17 Haziran 2020 Çarşamba

Yazlık Parfüm Önerileri

Bu hafta 1 Ürün 3 Yorum köşemizde #cildinegöreseç ekibi olarak sevdiğimiz yazlık parfümlerden bahsedeceğiz. Ben 3 parfüm seçtim yaz için.




İki Avon bir de Hollowen parfüm seçtim. Çoğumuz gibi yazın daha hafif ve fresh kokuları seviyorum. Sırayla anlatmaya başlayayım.



İlk seçtiğim parfüm Avon Eve Truth. Islak bir bahar öğleden sonrasını hatırlatan taze bir koku demiş bu parfüm için Avon. Üst notalarında siyah frenk üzümü, cassis, yıldız meyvesi ve nar bulunuyor. Orta notalarında pembe frezya, şakayık ve gardenya; temel notalarında da sedir, misk ve kehribar bulunuyor. Çiçeksi, odunsu ve meyveli bir parfüm Eve Truth.
Kalıcılığı ortanın biraz üstünde. İlk sıktığımda yoğun meyve kokuları alıyorum. Biraz bekledikten sonra meyve kokularına çiçek kokuları dahil oluyor sanki. Koku tenime iyice oturduğunda çiçek ve  çok derinlerden baharat kokusu alıyorum.


İkinci seçtiğim Avon Magnolia En Fleurs parfümü aslında #birürünüçyorum köşemizde uzun uzun yazmıştık. Ama bu parfümü yaza o kadar yakıştırdım ki bu listede olmalı diye düşündüm.
Üst notalarında bergamot, ıslak yeşillikler ve pembe biber; orta notalarında manolya, yasemin ve gardenya; temel notlarında da misk, yosun ve sandal ağacı kokuları var. Çiçeksi-odunsu bir parfüm.
İlk sıktığımda bergamot kokusunu alıyorum. Koku tenime oturdukça misk ve manolya-gardenya karışımı güzel bir kokuya dönüşüyor.
Ferah, taze, yeşil kokan bir parfüm Avon Magnolia En Fleurs.


Seçtiğim son parfüm üst segment bir koku. Hollowen pek bilinmeyen bir marka olsa da oldukça güzel parfümlere sahip bir marka. Bu markanın Mia Me Mine parfümü son seçtiğim yaz parfümü oldu.
Tatlı, çiçeksi bir koku Mia Me Mine. Üst notasında bergamot, gül biberi, liçi; orta notasında yüksükotu, pembe şakayık; temel notasında paçuli nektarı, sedir ağacı ve misk otu bulunuyor.
İlk sıktığımda yoğun tatlı çiçek kokusu alıyorum. Biraz zaman geçince çiçek kokusu baskınlaşıyor. Koku tenime iyice oturunca hafif baharatlı, tatlı bir çiçek kokusuna dönüşüyor.
Tatlı ama kesinlikle şekerli olmayan sıcak bir parfüm Hollowen Mia Me Mine.



Parfüm tercihim çoğunlukla baharatlı, meyveli ve çiçeksi kokular oluyor. Yazın bu kombinasyonun hafiflerini, kışın biraz daha yoğun olanlarını seviyorum.
Nilgün ve İrem'in parfüm seçimlerini de merak ediyorum. Nilgün'ün seçimleri için buraya , İrem'in seçimleri için de buraya tıklayabilirsiniz. 







8 yorum:

  1. Parfüm konusunda anlaşamıyoruz. Benim baharatlı kokularla hiç aram yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharat notaları derinden gelirse seviyorum ben :))

      Sil
  2. Avon Eve parfüm serisi çok güzel bak o da favorilerimden biri :-))

    YanıtlaSil
  3. Harika kokolar hepsi de eve çok başarılı bence

    YanıtlaSil
  4. Halloween'ı ilk kez görüyorum.Denk gelirsem mutlaka deneyeceğim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir İspanyol markası. Biz de nedense pek tanınmıyor..

      Sil