23 Eylül 2020 Çarşamba

Omega Skin Laboratories Squalene Cleanser Gel

Bugün #cildinegöreseç ekibi olarak 1 Ürün 3 Yorum köşemizde yeni markalarımızdan olan Omega Skin Laboratories'in yüz yıkama jellerinden bahsedeceğiz. İrem yağlı ve karma ciltler için Glycolic Cleancer jeli; ben ve Nilgün de hassas ve kuru ciltler için Squalene Cleanser jeli anlatacağız.




Omega Skin Laboratories dermatoloji uzmanları, eczacılık fakültesi öğretim üyeleri ve kimyagerlerden oluşan profesyonel bir ekip tarafından geliştirilmiş bir marka. Markanın ürün ağında tüm cilt tipleri ve cilt sorunları için ürünler bulunuyor. Cilt tipinize ve sorununuza uygun doğru ürünü bulabilmek için omegaskinlab.com/cilt-tipinizi-ogrenin linkini tıklayarak cilt tipinizi öğrenebilirsiniz.
Omega Skin Laboratories ürünlerde PH oranına dikkat etmiş. Ürünlerin PH oranı cildimiz için uygun aralıkta. Ayrıca ürünlerde paraben, sles, parfüm vs gibi sevmediğimiz içeriklere de yer vermemişler.


Markanın kullandığım ilk ürünü Squalene Cleanser Gel kurumaya meyilli ve hassas ciltlere uygun bir yıkama jeli. İçeriğindeki Squalene, Panthenol, Allantoin gibi nem destekleyen ve onaran içeriklerle cildi kurutmadan ve tahriş etmeden temizliyor.Yoğun bir yapısı var. Bir pompa ürün tüm yüz için yeterli oluyor. Kokusu yok, sadece çok hafif içeriğindeki bazı kimyasalların kokusu geliyor. Rahatsız edici bir koku değil ama.
Kimyasal demişken bu konudan da kısaca bahsedeyim. Son zamanlarda yeni bir pazarlama taktiği olarak ürünümüzde kimyasal yoktur gibi şeyler görmeye başladık. Oysaki kullandığımız herşey hatta içtiğimiz su, soluduğumuz hava bile kimyasal. Üstelik tüm bunları lisede kimya dersinde de öğretiyorlar. Yani bir üründe kimyasal yoktur demek sadece tüketiciyi yanıltmak için kullanılan bir pazarlama taktiği. Ürünlerdeki iyi kimyasal kötü kimyasal ayrımını yapabilmek ve kar-zarar ilişkisini kurabilmek için içerik okumayı bilmek gerekir.


Bu ufak açıklamadan sonra ben konuma geri döneyim :)
Squalene Cleanser jeli yaklaşık iki haftadır kullanıyorum. Cildimi bu jelle yıkadıktan sonra asla gergin hissetmiyorum. Cildimi temizlemesini sevdim. Bu dönem makyaj yapmadığım için makyaj temizliğinde nasıl olduğu hakkında bir yorum yapamayacağım ama zaten makyajı yıkamadan ön temizlik yapıyorsanız Squalene Cleanser jelin temizliği yeterli gelecektir.


Squalene Cleanser Gel gerçekten de yumuşak bir temizleyici. Yıkama sonrası yumuşak ve hala nemli cilt hissini sevdim. Bu jelde tek sevmediğim şey sanki durulanamıyormuş hissi oldu. Durularken biraz bol su kullanmak gerekiyor. Ama kullandığım süre boyunca cildimde herhangi bir hassiyet ve irritasyona neden olmadı. Bu anlamda vaadini gerçekleştiren bir ürün.
Sonuç olarak hassas cildim bu jeli sevdi.


İçerik listesi de bu şekilde. 
Omega Skin Laboratories gibi yerli dermokozmetik markalarımız daha da çoğalır umarım. Markayla ilgili ayrıntılı bilgi almak için buraya , Nilgün'ün yazısı için buraya  ve İrem'in yazısı için de buraya  tıklamanız yeterli.















12 yorum:

  1. Kimyasal içerik konusuna değinmen iyi olmuş. Nedense herkes içerik profesorü ama baksan hepsinin cildi ağlıyor :)) Ürünü ben de severek kullanıyorum !!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 gün ürün kullanan herkes herşeyi biliyor.Kullanmadan yazan ama kendini bilirkişi sananları da biliyoruz. Neyse bize düşen doğru bildiğimizi söylenmeye ve yapmaya devam etmek.

      Sil
  2. bu kimyasal yoktur lafına hakikaten ben de çok gülüyorum olmasa o ürünler 1 hafta bile dayanmaz ama işte herkes uzman olduğu için :-)) bendeki jel de gayet güzel cildimi germediği için çok sevdim..

    YanıtlaSil
  3. Yerli dermokozmetik olunca çok merak ettim bu markaya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ürünleri ve içerikleri çok ilgi çekici gerçekten de ..

      Sil
  4. Oh very interesting product!

    YanıtlaSil
  5. Cildimi germeyen temizlik ürünleri hep ilgimi çekmiştir (:

    YanıtlaSil
  6. senin ve İremin yorumlarından sonra deneme isteği oluştu bende

    YanıtlaSil