26 Kasım 2020 Perşembe

Bionnex Sensitiva Hassas Göz Çevresi Kremi

 Haftanın ikinci göz kremi Bionnex Sensitiva Hassas Göz Çevresi Kremi. 


Bionnex Sensitiva serisinden daha önce misel su ve yıkama jeli kullanmıştım. Hassas ciltlerin çok seveceği, cildi tahriş etmeyen ve temiz içerikli ürünlerdi. Göz kremi de bu seriden olunca elime geçer geçmez kullanmaya başladım. Bir önceki yazımda anlattığım Herbaderm Göz Kremi gibi 1 aylık kullanım yorumlarımı yazacağım bu kremle ilgili.


Bionnex Sensitiva Göz Kreminin içeriğinde doğal özler ve bitki yağlarıyla cildin doğal onarım mekanizmasını harekete geçirip dokuların iyileşmesine, cildin yenilenmesine ve sıkılaşmasına yardımcı oluyor. Susam, zeytin, avokado yağları ve E vitamini, çöven otu, at kestanesi, salatalık ve papatya özleriyle kılcal damar görüntüsü ve kızarıklılar için de çözüm olabilecek bir krem Bionnex. Bu içeriklerden beni en çok tedirgin eden avokado yağ oldu. Çünkü avokado yağı içeren ürünler cildimde hassasiyete neden oluyor ve alerjimi tetikliyor ne yazık ki. Bu yüzden biraz tedirgin kullanmaya başladım.


Cilt tarafından kolay emilen hafif yapılı bir krem Bionnex Göz Kremi. Kuru ciltlere uygun bir krem. Yağlı ve yağlıya dönük karma ciltler de çok soğuklarda rahatlıkla kullanabilir. Nemlendirmesini kış dönemi için de yeterli buldum. Yassı ucuyla uygularken göz çevresine masaj da yapmış oluyorum. 
Avokado yağı korktuğum gibi herhangi bir alerjiye neden olmadı. İçeriğinde parfüm yok ama ilginç bir şekilde bu krem parfüm kokuyor. Muhtemelen içeriğindeki bitki özlerinden biri ya da papatya kokuyor olabilir. 
Çok sorunlu bir göz çevrem yok. Verdiği nem ve etkileri benim için yeterli. Yoğun kırışıklık ve morluk gibi sorunlar yaşıyorsanız bu krem size biraz yetersiz gelebilir. Ama uzun vadede kırışıklara iyi geleceğini düşünüyorum. 



İçerik listesi de bu şekilde. Paraben, parfüm vs bulunmuyor içeriğinde. 1 aylık gece-gündüz düzenli kullanımdan sonra Herbaderm göz kremiyle dönüşümlü kullanmaya başladım. Sabah rutinimde birini akşam rutinimde de diğerini kullanıyorum. 
Sizin de bu şekilde kullanıdığınız kremleriniz var mı? 



6 yorum:

  1. Son dönemde en fazla merak ettiğim bu göz kremi oldu. Elimdeki kremim bitiyor ve yeni arayışlar içindeyim. Benim için kış aylarına uygun bir krem olur. Yazın benim için yol gösterici oldu .Teşekkürler canım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umduğumdan iyi çıktı Yasemin. İstanbul'un nemli havası için daha da iyi olabilir nem vermesi.

      Sil
  2. Bende kullanmak için cilt bakım ürünlerimin arasına koydum bakalım etkisi nasıl olacak? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seveceğini düşünüyorum İlke. Yorumlarını bana da yazmayı unutma :)

      Sil
  3. Yüzümde egzama var temiz içerikli krem bulmak çölde kutup ayısı bulmak gibi. Bu serinin yüz kremi sence nasıldır? Bütün kremlerin içinde alkol var. Örneğin Avene'de bile. Ki egzama için olan kremi yani bahsettiğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serinin sadece göz kremini kullandım. Kozmetikte kullanılan alkoller de farklı özelliklere sahip ve kozmetikte kullanılan bazı alkoller bitkisel kaynaklı olabiliyor. Doktorunuza ya da eczacınıza danışırsanız size uygun egzama için krem önereceklerdir.

      Sil