6 Kasım 2020 Cuma

Renkli Nemlendiriciler, BB ve CC Kremler

Yıllar önce ilk makyaj yapmaya başladığım zamanlarda ten ürünü olarak sadece fondötenler ve pudralar vardı. Çok fazla alternatif olmadığı için renkli nemlendiciler çıktığında çok mutlu olmuştum. İnce dokulu yapıları ve hafif kapatıcılıklarıyla fondötene göre daha doğal durduğu için renkli nemlendiricileri tercih ediyordum ben de. İlk renkli nemlendiricim de Nivea'nın ürünüydü. Yıllar içinde alternatifler öyle çoğaldı ki bu sefer de kafamız karıştı. En iyisi hangisiydi; BB kremler mi, yoksa CC'ler mi,DD'ler mi? Bir ara EE kremler göründü derken bunca seçenek içinde karar vermek zorlaştı. Biz de bu hafta 1 Ürün 3 Yorum köşemizde renkli nemlendiricilerden, BB ve CC'lerden biraz bahsedelim istedik.

Buraliolmayan

Ten ürünleri nedir, aralarındaki farklar nelerdir kısaca anlatarak başlayayım bu haftanın konusuna. 
Makyaj yaparken cildimizdeki kusurları kapatıp, tonu eşitlenmiş ve sağlıklı bir cilt görüntüsünü bizlere sağlayan ürünlere ten ürünü diyoruz. En bilinen, en çok kullanılan ve en eski ten ürünleri fondöten ve pudralardır. Yeni nesil fondötenler, renkli nemlendiriciler, BB ve CC kremler aslında birbirlerinden çok da farklı ten ürünleri değiller. Hepsi de düzgün, sağlıklı, ton farkı olmayan ten görüntüsü sağlıyor bizlere. Güneş koruyucular, anti-age içerikler, besleyici yağlar ve vitaminlerle cilde aynı zamanda bakım da yapabiliyorlar. Ben o anki makyajıma, mevsime çoğu zaman da keyfime göre fondöten ya da BB ve CC krem kullanıyorum. Kısacası hepsini kullanmayı seviyorum.

Buralı Olmayanlar Lokali

Elimdeki ürünlerden bahsetmeye ilk olarak hafif yapılı, kapatıcılığı az olan bir renkli nemlendirici Essence Tinted Day Cream'le başlayayım anlatmaya. Mat bitişli bir ürün Essence. Kapatıcılığı yok denecek kadar az ama uyguladıktan sonra cilde sağlıklı bir efekt veriyor. Yaz sıcaklarında da rahatlıkla kullanabiliyorum. Kuru ciltler çok sıcaklar hariç bu ürünü pek sevmez. Uygulama öncesi cildimi iyi nemlendirmezsem kuru bir görüntüye neden olabiliyor. Bu ürünü makyaj bazı olarak kullanmayı daha çok seviyorum.

Buralı Olmayanlar Lokali

Avon Nutraeffects BB Kremin yapısını çok seviyorum. Renkleri biraz sıkıntılı olsa da teninize uygun rengi bulduğunuzda cildi sağlıklı ve nemli göstermesi çok hoşuma gidiyor. Orta kapatıcılıkta bir BB krem Avon Nutraeffects. Kuru ciltlerin çok seveceği bir ten ürünü. Keşke renk skalası daha geniş olsaymış. Avon BB krem yorumlarımı okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. 

Buralı Olmayanlar Lokali

Oriflame Optimals CC krem gri alt tonlu bir ürün. Ama tenle bütünleşmesi güzel. Yine kuru ciltlerin seveceği, orta kapatıcılıkta bir CC krem. Cildimde bozulmadan ve oksitlenme yapmadan 5-6 saat kalıyor. Uygun fiyatlı güzel bir ten ürünü.

Buralı Olmayanlar Lokali

Estee Lauder BB Krem en sevdiklerimden. Duruşu, cildi nemli ve sağlıklı göstermesi çok çok iyi. Yine kuru ciltlere göre bir ürün. Kapatıcılığı orta seviyede. Gün içinde yağlanma, akma yapmıyor. Renk skalası biraz sıkıntılı bu bb kremin de. Almayı düşünürseniz denemeden almanızı tavsiye etmem. Uygularken ciltle biraz geç bütünleşiyor ama bütünleştikten sonra tende yok gibi hissediyorsunuz 

Buralı Olmayanlar Lokali


Clinique CC krem en ama en sevdiğim ten ürünü. Hatta rujları dışında tek kullanabildiğim Clinique ürünü bu CC krem. Cildimi o kadar sağlıklı gösteriyor ki bu CC kremi her kullandığımda cildime ne sürdüğüm mutlaka soruluyor. Orta kapatıcılıkta, yine kuru ciltlerin seveceği bir ürün. 


Bir de yazın kullanmayı sevdiğim renkli güneş kremleri var. Tek bir ürünle hem güneşten korunmayı hem de yüzümüze hafifçe renk vermeyi bir çoğumuz seviyor. Darphin Intral hafif rengiyle cildime verdiği aydınlığı ve korumasını seviyorum. Ayrıntılı olarak da yazmıştık Darphin Intral güneş kremini. Tekrar okumak isterseniz buraya tıklamanız yeterli.



Buraliolmayan

Ben yoğun kapatıcı makyajları sevmediğim için çoğunlukla BB ve CC kremleri tercih ediyorum. Nilgün'ün tercih ettiği ten ürünlerini okumak için buraya, İrem'in tercihlerini okumak için de buraya tıklayabilirsiniz. 











6 yorum:

  1. Estee ve Darphin konusunda anlaşmışız. Clinique ilk çıkan BB sini denemiştim ve çok grileşmişti cildimde. Sonra formülasyon çok değişmiştir ama ben bir daha almadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu CC grileşmiyor ama renk seçeneği az olduğu için uygun rengi bulmak biraz zor olabiliyor..

      Sil
  2. ortak ürünlerimiz var ben de arada kullanmayı seviyorum ama favorim tabi ki fondöten :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fondötenin kapatıcılığını ben de seviyorum :)

      Sil
  3. tenk yuu kışın lazım oluur :)

    YanıtlaSil