2 Temmuz 2020 Perşembe

Favori Makyaj Fırçalarım

Hepimiz makyaj yapmayı seviyoruz. Makyaj yaparken en büyük yardımcılarımız da makyaj fırçalarımız. Biz de bu hafta #cildinegöreseç ekibi olarak 1 Ürün 3 Yorum köşemizde favori makyaj fırçalarımızı anlatalım istedik.




Bu yazıyı hazırlarken bu da favorim, şu fırça da favorim diye bütün fırçalarımı seçmişim neredeyse. Elemek çok zor oldu. Çoğu yüz fırçası olmak üzere 7 fırça anlatacağım ben sizlere.


İlk fırçam Real Techniques'in ikonik fırçalarından olan Blush Brush. Yoğun kılları olan, kocaman bir fırça. Bendeki Türkiye'ye gelen ilk seriden. O kadar çok kullanmama ve yıkamama rağmen tek bir kıl bile dökmedi. Başta allık olmak üzere tüm toz ürünlerde kullanmayı seviyorum bu fırçayı. Doğru teknikle kullanıldığında ürünü çok doğal uygulayan bir fırça.

Kocaman görünmesine rağmen sık kıllı bir fırça değil. Yukarı doğru incelen formu ürünlerin kontrollü uygulanmasını sağlıyor. Ürünü fırçanın ucuna alıp yanlara doğru hafif eğimle kullanıldığında yoğun pigmentli ürünleri bile doğal durmasını sağlıyor. Yoğun uygulama için fırçanın uç kısmına ürünü alıp yuvarlak hareketlerle uygulama yapmalı. Kısacası her makyaj severin koleksiyonunda olmalı bu fırça.


İkinci fırçam Nascita'nın For Make Up Addict serisinden 132 Duo Fibre Makyaj Fırçası. Duo fibre fırçalar kıl yapılarından dolayı çok yönlü kullanılabilen fırçalar. Bu fırçaları likit, krem, toz ürünlerle rahatlıkla kullanabiliriz. Nascita fırçalarının tek olumsuz yanı ne yazık ki fırçalar bağlantı noktalarından çıkıyor. Tekrar tekrar yapıştırmak gerekiyor.


Fırçanın alttaki siyah kılları sık ve tok yapıdayken üstteki beyaz kıllar daha seyrek yapıda. Bu sayede alttaki sık kıllar ürünü tutarken üstteki seyrek kıllar da ürünün homojen bir şekilde uygulanmasını sağlıyor. Likit ve krem fondötenlerle kullandığımda doğal bir bitiş sağlıyor. Toz ürünlerde uygulaması ürüne göre değişiyor. Allık ve bronzer için pek uygun bir fırça değil bence. Ama pudra uygulaması başarılı. Tüm yüze hafif bir pudra geçmek istediğimde bu fırçayı tercih ediyorum.


En sevdiğim fırçalardan bir diğeri Oriflame Precision serisinin Kontür Fırçası. Adının kontür fırçası olması sizi yanıltmasın. Çünkü bu fırça kesinlikle harika bir aydınlatıcı fırçası. Yukarı doğru hafif ovalleşerek gelen, orta yoğunlukta, hafif yassı formda kıllara sahip bir fırça.


Pigmentli, pigmentsiz her tür aydınlatıcı da oldukça iyi sonuç aldım. Yoğun pigmentli ürünlerde fırçanın ucuna çok az ürün alıp, yassı tarafıyla hafifçe uygulamak yeterli oluyor.
Bronzer uygularken fırçayı yuvarlak hareketlerle kullandığımda en iyi sonucu aldım. Tek bir fırçam olsun hem bronzer hem aydınlatıcı için kullanayım derseniz bu fırça tam da bunun için oldukça ideal. Ama ben bu fırçayı en çok aydınlatıcıyla kullanmayı seviyorum.


Sırada yine Nascita'nın For Make Up Addict serisinden ilginç bir fondöten fırçası var. 137 Üçgen açılı Fondöten Fırçası kedi dili tabir edilen yassı fondöten fırçası. Ama üçgen yapısından dolayı daha profesyonel bir fırça diyebilirim bu fırça için. Üçgen yapısı sayesinde burun kenarları, göz altı gibi zor bölgelerde uygulama kolaylığı sağlıyor. Düz tarafı da yüzün daha geniş alanları için uygun.


Bu fırçayla özellikle krem fondötenlerde sonuç çok başarılı. Likit ürünlerde de performansı fena değil. Fırça izi bırakmadan homojen bir şekilde ürünü uyguluyor. Bu fırçayla tanışana kadar yassı fondöten fırçalarını pek sevmezdim. Şu an en sevdiğim föndöten fırçalarımdan birisi bu fırça.



Sıradaki fırça aslında yine bir Nascita fırça olacaktı. Ama fırçaları seçerken Nascita allık ve pudrası diye Flormar allık fırçasını almışım :) Yapı olarak çok az farkla birbirlerine benzeyen iki fırça.
Bu fırçayı da Flormar favorimlerimde yazmıştım. Ama bir kere daha bahsedeyim bu güzel fırçadan :)


Oval kıl yapısına sahip, hafif yassı bir fırça. Kıllarının uçlara doğru incelerek ovalleşmesi allık, bronzer ve pudra gibi toz ürünleri kontrollü uygulama sağlıyor. Bu fırçayla bronzer uygulamayı seviyorum. Kontrollü, doğal bir bitiş sağlıyor. Tüm yüze hafif pudra uygulamak için de güzel bir fırça


Jel eyelinerları en rahat açılı eyeliner fırçalarıyla kullanabiliyorum. Oriflame Giordani İkili Eyeliner Fırçası açılı tarafıyla favori fırçalarımdan biri. Gördüğüm her açılı eyeliner fırçasını alıyorum ama çoğunun inceliği istediğim gibi olmuyor. Bu fırçanın açılı tarafının inceliği tam istediğim gibi.

Fırçanın açılı tarafıyla eyeliner uygulamak çok kolay. İstenilen incelikte ve kalınlıkta eyelinerı rahatlıkla çekebiliyorum bu fırçayla.
Fırçanın ince uzun tarafını eyeliner için pek kullanışlı bulmadım. Hem likit hem jel eyelinerla denedim ama her şekilde benim için sonuç çok fenaydı. Bu tarafı o yüzden hiç kullanmıyorum. 


Son fırçam Nascita'nın meşhur kapatıcı fırçası. Her tür kapatıcıyı iz bırakmadan uygulayan müthiş bir fırça Nascita Oval Yapılı Kapatıcı Fırçası. Sık ve tok kıllara sahip bir fırça. Az ürünle bile oldukça güzel sonuç elde ediliyor bu fırçayla. 


Bu fırçayı sadece kapatıcıyla kullanmıyorum. Krem kontür ürünlerini ve likit aydınlatıcıları da uygulaması çok başarılı.


Benim favori makyaj fırçalarımın bir kısmı bunlardı. Nilgün'ün favorilerini okumak için  buraya ,  İrem'in favorilerini okumak için de buraya tıklayabilirsiniz.


4 yorum:

  1. Oriflame fırçalar aklımda, bir ara bakacağım onlara da!

    YanıtlaSil
  2. ben nascita fırçalar hakkında çok olumlu düşünmüyorum ama diğer fırçalarda hemfikiriz :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nascita ne yazık ki her seride aynı kaliteyi yakalayamıyor. Bu serisi güzel ama..

      Sil