17 Eylül 2020 Perşembe

Osaque Silk Body Vücut Peelingi

Bu hafta #cildinegöreseç ekibi olarak 1 Ürün 3 Yorum köşemizde Limonian'da satılan Osaque Silk Body Vücut Peelingini anlatacağız. Vücut Bakım Rutimizi anlattığımız yazımızda bu peelingten kısaca bahsetmiştim. Daha ayrıntılı bir yazısı da olmalı bu peelingin diyerek hemen anlatmaya başlıyorum.




Gerek vücut gerekse yüzümüz için ölü derilerden arınmak gerekli bir bakım aşaması. Ben vücuttaki ölü deriden klasik yöntem olan ipek keseyle kurtulmayı seviyorum. Ama üşengeçbir insan olduğum için fırça, tanecikli peelingler ve  Osaque Silk Body Vücut Peelingi gibi ürünleri kullanmak daha pratik geliyor çoğu zaman.
Osaque Silk Body Vücut Peelingi gommage tabir edilen cilteki ölü deriyi silgi gibi atan peelinglerden. Tanecikli olmadığı için de cildi çizmeden hassas bir şekilde ölü dokudan kurtarıyor. Özellikle diz ve dirseklerdeki ölü derilerde çok başarılı bir peeling.



Yapısı sıvı sabun, losyon gibi ama köpüren bir ürün değil. Belli belirsiz çiçeksi bir kokusu var. Koku hassasiyeti olanları rahatsız edeceğini düşünmüyorum. Kuru ya da ıslak ciltte kullanılabiliyor. Osaque Silk Body Vücut Peelingi çocuklarda bile kullanılabilecek kadar hassas bir ürün olduğunundan bahsetmiş Limonian. 



Ben Osaque Silk Body Peelingi hem ipek kese hem de banyo fırçasıyla denedim. Bir miktar peelingi krem sürer gibi tüm vücuduma yayıp hafifçe elimle ovaladıktan sonra banyo fırçası ve ipek keseyle yine hafifçe masaj yaparak ölü derinin çıkmasını sağladım. İpek keseyle uygulamayı banyo fırçasından daha çok sevdim.Kese ve fırça dışında kuru ciltteki kullanımını da seviyorum. Önce hiç bir şey çıkmıyormuş gibi hissettim ama ölü deriyi kum kum dökmeye başladı ürün. Aslında kum kum dökülen ürün içeriğinde bulunan selülozla beraber ölü deri. Bazı bloggerlar gommage pellinglerdeki selülozün bir aldatmaca olduğunu söylüyor. Peelingi ovalarken silgi gibi dökülen taneciklerin selüloz olduğunu, verdiği yumuşak ve pürüzsüz hissin psikolojik etkilediğini söyleyenlere bile rastladım :)
Ama geriye yumuşacık bir cilt kaldığı için selülozün bir aldatmaca içerik olduğunu düşünmüyorum ben kendi adıma. Psikolojik galiba bendeki etkisi de :)))





Ne yazık ki Osaque Silk Body Vücut Peelingi ipek kese kadar olmasa da benim cildimi biraz kurutuyor. Ama duş sonrası krem ya da losyonlarla kuruluktan kurtulmak mümkün. 
Keselenmeyi, vücut peelinglerini benim gibi siz de seviyorsanız Osaque Silk Body Vücut Peelingini mutlaka denemelisiniz.



Eski ambalajı beyaz olan Osaque Silk Body Vücut Peelingin yeni gri ambalajı da fena olmamış. Ambalaj değişikliği dışında içerik ve etki olarak aynı.

Benim çok sevdiğim hatta stoklu aldığım Osaque Silk Body Vücut Peelingi İrem ve Nilgün de benim kadar sevmiş mi? 
Okumanız için linkleri buraya bırakıyorum :



13 yorum:

  1. Eski versiyonunu deneme fırsatım olmamıştı. Bunu gayet başarılı buldum.

    YanıtlaSil
  2. It looks so nice, I'd like to try it!    

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. It's amazing product Elena, you should try it :)

      Sil
  3. Harika bir üründü eski versiyonu, yenisini denemek için sabırsızlanıyorum :)

    YanıtlaSil
  4. biri de bana o dökülen ölü deri değil demişti :-))))ben seviyorum 2 haftada bir falan kullanırım banyo öncesi iyi geliyor cildime..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etkisine baktığımda sonuç beni mutlu ediyor. Dökülen ister ölü deri olsun ister selüloz :)))

      Sil
  5. kese ile hiç uygulamadım bir de öyle deneyeceğim...

    YanıtlaSil
  6. Özellikle yaz döneminden sonra ölü deriyi atmak için çok iyi olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klasik ipek kese seviyorsan eğer bu peelingi de çok seversin Füsun'cum ;)

      Sil
  7. Çok merak ettim eğlenceli olur bu 😀

    YanıtlaSil