20 Mayıs 2020 Çarşamba

Avon Kenevir Yağlı El Ve Vücut Balmı

Avon son aylarda doğal içerikler konusunda bizleri heyecanlandıran yenilikler yaptı. Yapmaya da devam ediyor. Biz de #cildinegöreseç ekibi olarak bu yeniliklerden uzak kalmayarak Avon'un yeni ürünlerinden Kenevir Yağlı El ve Vücut Balmını inceledik.




Kenevir yağı ilaç sektöründe kullanılan önemli bir içerik. kansere karşı koruyan, içeriğindeki omega 3 ve gla yağ asidi ile bağışıklık sistemini güçlendiren kenevir yağı cilt ve saç için de oldukça değerli bir yağ. Kenevir yağı sivilce, egzama, kuruluk gibi cilt sorunlarında da cildi destekleyen ve tedavi eden bir içerik. Bu kadar değerli bir içeriği egzamalı cildimde denememek olmazdı.


Avon Kenevir yağı serisininde yüz kremi, el ve vücut balsamı ve makyaj tenizleme yağı bulunuyor. Geçen ay Avon alışverişinde makyaj temizleme yağını yeğenime almıştım. Yeğenimin bu temizleme yağı ile ilgili yorumları olumluydu.


Avon Kenevir serisinde ilk olarak El ve Vücut Balmını inceledik 1 Ürün 3 Yorum köşemizde. Bu balmın yapısını çok sevdim. Avon bu ürüne balm dediği için yoğun kıvamlı bir krem bekliyordum ama hafif yapılı sanki köpük gibi bir kremle karşılaşmak şaşırttı beni. Ürünü ilk olarak ellerimi nemlendirmek için kullandım. Malum içinde bulunduğumuz dönem ellerimizi sürekli yıkıyoruz ve kolonya ya da dezenfektan kullanıyoruz. Bunun sonucu olarak eller aşırı derecede kurudu ve benim gibi egzama sorunu olanların da deri döküntüsü, kaşıntı ve kızarıklık gibi sorunları arttı. Kenevir yağlı bu balm nem konusunda Avon'un diğer el kremlerine göre bir tık daha iyi. Ellerim daha uzun süre nemli kaldı. Yağlı bir his bırakmayan ve cilt tarafından hemen emilen el kremlerini gün içinde kullanmak için daha çok seviyorum. Krem sürdükten sonra telefon, kalem vs kullanmak bazı kremlerde işeknce olabiliyor. Bu balm bu konuda sınıfı geçti, diğer tüm Avon kremler gibi.
Vücut için kullanmayı da sevdim. Tam geçiş dönemine uygun bir balm. Cilt tarafında hemen emiliyor ve her gün kullanıldığında verdiği nem kalıcı oluyor. Özellikle geçiş mevsiminde derim pul pul dökülür. Avon Kenevir yağlı balm epey yatıştırdı pul pul dökülmeyi. Ama düzenli kullanmak şart. Vücut kremleri her gün kullanılmazsa cilt kuruluğuna ne yazık ki çözüm olamazlar.
150 ml'lik tüpte satılan balm şu an indirimde. Denemek isteyenler için güzel bir fırsat olabilir bu indirim.


Avon Kenevir Yağlı Gündüz Kremini sadece fotoğraf çekimi için açmıştım. Açmışken de bir iki kere denedim. Nemlendirmesi fena değil. Bu kremle ilgili asıl merak ettiğim kızarıklıklara iyi gelip gelmeyeceği. Çünkü egzamayı yatıştıran kenevir yağı cilt kızarıklıklarına da iyi geliyor. 20 faktör güneş korumasına sahip olan bu kremi aslında sonbahara doğru kullanmayı düşünüyordum ama sanırım bu aralar kullanmaya başlayacağım. Kullandıktan sonra işe yarayıp yaramadığını ayrıntılı olarak yazarım belki.


Avon Kenevir Yağlı El Ve Vücut Balmının yağlıya dönük karma ciltlerdeki etkisini sevgili İrem;  kuru ve hassas ciltlerdeki etkisini de sevgili Nilgün yazdı. Blog linklerini sizin için bırakıyorum.





10 yorum:

  1. ben iki kremi de beğendim.. vücut için olanı bu ara sıkça kullanıyorum zaten ellerime çok iyi geldi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vücut için olanı geldiğinden beri kullanıyorum, nemlendirmesini sevdim. Yüz için olanı da sanırım bu hafta düzenli kullanıma geçeceğim :)

      Sil
  2. El ve vücut kremini çok sevdim ben. Yüz kremini henüz denemedim ama ilk fırsatta onu da deneyeceğim..

    YanıtlaSil
  3. Kızarıklık ile ilgili yorumlarını merakla bekliyorum. Genel olarak başarılı bir seri olmuş!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüz kremini kullanmayı ertelemiştim ama sanırım bu hafta düzenli kullanıma geçeceğim. Yazarım o zaman net yorumumu.

      Sil
  4. Güzel günlerde kullan canım denemek istedim şimdi

    YanıtlaSil
  5. Seri ilgimi çekti.El ve vücut balmını deneyebilirim bir ara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avon beni yeni ürünleriyle şaşırmaya devam ediyor. Bu seri de güzel çıktı :)

      Sil