23 Mayıs 2020 Cumartesi

Favori Üç Rujum

Bugün 1 Ürün 3 Yorum köşemizde 3 favori rujumuzu yazdık. Bana en sevdiğim makyaj malzemesi hangisi diye sorulsa cevabım ruj olur. Buna rağmen geçtiğimiz yıldan beri minimalleşmeye giderek kullanmadığım rujlarımı yeğenlerim başta olmak üzere sevdiklerime hediye ettim. İş kozmetiğe gelince kimseye vermeye kıyamayan benim için büyük bir gelişmeydi bu minimalleşme süreci.




Favori makyaj malzemem ruj olunca 3 tane seçmek de haliyle zor oldu. Dönem dönem hatta mevsime göre de favori rujlarım ve renklerim de değişiyor. Zor da olsa 3 ruj seçebildim.


Üç farklı yapıda ruj seçtim. Bu üç ruju da severek kullanıyorum. Bu rujları seçerken farkettim ki elim hep pembe alt tonlu rujlara gidiyor. Sırayla anlatayım sizlere rujlarımı.


İlk rujum Flormar'ın en güzel likit mat rujlarından Silk Matte serisinin 024 Misty Peach renkli ruju. Bu renk Magic Glow Koleksiyonunun 6 renginden biri. Koleksiyonun tüm renkleri güzel. Silk Matte rujların koleksiyon dışında 15 rengi daha var. Yapısı kadife gibi. Sürer sürmez matlaşıyor ve 3-4 saat yerinden oynamıyor. Sabitlendikten sonra bardaklarda iz bırakmıyor. Dudakları da asla kurutmuyor ve germiyor. Oldukça konforlu bir likit mat ruj. Aplikatörü ne büyük ne küçük, rahat uygulama sağlıyor. Yağlı bir şeyler yendiğinde dudak ortalarından silinme yapıyor ama minik bir rötuşla rujum taptaze oluyor.


024 Misty Peach pembe alt tonlu doğal bir şeftali nude tonu. Günlük çok rahat kullanılacak bir renk. Fotoğrafta net çıkmamış ama biraz kahverengilik de barındırıyor bu renk. (Detay fotoğraf kalitesinden bu ara ben de pek memnun değilim.) Bronz ve kızıl makyajlarla bu renk çok uyumlu olur. Her ten rengine de yakışacak bir nude ruj.


İkinci rujum Kiko Milano Smart Fushion rujlardan 407 Rosewood rengi. Smart Fushion rujlar tam 36 renk ve her rujla uyumlu dudak kalemleri de mevcut. Smart Fushin rujlar kremsi yapıda, opak bitişli, orta kapatıcılıkta klasik rujlar. Kalıcılığı ne yazık ki ortanın biraz altında ama klasik rujları ve ruj tazelemeyi seviyorsanız hiç sorun değil. Üst üste uygulamaya da uygun bu rujlar.
Lip balm sürer gibi rahat uygulanan, dudakları nemlendiren bu rujları seviyorum. Yapısını sevdiğim bu seriden elimde birkaç tane daha renk var.


407 Rosewood rengi güzel bir gül kurusu rengi. Günlük kullanım için de uygun bu renk smokey makyajlarla da çok uyumlu olur. 407 Rosewood rengi de her tene çok yakışacak pembe nude bir renk bence.


Son rujum Yves Saint Laurent Vernes A Levres Water Stain rujlardan  615 Ruby Wave rengi. 12 rengi bulunan YSL'nin bu yeni seri rujlarının %40'dan fazlası su. Yapısı da su gibi zaten. Uygularken ruj sürüyor gibi değil de ıslak pamukla dudakları nemlendiriyor gibi bir hissi var. Sürdükten sonra sulu yapısından kaynaklı hoş bir serinlik veriyor. Parlak bitişli, sheer yapılı ama su bazlı olmalarına rağmen oldukça kalıcı bu rujlar. Uyguladıktan sonra parlak görünmesine rağmen sabitleniyor ve yerinden oynamıyor. Bardakta da iz bırakmıyor. Yağlı bir şey yenmediğinde en az 4-5 saat kadar silinmiyor. Üst üste uygulamaya uygun ve silinen ruja rahat rötuş yapılabiliyor. Dudağa uyumlu aplikatörüyle kolay uygulanıyor. Silinmeye başladığında dudakta sanki renkli balm sürmüş gibi hafif bir renk kalıyor.


 615 Ruby Wave rengi mavi alt tonlu parlak bir kırmızı. İki ya da üç kat uygulayarak daha koyu bir kırmızı elde etmek mümkün. Ama ilk kat kuruduktan sonra diğer katlar uygulanmalı. Tek kat uygulandığında günlük, birkaç kat uygulandığında da gece makyajlarıyla uyumlu olur. Smokey makyajlarla kırmızı ruj kullanmayı seviyorsanız bu rengi tek kat uygulayabilirsiniz.


Benim bu aralar favori 3 rujum böyle. Nilgün ve İrem'in favori rujlarını benim gibi siz de merak ediyorsanız blog linklerine tıklamanız yeterli:


6 yorum:

  1. Hepsini ben de severek kullanıyorum. Flormar açık ara en favori yerli markam zaten. Kiko ve YSL güzelliği de tartışılmaz!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Likit mat rujları gerçekten çok başarılı Flormar'ın..

      Sil
  2. Çok güzellermiş bayıldım renklerine :)

    YanıtlaSil
  3. Kiko ve YSL rujları denemedim ama Silk Matte efsane :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klasik ruj seviyorsan Kiko'yu seversin Filiz ;)

      Sil