28 Temmuz 2020 Salı

El Ve Tırnak Bakım Rutinim

#cildinegöreseç ekibi olarak oje sürmeyi çok seviyoruz. Ve tabi ki tırnak bakımını da ihmal etmiyoruz. Bu haftanın 1 ürün 3 yorum köşesinde tırnak bakım rutinimizi yazalım dedik.




Tırnaklarım da saçlarım gibi çabuk uzar. Bu yüzden bakıma tırnaklarımı keserek başlıyorum. Bazıları tınaklarını törpüleyerek kısaltır ama ben klasik tırnak makasıyla kesip, metal törpüyle düzeltip şekil veriyorum. Şimdiye kadar da bu yöntemlerden dolayı tırnaklarımda her hangi bir olumsuzluk yaşamadım. Bu tarz kağıt törpüleri kalıcı ojeyi çıkartırken kullanıyorum. Kalıcı oje çıkartmayı da belki ayrı bir yazıda anlatırım.



Tırnaklarımı kestikten ve törpüyle düzelttikten sonra tınak etlerimi yumuşatıp portakal ağacından yapılmış çubukla itiyorum. Tırnak etlerimi kesmek yerine itmeyi tercih ediyorum. Etleri kesmenin pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.
Tırnak etlerimi yumuşatmak için vazelin ve doğal yağlar kullanıyorum. Oriflame Tender Care tırnak etlerini yumuşatmada çok iyi. Bir de minik önerim olsun size. Yapısını, tadını vs sevmediğiniz lip balmları da tırnak etlerini yumuşatmak için kullanabilirsiniz. Lip balmlar müthiş bir manikür yardımcıymış meğerse :))


Pronaik gibi keratin içeren manikür setlerini de ara ara kullanmayı seviyorum. Evde yoğun bakım yapmış gibi oluyor bu setler. Eldivenlerin üstünü bekleme süresi boyunca sıcak havluyla kapatmak keratin etkisini de arttırıyor. Bu setleri kullanmayı seviyorsanız bir de bu yöntemle deneyin derim. 
Tırnak bakımıma 2-3 ayda bir manikür küplerini de dahil ediyorum. Sephora'nın manikür küpleri hem çabuk eskimiyor hem de işini gayet iyi yapıyor. 4 bölümden oluşan bu küpler sırasıyla törpüleme, tırnak yüzeyi temizleme, pürüzsüzleştirme ve parlatma yapıyor. Ama tırnakların yüzeyini incelttiği için sık kullanmamak gerekiyor bu küpleri.


Manikürümü tırnak sertleştiriciyle bitiriyorum. Kalyon tırnak sertleştiriciyi bilmeyenimiz hatta kullanmayanımız yoktur. Üniversite yıllarından beri buldukça alıp kullandığım Kalyon'a alternatif olarak Sephora tırnak sertleştiriciyi de öneririm. Yapısı, etkisi hatta kokusu bile aynı iki ürünün. Her iki üründe tırnak sertleştirme konusunda gayet başarılı.


Tırnaklarımız ellerimiz de güzel ve bakımlıysa çok daha güzel görünüyor. Manikürümü bitirip en son ellerimi de nemlendirip el ve tırnak bakımımı noktalıyorum.



Nilgün ve İrem'in tırnak bakım sırlarını benim kadar siz de merak ediyorsanız  Nilgün'ün bloguna gitmek için buraya  İrem'in bloguna gitmek için de  buraya tıklayabilirsiniz.

LİNK

7 yorum:

  1. Vichy kremi denememiştim, bakayım bir ara!

    YanıtlaSil
  2. oriflame balmlar ortak ürünümüzmüş çok severim o minik balmları .-))

    YanıtlaSil
  3. Süper bir yazı.. Emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil