maskelerinden favorimle devam edeyim anlatmaya. Haftalık rutinimde bir ya da iki kere maske yapmayı seviyorum. Kağıt maskeler, nem maskeleri cildime hassasiyet yaratmayan her tür maskeyi kullanmayı seviyorum. Maskeler cildime yoğun bakım yapmış gibi oluyor. Kuru ve soğuk havalar için  M.Asam Collogen Boost Yüz Maskesini  tam bir nem desteği oldu cildime. İçeriğndeki kolajen cildi besliyor ve düzenli kullanımda dolgun ve ışıl ışıl yapıyor. Ben bu maskeni etkisini kolajen takviyesiyle beraber daha da iyi hissettim. Sonuçta cildi hem içten hem dıştan beslemek önemli.

Buralı Olmayanlar Lokali

Ve tabi ki yaz-kış cildimizi zararlı ışınlardan korumak için güneş kremlerini atlamamamız lazım. Yıllardır güneş kreminde favori markam olan La Roche Posay'in Anthelios Shaka Fluid Spf 50 Güneş Kremi için 2019'dan beri favorim diyebilirim. Bir diğer favori güneş kremim Darphin Intral Environmental Lightweight Shield Spf 50 Güneş Kremi. La Roche ve Darphin yapı ve etki olarak birbirine çok benziyor. Her ikisi de göz çevresi dahil tüm yüzde rahatlıkla kullanılabiliyor ve hassas ciltlerin de rahatlıkla kullanabileceği iki güneş kremi. Darphin cilde hafif bir renk veriyor. Yüzüm aşırı terler yaz sıcağında. Bu iki kremi yaz sıcaklarında da çok rahat kullanıyorum. Parlama ve ağırlık yapmıyorlar.  Kış için daha yoğun kıvamlı olan La Roche Posay Anthelios Dry Touch güneş kremini kullanıyorum.

Buralı Olmayanlar Lokali

Yağları zaman zaman rutinimde kullanmayı seviyorum. Uzun bir ara vermiştim yağ kullanımına. Bu yıl alerjiden dolayı sıkıntılar yaşayınca yeniden rutinime aldım. Bu yüzden 2020 favorilerimde yağların da olması gerektiğini düşündüm. Defne Essence'in soğuk sıkım %100 doğal Kayısı çekirdeği yağı ve kuşburnu çekirdeği yağını dönüşümlü kullanıyorum. Direkt yüzüme uygulamak yerine gül suyuyla ıslattığım pamuğa 2-3 damla yağ damlatıp tüm yüzüme bu pamukla tampon yapıyorum. Bazen de kremlerin üstüne nemi hapsetmek için kullanıyorum. Özellikle kayısı çekirdeği yağı cildimi hızlıca yatıştırıyor. 

Buralı Olmayanlar Lokali

Son olarak 2020 favorilerimde mutlaka olması gereken Cerave Nemlendirici kremle yazımı tamamlayayım. Cerave bu yıl tam bir kurtarıcı oldu benim için. Cilt bariyerini güçlendiren seramidlerle alerji ataklarımda cildimi rahatlatan ve nemlediren bir krem. Küçük boyunu bitirdim, elimdeki büyük boyu da bitmek üzere. Bitince büyük boyundan yeniden alacağım.

Buralı Olmayanlar Lokali

Favoriler yazımı burada bitirmezsem daha da uzar bu yazı :)

Ben İrem ve Nilgün'ün favorilerini okumaya gidiyorum. İrem'in favorileri için de burayaNilgün'ün favorileri için de buraya tıklayabilirsiniz. 
































8 yorum:

  1. Gözaltı maskelerini unutmuşum, ben de çok seviyorum. Bitenler yazısı yazmayı erteleyip duruyorum ama boş kutular hala bekliyor. Unuttuğum ürünler oradadır :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de unuttuğum çok ürün oldu. Belki ikinci bir yazı yazarız ;)

      Sil
  2. OSL, Foreo vichy ve LRP ortak :-)) diğerlerinden bazılarını da kullanıyorum ama o daha çok beğendiklerim olduğu için koymadım artık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazı uzadıkça uzardı her sevdiğimizi koysaydık :))

      Sil
  3. OSL, her üçünüzde de ortak gördüğüm ürün oldu. Benimde çok merak ettiğim ürünler var. Şu an bişeyler almayı bıraktım. Elimdekilerden Şubat'a kadar azaltıp, bir iki ürün bu markadan denemek istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OSL glokolik asit jeli sen sevebilirsin İlke. Ürünler fena değil..

      Sil
  4. La Roche poşey güneş kremini sanırım sevmeyen yok benim de favorilerimde olacak 😇

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. LRP'nin tüm güneş kremleri favorim olabilir :)

      Sil