22 Temmuz 2020 Çarşamba

Vücut Bakım Rutinim

#cildinegöreseç ekibi olarak bu hafta 1 Ürün 3 Yorum köşemizde vücut bakımımızı anlatacağız. Benim vücut bakım rutinim oldukça basit aşamalardan oluşuyor. Bazen uzun uzun bakım yaparken bazen sadece basit bir duşla geçiştirebiliyorum vücut bakımımı.



Vücut bakımı denilince benim anladığım kişisel hijyen oluyor. Bunun için gerekli olan en basit şeyler de su ve sabun tabi ki. Yani öyle pahalı ürünlere gerek yok.  Özellikle de sıcak yaz günlerinde kişisel hijyene daha fazla dikkat edilmeli.


Benim vücut bakım rutinimin en önemli adımı ölü deriden kurtulmak için vücut peelingi ya da klasik usül kese. Ama peeling için o kadar güzel ürünler var ki bizim klasik usüle pek gerek kalmıyor. Limonian'dan bir indirim dönemi stoklu aldığım en sevdiğim peeling Osaeque'nin Silk Body Peelingi. İster kuru ister ıslak her koşulda ciltten ölü deriyi mükemmel bir şekilde temizliyor. Ben bu peelingi kuru ciltte kullanmayı daha çok seviyorum. Genelde elimle uyguluyorum ama bazen vücut fırçası da kullanıyorum. Etkisi gerçekten çok iyi. Haftada bir ya da iki kere kullanıyorum bu peelingi. Almak isterseniz yeni ambalajıyla Limonian'da satışta bu peeling. 


Günlük kullanılabilecek tanecikli yapısıyla Sephora'nın bu kocaman kavanozdaki peelingi Silk Body Peelinge göre daha az etkili. Köpüren yapısından dolayı daha çok duş jeli gibi kullanıyorum bu peelingi. Meşhur Sephora indiriminde almıştım. Kokusu ve temizlik hissi güzel.


Tanecikli bir vücut peelingi Sephora peeling. Ama tanecikleri çok zayıf kalmış. Çok etkili değil. Ama her gün kullanılabilir. Cildi çizip tahriş etmez.


Pul pul dökülen oldukça kuru bir cilde sahibim. Bu yüzden vücut losyonları, kremleri ve bazen de vücut yağları özellikle duş sonrası atlamadığım bir adım. Yazın daha hafif yapılı ürünler kullanırken kışın daha çok kuruyan cildim yoğun yapılı ürünlerle ancak nemleniyor. Cerave'nin bu kremi benim için bonus bir ürün oldu. Hem yüzümde hem de vücudumda kullanmayı seviyorum.


Tüm bakımı tamamladıktan sonra body mistlerle son dokunuşu yapmayı seviyorum. Hafif kokuları olana body mistler özellikle yazın sık kullandığım ürünler. Kışın body mist yerine parfüm tercih ediyorum.


Benim vücut bakım rutinim bu kadar basit aslında. Son olarak özellikle yaz sıcaklarında daha da yoğun hissetiğimiz ter sorunundan bahsetmek istiyorum. Vücut bakımı ve kişisel hijyen kişinin kendine olan saygısıdır biraz da. Bunun için öyle pahalı ürünlere de gerek yok. Ter kokusunu önlemenin en basit yolu yazımın başında da belirttiğim gibi su ve sabun yani düzenli banyo yapmak. Çünkü roll on ve deodorantlar ter kokusunu önlemede tek başına yeterli değildir. Keşke herkes kişisel bakımına gereken özeni gösterse.

İrem'in vücut bakım rutinini okumak için  burayaNilgün'ün vücut bakım rutinini okumak için de buraya tıklayabilirsiniz.

6 yorum:

  1. Vücut peelingini çok merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vücut peelingi çok başarılı Esra, mutlaka denemelisin..

      Sil
  2. Oseque peelingi merak ettim, ilk indirimde alınacak!

    YanıtlaSil
  3. seninkiler de benim gibi az ve öz .. sephora peelingi merak ettim ama indirimde bulursam alayım ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sephora peeling biraz hayal kırıklığı oldu bana, indirimsiz alınmaz..

      Sil