16 Ekim 2020 Cuma

Mevsim Geçişi İçin Minimal Rutinim

Kimimiz için mevsim geçişleri romantik anlardır. Sararan yapraklar, yağmur havası, kahve- kitap romantikliği… İyi güzel de ciltlerimiz mevsim geçişlerini pek sevmiyor. Bir de benim gibi hassas ve alerjik bir cilde sahipseniz pek keyifli geçemeyebilir bu süreç. Mevsim geçişlerinde isyan eden cildimi yatıştırmak için neler yapıyorum ve bir süredir kullandığım Foreo Luna mini 2'den biraz bahsetmek istedim. 

Foreo Luna Mini2

Mevsim geçişlerinde benim cildim daha fazla kurur ve bazen pul pul dökülüp, kızarır. Bu yüzden cildimi yatıştıran, nem veren, pul pul görüntüden kurtulmamı sağlayan ürünlere yer veririm rutinimde. Bu yıl da muhtemelen cerrahi maske kullanımının tetiklediği alerjiden dolayı çoğunlukla kızarık olan cildimi yeni döngüye hazırlarken daha minimal bir rutine geçtim. Yeni rutinimi kısaca anlatmaya başlıyorum. Bu mevsim dönümünde biraz farklı bir rutin uyguluyorum alerjimden dolayı. 

Foreo Luna Mini2


Eylül’den beri doktor tavsiyesiyle kozmetiksiz bir süreç geçiyorum. Bu süreçte 2 hafta boyunca cildime kullandığım ve çok memnun kaldığım 2 ürün var. Biri OSL Squalen Cleancer jel, diğeri FOREO LUNA mini 2. Bunlara ek olarak da cildimi nemlendirmek için Kuşburnu Çekirdeği Yağı uyguluyorum. Tam “less is more” tadında bir rutin benim için. 

Osl Cleanser Jel


Rutinimi anlatmaya temizleme aşamasıyla başlayayım. Mevsim dönerken kuruyan cildimi rahatlatan bir ürünle yüzümü yıkamayı tercih ediyorum. Yaklaşık bir aydır kullandığım OSL Squalen Cleanser Gel cildimi kurutmadan temizliyor. Yüzümü bu jelle yıkadıktan sonra ki temiz ama nemli hali seviyorum. Asla gergin bir hisse neden olmuyor ve cildimde hassasiyet yaratmıyor. Yaklaşık iki haftadır da OSL Cleanser jeli FOREO LUNA mini 2 ile kullanıyorum. Bu sayede daha az ürünle daha etkili bir cilt temizliği yapmış oluyorum. 

Foreo Luna Mini2


Benim gibi cildi çabuk kızaran ve alerjik olanlar cilt temizliğinde daha hassas ürünler kullanmalı. Bu yüzden bir temizleme cihazı kullanmadan önce fazlasıyla tedirgindim. Tabi ki yumuşak silikon uçlara sahip FOREO LUNA mini 2’yi tercih ettim. Ürünün orjinalliği benim için oldukça önemli. Beklentimden çok daha fazlasını karşıladı FOREO, ilk kullanımda bile cildimde farklı bir ışıltı oldu. Silikon uçları o kadar yumuşak ki cilde oldukça hassas davranıyor ve asla zarar vermiyor, çizmiyor. LUNA mini 2 cildi derinlemesine temizliyor. Patentli T-Sonic titreşimle yüzümü yıkarken aynı zamanda cilde masaj yapmış da oluyorum, oldukça keyifli. 

Foreo Luna Mini2


FOREO LUNA mini 2 her cilt tipine uygun. Üretildiği silikon bakteri tutmayan, anti-bakteriyel özelliğe sahip. Cilt bakımında hijyene gerçekten önem vermek gerekiyor ve bu ürünün antibakteriyel silikondan olması benim için gerçekten önemli. Duşta bile rahatlıkla kullanılabiliyor, yani rahatlıkla suya girebiliyor ve kullanım sonrası da çok çabuk kuruyor. 8 ayrı güç derecesiyle cildi derinlemesine temizleyerek kir, makyaj kalıntısı ve ölü derileri arındırıyor. Ben şu an 4. kademede kullanıyorum. Alerjim biraz daha toparladığında kademesini biraz daha arttırmayı düşünüyorum. Uzun şarj ömrü ve ideal boyutuyla her an her yerde konforlu bir cilt temizliği sunuyor FOREO LUNA mini 2. Cihazın ön yüzü hassas ve normal ciltler için, arka yüzü de daha yağlı ve daha yoğun temizlik isteyenler için uygun. Ben ön yüzünü kullanıyorum. 

Foreo Luna Mini2


LUNA mini 2’nin silikon uçları o kadar yumuşak ki cildiniz benim kadar hassas yapılıysa gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Gün içinde cildiniz ihtiyaç duyduğu zaman cihazı kullanabilirsiniz. Ben her gün, günde iki kere kullanıyorum. Ben daha önceden eğer makyaj yapmadıysam yüzümü her gün jelle yıkamıyordum. Akşam rutinimde de cildimi gül suyu ya da tonikle silip diğer aşamalara geçiyordum. 1 aya yakındır devam eden kozmetiksiz sürecimin başında cildimi derinlemesine temizleme ihtiyacı hissettim ve bu yüzden de her akşam yüzümü LUNA mini 2 ve OSL jelle yıkayıp sonrasında bakım yağını uygulamaya geçtim. Yüzü elle yıkamakla FOREO LUNA mini 2 ile yıkamak arasında nasıl bir fark derseniz; FOREO, elimizle yıkayamadığımız ciltteki pütürleri yani ölü deriyi çok daha güzel temizliyor. Sonuç; pürüzsüz ve yumuşacık bir cilt. 

Cilt Bakım Serumu

Temizlenmiş, ölü deriden arınmış cildime serum uyguluyorum. Böyle derinlemesine temizlemeden sonra, cildime sürdüğüm ürünler de daha iyi emilmiş oluyor. Cildimi nemlendirmek ve yatıştırmak için serumları da yeniden rutinime ekledim. Herbaderm Hyaluronik 3D serumun nem vermesini seviyorum. OSL CeF+HA Serum hassas ciltleri yatıştıran içeriklere sahip. Başlangıç olarak haftada 2 ya da 3 gün kullanmayı düşünüyorum. 

Cerave Seramidli Krem


Son olarak cilt bariyerini güçlendiren içeriklerden olan seramid içeren Cerave nemlendirici kremle rutinimi tamamlıyorum. Göz kremini de ihmal etmiyorum. Bu aralar kullandığım ürün Herbaderm göz kremi. Nemlendirmesi fena değil. Akşamları bazen nemlendirici üstüne bir iki damla kuşburnu çekirdeği yağı uyguluyorum. Bu şekilde nemi cildime hapsetmiş oluyorum.

Cilt Bakım Rutini

 
Gördüğünüz gibi mevsim geçişiyle beraber yine tetiklenen alerjimden dolayı yeni rutinimde peeling yok. FOREO LUNA mini 2’nin temizliği sayesinde uzunca bir süre peelinglerden uzak durabilirim. :) Sonuç olarak “less is more” rutinini de sevmeye başladım galiba :) 

FOREO LUNA mini 2’yi daha detaylı incelemek isteyenler için link bırakıyorum: 


Foreo Luna'lar trendyol'da satılıyor. Benim FOREO LUNA mini 2’mden satın almak içinse bu linke bakabilirsiniz: 

16 yorum:

  1. ben de luna mini 3 kullanıyorum ve çok da memnunum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de derinlemesine temizlik yapıyor Foreo'lar ;)

      Sil
  2. Foreo Luna Mini2 yi aynı zamanlarda denemeye başladık. Gerçekten farklıymış, çok memnun kaldım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cilde verdiği aydınlığı çok beğendim :)

      Sil
  3. Foreo’yu denemedim ama merak ediyorum. Ne güzel anlatmışsın bakımınıda canımcım 🥰🥰

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cildi yumuşacık yapıyor, imkanın olursa mutlaka denemelisin canımcık ;)

      Sil
  4. Very interesting products!

    YanıtlaSil
  5. Denemediğim ürünler merak ettim kuşum. Ne güzel açıklayıcı bir paylaşım olmuş

    YanıtlaSil
  6. Çok bilhilendirici bir paylaşım olmuş.Cihazı inceleyeceğim

    YanıtlaSil
  7. Benim cildim de cok hassas. Foreo'yu araştırırken yazınıza denk geldim. Hassas ciltler rahatlıkla kullanabiliyorsa almayi düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim cildim çok hassas ve alerjik, ben sıkıntı yaşamıyorum. Siz de rahat kullanabilirsiniz..

      Sil
  8. Uzun zamandır aklımdaydı bu ürün. Çok kolay alerji olduğum için ve kızardığım için korkuyordum, ama yazınız sayesinde rahatladım. Teşekkür ederim bilgiler için .

    YanıtlaSil
  9. Harika açıklama olmuş! Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil