7 Ekim 2020 Çarşamba

Neutrogena Soothing Clear Zerdeçallı Seri

Zerdeçal antioksidan özelliğiyle evden eksik etmediğim bir baharat. Bu baharatı bir cilt bakım ürününde düşünemezken Neutrogena ana içeriği zerdeçal olan yeni bir seri çıkarttı. Biz de #cildinegöreseç ekibi olarak bu hafta 1 Ürün 3 Yorum köşemizde bu yeni seriyi, Neutrogena Soothing Clear serisini yazdık.

 

Neutrogena Soothing Clear Serisiyle 4 aşamalı bir bakım sunuyor. 1. adım makyajı çıkartmak için misel jel, 2. adım cildi yağdan ve kirden arındırmak için köpük, 3. adım cildi yatıştırarak nemlendirmek içim jel krem ve 4. adım cildi her an ferahlatmak ve nemi hapsetmek için tonik etkili sprey.
Sivilceye yatkın ciltler için olan Neutrogena'nın bu yeni serisini yeğenim denedi. Yeğenimin cildi sivilceye yatkın, hassas ve alerjik yapıda. Yaklaşık iki haftadır tüm adımları uygulayarak deniyor Neutrogena Soothing Clear Zerdeçallı Seri. Kullanmaya başladıktan kısa bir süre sonra sivilceye neden olmuş ama sivilcelerin devamı gelmemiş. Bu tarz sivilce karşıtı ürünler deri altında varolan sivilceleri önce cilt yüzeyine çekip uzun vadede çözüm olabilirler. 



Serinin ilk adımı misel jelle başlayayım anlatmaya. İçeriğinde sülfat, mineral yağ ve silikon bulunmayan bu misel jel cildi soymadan, nazikçe ve hassasiyet yaratmadan makyajı temizlemeyi ve cildi yatıştırmayı vaadediyor. 
Yeğenim özellikle suya dayanıklı ürünlerle denedi bu jeli. Temizlemesi fena değil ama gözleri yakıyormuş. Ama bu yanma uzun süreli olmadığı için çok rahatsız olmamış bu durumdan.


2.adım olan yıkama köpüğü de misel jel gibi cildi nazikçe temizlemeyi vaadediyor ve yine mineral yağ içermiyor.
Yeğenim misel jelle makyajını temizledikten sonra yüzünü köpükle yıkıyor. Köpüğün temizlemesini ve cildini kurutmamasını sevmiş. Hatta seride en çok misel jeli ve köpüğü beğenmiş.





3 adım olan nemlendirici yağsız jel yapısıyla karma ve yağlı ciltlere göre bir ürün. İçeriğinde mineral yağ ve sülfat bulunmuyor. Zerdeçal içerik listesinde 4.sırada. Açıklamasında yapışkan bir his bırakmaz demesine rağmen yeğenim yapış yapış bir hissi var ama yağlandırmadan nemlendirmesini sevdim diye yorumladı bu kremi. Cildinin kremi biraz yavaş emdiğini üstüne hemen makyaj yapmadığını da ekledi. İçeriğindeki zerdeçalden dolayı kremi uyguladıktan sonra cildinde hafif bir ısınma oluyormuş ama bu his çabuk geçtiği için çok rahatsız edici olmamış yeğenim için.


Serinin 4. adımı olan ve benim en merak ettiğim ürünü yüz bakım spreyine geldi sıra. Serinin diğer ürünleri gibi tonik spreyin de içeriğinde sülfat, silikon ve mineral yağ yok. Kremden önce ya da sonra, sıcaklarda ferahlamak için cildi yatıştıran güzel bir ürün. Yeğenim yüz spreylerini pek sevmez ama Neutrogena spreyin cildini verdiği yumuşaklığı çok sevmiş. Sanırım bu yüz spreyinden kendime de alacağım.
Neutrogena Soothing Clear Zerdeçallı seriyi kullanmaya başladıktan sonra yeğenimin cildindeki değişimi ben de gözlemledim. Yeğenimin cildi daha aydınlık,sağlıklı ve pürüzsüz görünüyor. Sanki incecik bb krem uygulamış gibi duruyor cildi. İki hafta gibi bir sürede böyle bir etki göstermesi oldukça iyi bence. Neutrogena Soothing Clear Zerdeçallı Serinin uzun vadede çok daha etkili olacağını düşünüyorum. 


Monday Box'dan gelen Neutrogena Soothing Clear Zerdeçallı Seri bizim tarafta sınıfı geçti. Özellikle genç ciltlerin seveceği bir seri olmuş bence. 

Neutrogena Soothing Clear Zerdeçallı Seriyi  Nilgün hassas ve kuru ciltler için, İrem de yağlıya dönük karma ciltler için yazdı. Nilgün'ün yazısını okumak için buraya, İrem'in yazısını okumak için de buraya tıklamanız yeterli.








8 yorum:

  1. Yanma hissi ilginç. Benim cildimde böyle bir etki yaratmadı ama demek ki dikkatli olmak gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen zerdeçal hassasiyet yarattı. Neyse ki uzun süren bir his değilmiş.

      Sil
  2. Zerdeçal baharat olarak da çok ağırdır. Muhtemelen ondan dolayı olmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen ama cildi günden güne daha da güzel görünüyor. Seri çok başarılıymış gerçekten :)

      Sil
  3. ben nem spreyini ve köpüğü sevdim onları almaya devam diyorum :-))

    YanıtlaSil
  4. Nem spreyi ve nemlendirici merak ettiğim ürünlerden😍

    YanıtlaSil