14 Ağustos 2020 Cuma

Farmasi Makyaj Bazları

Farmasi'nin en meşhur bazları VFX Pro Primer'ların matlaştırıcı ve strobe versiyonlarını yazan, anlatan çok kişi oldu ama bir de ben anlatayım bugün sizlere.



Her iki baz gözenek görünümünü düzeltip, makyaja pürüzsüz bir cilt hazırlamayı vaadediyor. Son yıllarda selfie ve fotoğraf çektirme çılgınlığından dolayı fotoğraflarda cildimizin daha da güzel olmasını istiyoruz.Bu bazlar Camera Ready özellikleriyle de cildi fotoğrafa da hazırlıyor.


İlk olarak matlaştırıcı etkiye sahip olan VFX Pro Perfecting Primer'dan bahsedeyim. Bu baz şeffaf ve silikon yapılı bir baz. gözenek ve çizgi görünümünü anında düzenliyor. Ciltte kadife gibi bir his bırakıyor. VFX Pro Fondötenle de oldukça uyumlu bir ikili olmuşlar. Karma ve yağlı ciltlerin daha çok seveceği bir baz bu. Benim cildim kuru ve bu baz ne yazık ki güzel durmuyor benim cildimde. Yazın pek sorun yaşamıyorum ama kışın bu bazı kullanmadan önce cildi çok iyi nemlendirmek lazım. 
Blur ve mat efektli makyajları seviyorsanız bu bazı da sevebilirsiniz.


Farmasi'nin diğer bazı aydınlatıcı etkili Illuminating Primer. Bu baz adından da anlaşılacağı gibi aydınlık, ışıltılı ve nemli bitişe sahip bir baz. Mac Strobe Kreme de muadil gösteriliyor ama bire bir muadil olmasa da ucundan Mac'i yakalamış biraz. Lila renginde ama yine şeffaf bir baz. Mat baza göre daha kremsi yapıda. Uygulandığı anda cildi aydınlatıyor ve cilt sanki içten ışıldıyor gibi sağlıklı görünüyor. Likit aydınlatıcı gibi de kullanılabilir. Bu bazı kuru ciltler dahil her cilt tipi sever. Ben de mat baza göre strobe bazı daha çok sevdim.
Aydınlık, ışıltılı ve nemli bitişli makyajları seviyorsanız bu baz tam sizlik.


Her iki baz da makyajı sabitlemede ve dayanıklılığını arttırmada başarılılar. Gün sonunda makyajımda bozulma, oksitlenme ve akma yapmıyorlar. Herhangi bir irritasyona da neden olmadılar. Bu bazların tek sevmediğim yanı ambalajları oldu. Özellikle mat bazı ambalajından çıkartmak çok zor. Yarısı da hava dolu gibi ambalajın ve şekilleri çok çabuk bozuluyor. Ambalaj şeklinin bozulması önemsiz bir detay diyebilirsiniz ama ben şekli bozulan tüp ambalajları nedense pek sevmiyorum :)) Sonuç olarak bu bazlardan benim tercihim Illuminating Primer oldu. Bu bazları hala denemediyseniz indirimlerde bir şans verebilirsiniz.






6 yorum:

  1. Işıltılı olan aşırı merak ediyorum yaa :)

    YanıtlaSil
  2. Özellikle ışıltılı bazı merak ediyorum strob krem muadili diye çok duydum 🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işıltılı baz çok güzel, Mac'e tam muadil değil ama yaklaşmış diyebilirim :)

      Sil
  3. tabi ki strobing özellikli olanı daha çok sevdim ben :-))

    YanıtlaSil