3 Haziran 2020 Çarşamba

Makyaj Çantamın Değişmezleri

Bu hafta 1 Ürün 3 Yorum köşemizde makyaj çantalarımızı karıştıracağız. Bakalım neler varmış makyaj çantalarımızda?




Bu makyaj çantamı yıllar önce Accessorize'dan almıştım. Minik kutu gibi olması hoşuma gitmişti. Bir de aynasının olması o an için cazip gelmişti bana ama pek kullanışlı değilmiş aynası.


Ben makyaj çantamda bolca dudak ürünü taşırım. Makyaj tazelemek benim için rujumu düzeltmektir diyebilirim. O gün makyajımda hangi ruju kullandıysam o ruju mutlaka makyaj çantama koyarım. Benzer bir iki renk ruj ve renkli-renksiz lip balmlar da çantamda yerini alır. Her çantamda bir lip balm hep vardır. Avon'un rujlarının yapısını seviyorum. Pure Pink rengi de nude pembe sevenlere göre bir renk. Clinique Chubby Stick rujlar bir ara ne kadar popülerdi. Bir online kampanyada almıştım bu delux boyunu. Robust Rouge güzel bir pembe-kırmızı tonu. 
Oriflame renkli lip balm da hafif bir renk veriyor. Nemlendirmesi de güzel. Ambalajı sıkıntılı ama. Almayı düşünürseniz pek tavsiye etmem bundan dolayı. Nivea lip balmları da anlatmama gerek yok. Yıllardır kullanıyorum klasik versiyonunu. 



Sadece ruj ve lip balmlar tabi ki yeterli değildir. Bir iki de gloss olmalı makyaj çantamda. Bazı rujları tazelemek sıkıntı olabiliyor. Öyle durumlarda glosslar pratik bir şekilde durumu düzeltmeme yarıyorlar. Estee'nin bu glosslarını çok seviyorum ama ne yazık ki artık satışta değiller. Neyse ki Lancome Lip Lover gibi alternatifler var. Lancome Lip Lover 337 dudaklara hafif bir pembelik veriyor. yapısı yapış yapış değil. Bu minik gloss bir alışverişimde hediye gelmişti. Bu miniği deneyince tam boyunu almaya karar verdim. Testerların önemini bir kez daha yazmış olayım böylece. Tam boy fiyatı da çok yüksek değil. İndirimde 85 liraya kadar düşüyor.


Ruj ve glosslarla beraber kullandığım dudak kalemlerini de yanıma alırım çoğunlukla. Catrice'in bu dudak kalemlerinin hem yapısını hem rengini seviyorum. Velvet Matt kalemler hem rujla hem tek başına kullanılabiliyor. Long Lasting kalem biraz sert yapılı. 
Göz içinde renkli göz kalemlerini kullanmayı severim. Suya dayanıklı olsa da yine de çoğu kalem akma yapabiliyor. Bu aralar Sephora'nın waterproof bu kalemlerini deniyorum. Henüz yorumlamak için erken. Lacivert kalem seviyorsanız Shimmer Navy rengini seversiniz.
Arada belki tazelerim diye makyaj çantama da koyuyorum renkli göz kalemlerinden. 



Her çantanın olmazsa olması tabi ki el kremleri. L'occitane el kremlerinin kokusunu ve nemlendirmesini seviyorum. Çantada taşımak için de boyutları uygun oluyorç Tek sevmediğim yanı fiyatları :) 
Büyük el kremlerini de tester kaplarına bölüp atıyorum çantaya. İsterseniz size de minik testerlar hazırlayayım :))




Ayna, törpü, saç tokası hepimizin makyaj çantasında mutlaka vardır. Gördüğünüz gibi makyaj çantamda pudra, allık, far gibi ürünler yok. Fırça taşımam lazım o zaman. Fırça taşımayı pek hijyenik bulmuyorum, asansörlü fırçaları da sevmiyorum. Biraz huysuz gördüm kendimi :))  Fırçalar için ayrı bir çanta mı yapsam ki :))


Bakalım Nilgün ve İrem'in değişmeyen ürünleri nelermiş?  Nilgün'ün makyaj çantasını karıştımak için buraya , İrem'in makyaj çantasını karıştırmak için de buraya tıklayabilirsiniz.

10 yorum:

  1. ahaha aman testırgillerden olmayalım :)) El kremleri, hele ki şu zamanlarda mecburiyet. Bazen çantamın her gözünden başka bir krem çıkabiliyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de her çantama atıyorum unutursam diye. Tester kabınında ürün fotosu çekip blog yazısı yazmak ilginç olabilirdi :)))

      Sil
  2. lip glosslar nefis ben de başka bir marka taşıyorum hep yanımda .. el kremi de var aslında çantada ama ben onu direkt el çantama attığım için yazıya eklemedim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lip glosslar çok kurtarıcı oluyor. Ben neredeyse sadece dudak ürünü taşıdığım için el kremini ayrı bir seçenek gibi düşündüm :)))

      Sil
  3. Dudak kalemi pek kullanan bir insan değilim ama, Ben de yanımda birkaç farklı ruj tasarım Benim için de makyaj düzeltmek rujuu düzeltmek demektir ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dudak kalemi rujun kalıcılığını arttırıyor, o yüzden seviyorum :)

      Sil
  4. Sephora kalem güzeldir bende de vardı bir ara

    YanıtlaSil
  5. Loccitane el kremleri hem evde hem makyaj çantamda favorilerim benim de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nemlendirmesi ve kokuları çok güzel değil mi :)

      Sil