27 Mayıs 2020 Çarşamba

Favori Üç Maskaram

Geçen hafta 1 Ürün 3 Yorum köşemizde favori rujlarımızı yazmıştık. Bu hafta da maskaralarımızı anlatacağız. Göz makyajının en önemli tamamlayıcısı olan maskaralardan sevdiklerimiz nelermiş, hep beraber inceleyelim.




Kirpik yapısı maskara seçimini etkileyen en önemli faktör. Benim ince, neredeyse yok gibi kirpiklerimle anlaşan maskara çok az. Herkesin öve öve bitiremediği çoğu maskara benim için hayal kırıklığı olabiliyor.
Maskara seçimimde benim için önemli olan ilk şey hacim vermesi, uzunluk ikinci sırada. Ve tabi ki maskaralar ağırlık yapmamalı ve kirpiklerimi  de yapıştırmamalı. Çoğunlukla da iki maskara kullanırım istediğim etkiyi yakalayabilmek için.


İlk maskaram Maybelline Colosal. Klasik tombik Maybelline fırçasına sahip bu maskara kolojen içeren bir formüle sahip. Devasa hacim gibi bir vaadi var bu maskaranın. Ama benim gibi çok ince yapılı kirpiklere sahipseniz devasa hacim beklememelisiniz.


Tombik kıl fırçası kirpikleri güzel kavrıyor ve tarıyor. Gün sonunda kirpik diplerine dökülme yapıp beni pandaya çevirmiyor. Kirpiklerimde ağırlık yapmayan, 3 kata kadar rahat uygulayabildiğim Colossal Maskara günlük makyajlarda doğal bir sonuç veriyor. Daha etkili kirpikler istediğimde ikinci bir maskara kullanıyorum.




İkinci maskaram bir klasik olan Clinique High Impact. Uzun yıllar kullandığım bu maskaranın doğal etkisini seviyorum. Clinique sayfasında indirim yaptığında, fiyat da tam boyuyla kıyaslayınca daha da uygun olunca bu delüx boylardan bir sürü almıştım. Bu minikler de oldukça bereketli, uzun süre kurumadan kullanılabiliyor.


Yapışma, akma, ağrılık yapmayan, bana kirpiklerimde maskara yok gibi hissettiren bir ürün. Kirpikleri güzel kavrayan klasik kıl fırçaya sahip. 3 kata kadar rahat uygulayabiliyorum. Bu maskarayı günlük  makyajlarda kullanmayı seviyorum. Yoğun hacim vaadi var ama benim kirpiklerimde bu vaadi yine göremiyoruz :)) Ama yine de ilk göz ağrılarımdan biri olan High Impact Maskaranın bendeki yeri özel olduğu için favorilerimde yer almalıydı.



Son maskara ilginç ambalajı ve daha da ilginç fırçasıyla Mac InstaCurl Lash Maskara. Bu maskara biteli epey oldu ama fırçası yüzünden saklıyorum. Silikon fırçası hem düz hem eğimli kullanabiliyor. Kirpiklerime verdiği hacim fena değil. Bu maskara da yapışma, ağırlık vs yapmıyor. Ama gün sonu kirpik diplerine biraz dökülme yapabiliyor. 3 kata kadar rahat uygulayabiliyorum.


Silikon fırçası kirpikleri güzel kavrıyor ve tarıyor. Fırçasını eğimli kullandığımda kirpiklerim daha kıvrık oluyor. Fırçasını başka maskaralarla da kullanıyorum. Verdiği hacim yeterli olmayan maskaralarla da bu fırçayı kullandığımda sonuç biraz daha iyi oluyor.



Benim bu aralar favori maskaralarım bunlardı. Nilgün'ün favori maskaralarını okumak için buraya , İrem'in favori maskaralarını okumak için buraya tıklamanız yeterli.

10 yorum:

  1. MAC'de pişti olmuşuz. Eğer zam gelmezse favorim olmaya devam eder :) Clinique de sevdiğim maskaralardan biridir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de almaya devam edebileceğim bir maskara ama fiyatlar daha da yükselecek gibi..

      Sil
  2. clinique benimde favorimdir. Diğer ikisini hiç denemedim :)

    YanıtlaSil
  3. Mac'in maskarasını aşırı merak ediyorum ben yaa :)

    YanıtlaSil
  4. colossal maskarada pişti olmuşuz ve tamamen de aynı düşünüyoruz :-))clinique maskarayı çok sevebilirdim ama içindeki bir şey gözüme alerji yapıp sulandırıyor kullanamıyorum ..:-((mac maskara denemek hala aklımda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı maskaralar bende de aynı şeyi yapıyor. Bir madde alerji yapıyor belki de. Mac'i mutlaka denemelisin İrem..

      Sil
  5. Clinique maskarası gerçekten güzeldir

    YanıtlaSil